Smartthings’ mirror-funktion er … Smart2 min read

Det meste lys i vores hus styres af Hue eller Smartthings. Alt lys, som ikke kan automatiseres tidsmæssigt eller ved hjælp af sensorer er knyttet til Hue, så det kan styres fra Hue Dimmer Switches og Hue app’en.

Men hvad gør man så, når man finder en lampe, Mette elsker, som ikke nemt kan sluttes til Hue?

Den oplagte løsning er at bruge en Osram Lightify Plug, som kan sluttes direkte til Hue, men jeg har oplevet, at Osrams plug ikke er helt stabil i forbindelsen til Hue, og nu havde jeg i stedet en Fibaro Plug liggende, så den kom i brug.

Det tog et par minutter at få den koblet til Smartthings, men den kan ikke kobles til Hue, for den kører på Z-wave, hvor Hue bruger Zigbee.

Det var tid til at trylle lidt med Smartthings.

Lampen står på en højttaler i stuen, hvor den fungerer som supplerende belysning omkring spisebordet. I nærheden har vi en anden lampe, som står på skrivebordet i stuen, og også supplerer spisebordet.

Vi besluttede hurtigt, at begge lamper kommer til at skulle være tændt samtidig, når vi sidder omkring bordet, og derfor var Smartthings’ mulighed for at spejle en anden lampes opsætning oplagt.

Det er enormt simpelt at sætte op i Smartthings:

Når “Office Desk”-lampen tænder, tænder “Dining Room Man”-lampen, og når “Office Desk” slukker, slukker “Dining Room Man”. Bum. De to lamper følger hinanden fuldt, og pæren i “Office Desk”-lampen kan styres fra Hue.

Og sådan gik det til, at manden ved spisebordet kan styres fra Hue app’en, med et lille trick fra Smartthings.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *