Anmeldelse af Life3604 min read

I et tidligere indlæg nævnte jeg, at jeg er rigtig glad for Life360 i dagligdagen. Det gør kort sagt planlægning meget nemmere, når man aldrig er i tvivl om hvor den anden er.

Mette og jeg har brugt Life360 i en del måneder efterhånden, både til at være opdateret på hvor vi hver især er, og til at styre automatiseringer i huset.

Life360 er en app til GPS-sporing af mobiltelefoner. Den kan installeres på både iPhone og Android, og de grundlæggende funktioner er gratis. Vi har indtil videre ikke haft behov for at opgradere til den betalte løsning (fra $2.99 per måned), med de behov vi har.

Grundlæggende funktioner

App’en lader alle medlemmer i en “circle” se hinandens placering. Man kan desuden få en notifikation, hvis et cirkel-medlems telefon er ved at løbe tør for strøm – meget handy for forældre.

Som administrator af en cirkel kan man oprette “places”, og medlemmer i cirklen kan få beskeder, når andre medlemmer kommer til eller forlader et sted. Life360 vedligeholder også to dages historik over bevægelser, som man kan se som medlem af en cirkel.

Tilkøbsfunktioner

Der findes to betalingsversioner af Life360: Den billige ($2.99 per måned) og den dyre ($7.99 per måned).

Den billige giver mulighed for at oprette ubegrænsede steder og 30 dages historik, mens den dyre, på det danske marked, giver “Driver Reports”, hvor man kan få automatisk besked, hvis ens barn kører for hurtigt, bremser hårdt op, osv. Meget amerikansk …

I daglig brug

Jeg har oprettet vores hjemmeadresse og Mettes arbejdsplads som steder i Life360. Desuden har jeg sat Life360 op til at notificere mig, når Mette forlader sit arbejde, og vi får begge en notifikation, når den anden kommer hjem.

Dermed behøver Mette ikke sende mig en besked, når hun kører hjemad, og jeg kan nemt vurdere om hun kan nå at hente et af børnene. Det er eddermame handy helt at slippe for “Jeg kører nu”-beskederne!

Life360 og Smartthings

Smartthings har indbygget “presence sensor” i app’en, så Smartthings hele tiden ved om du er hjemme eller ude af huset. Desværre er den notorisk upræcis, men det er Life360 absolut ikke – og Life360 integrerer med Smartthings, så den kan fungere som presence sensor.

Opsætningen tager nogle få minutter via en indbygget SmartApp i Smartthings, og når det er gjort, er der pludselig nye presence-enheder for hvert medlem i cirklen.

Og NU kan vi lege – for Life360-sensorerne er tilgængelige for automations i Smartthings, men også for Webcore. Og så kan man f.eks. lave det her.

Det er en Webcore-piston, som starter et stykke musik på min Google Home, når jeg kommer hjem – musikstykket er naturligvis “The Imperial March”.

Presence kan også bruges til:

  • at slå alarmen fra
  • låse døren op
  • åbne garagen
  • tænde og slukke lys
  • Osv …

Og vha. Webcore har jeg bygget yderligere to simple automations:

  • Er klokken ni på en hverdag, og er en eller begge hjemme, så får jeg en besked, der minder om at tænde for varmen – det sker nemlig ikke automatisk, fordi Danfoss ikke er integreret med Smartthings.
  • Har vi begge været væk fra huset i mere end 10 minutter, og er alarmen ikke slået til, får jeg en besked, der minder om at slå alarmen til – det kunne ske automatisk, men ofte er en bedsteforælder hjemme med børnene, og så skal alarmen selvfølgelig ikke slås til.
Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

One thought on “Anmeldelse af Life3604 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *