Netatmo vejrstation – anmeldelse5 min read

Vejrstationen er sponsoreret af de søde mennesker hos wifi-butikken.dk. Den kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

Med smart home-dimser løser man ofte problemer, som egentlig ikke er problemer. Og en vejrstation er nok det absolut bedste eksempel på en løsning på et ikke-problem.

Jeg mener, man kan jo kigge ud ad vinduet, og se hvordan vejret er. Eller mærke om der er varmt eller koldt i den stue, man i forvejen sidder i. Eller bruge dmi.dk (hah, løgn, man bruger yr.no, fordi DMIs site er blevet et kæmpe clusterfuck), hvis man har brug for en vejrudsigt.

Så hvorfor dælen skal man bruge 1.245,- kr. på en vejrstation fra Netatmo?

Fordi den, igen igen, er sindsygt lækker, og løser problemet beskrevet ovenfor virkelig godt! Jeg ved ikke lige hvad der sker, men alle produkter, jeg har fået lov til at teste her på bloggen, er af virkelig høj kvalitet! Nå ja, det kan man jo ikke helt brokke sig over.

Hvad er der i pakken?

En hovedenhed, inkl. strømforsyning, som holder øje med klimaet indendørs, og en udendørsenhed, som … Ja, det giver vist sig selv. Begge er nydeligt designet, tilpas diskrete til at passe ind de fleste steder.

Selve opsætningen tog nogle minutter. Strøm til hovedenheden, opsætning via den medfølgende app, batterier i udendørsenheden, opsætning via den samme app. Bum! Fuld overvågning af temperatur, luftfugtighed, lufttryk, lydniveau (dB) og CO2-niveau indendørs, samt temperatur og luftfugtighed udendørs.

Daglig brug

Netatmos app giver et hurtigt overblik over alle vigtige informationer, inklusiv en lokal vejrudsigt for de næste seks dage. Desuden findes grafer for alle de indsamlede tal, så man kan se udviklingen over dage, uger, måneder og år.

Den giver også mulighed for automatisk notifikation ved specifikke hændelser – f.eks. ved jeg nu, at CO2-niveauet i stuen jævnligt nærmer sig 2.000 ppm, hvor man bliver mere træt, og kan opleve hovedpine.

Der er oven i købet også et lækkert webinterface, til de der godt kan lide fine grafer i en browser!

Netatmo og Smartthings

Ja, selvfølgelig kan Netatmo og Smartthings integreres. Havde du forventet andet her?

Når integrationen er sat op, kan alle tal fra både indendørs- og udendørsenheden ses i Smartthings.

Og informationerne kan selvfølgelig vises i ActionTiles, ligesom de kan bruges i automations. Jeg må få købt mig et par farvede pærer til køkkenet, så jeg kan tænde den ene med blåt lys, når det er frostgrader udenfor.

Sådan ser det ud, når tallene vises i ActionTiles.

Andet tilbehør

Til vejrstationen hører også en regnmåler, og en vindmåler. De kobles til samme hovedenhed, og så dukker tallene automatisk op i Netatmo-app’en.

En anden samarbejdspartner har luftet, at jeg kan få lov til at teste de to enheder også, og det glæder jeg mig virkelig til. Pludselig kan jeg f.eks. blinke lyset i stuen, hvis det begynder at regne, så vi kan få vasketøjet ind, eller køre markisen ind, hvis det blæser for meget.

Og pludselig bliver en vejrstation en problemknuser, fremfor en ligegyldig gadget.

Produkterne i indlægget er sponsoreret af Wifi-butikken, men er 100% udtryk for min egen holdning til produktet. Læs mere om hvordan jeg anmelder her.

Gør som 351 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

3 thoughts on “Netatmo vejrstation – anmeldelse5 min read

  • Hej David
    Er det kun Smartthings v3 det kan integreres med?
    Jeg har v2 og har efterhånden brugt alt for meget tid på det 🙂 men det er ikke lykkedes mig at koble det sammen.

  • Jeg når til at smartthing app’en bare står og søger i evigheder og til sidst skriver at den ikke finder nogen device. Jeg har lagt devicehandler ind efter det link der er i artiklen. Jeg har også prøver både den nye og gamle app

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *