Sensorer til udendørsbrug2 min read

Jeg støder jævnligt på spørgsmålet om, hvilke udendørssensorer man skal købe.

Der findes en række produkter, men fælles for alle er, at de er noget dyrere end de indendørs, der kan præcis det samme.

Derfor har jeg valgt at bruge indendørssensorer udendørs. Konkret har jeg en bevægelsessensor ved hoveddøren, og to kontaktsensorer ved havelågerne omkring huset.

Indendørs bevægelsessensor udendørs

Sensoren ved hoveddøren sidder øverst til venstre over døren.

Det er en Aeotec Multisensor 6, som udover bevægelse også registrerer temperatur, luftfugtighed, lysmængde og UV-lys. Den sidder som det ses under et udhæng, og der har den siddet i over et år uden problemer.

Jeg har desuden hørt om mange, som bruger en helt almindelig Hue-sensor under udhæng uden problemer, og jeg er ikke i tvivl om, at Xiaomi Aqara-sensorerne også sagtens kan sidde under udhæng udendørs.

Indendørs kontaktsensor udendørs

Ved hver havelåge sidder en kontaktsensor af mærket Xiaomi Aqara. Den er gemt i en almindelig forgreningsdåse, hvor jeg har slebet og skåret lidt i den indvendige plastic, så sensoren kommer tættere på magneten.

Selve magneten er klistret direkte på træet – på billedet var den faldet af, så jeg har udskiftet tapen, og nu sidder den fint igen.

Løsningen er ikke direkte køn, og havde jeg spurgt Mette inden jeg monterede den, ved jeg hvad hun havde sagt … Men nu sidder den der.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *