DMIs vejrudsigt på ActionTiles3 min read

Jeg elsker ActionTiles. Sådan, råelsker. Det virker virkelig, virkelig godt, er pænt nemt at sætte op, og giver et godt overblik over aktuel status i huset.

Jeg har skrevet om ActionTiles før, men for lige at opsummere: Jeg har en iPad i køkkenet, som det meste af tiden viser mit ActionTiles dashboard.

En del af dashboardet er en genvej til et panel, som viser vejrudsigten for de næste dage, samt webcams på motorvejen, Mette kører ad hver dag.

Det giver et godt overblik over vejret samt trafikken, og det er sgu meget handy, når man står og venter på, at kaffen brygger færdig.

Sådan gør du

Opsætningen er pænt simpel.

Start med at logge på ActionTiles, og klik på My Media. Klik på +-knappen, giv dit medie et sigende navn, og vælg “This Media is a still image or GIF”. URL’en finder du ved at følge vejledningen nedenfor, og Refresh rate kan du f.eks. sætte til 5, så opdaterer billedet hvert 5. sekund.

Find din URL

DMI-billederne finder du på bedrevejr.dk, for DMI har opdateret deres website, og nu er det helt ubrugeligt. På bedrevejr.dk indtaster du f.eks. Odense, og nu loades to forskellige udsigter for byen. Højreklik på den første, klik på “Copy Image Address”, og indsæt adressen i URL-feltet i ActionTiles. Nu bør det se sådan ud.

Gem dit nye Media, og gå til det panel, du gerne have vejrudsigten på. Klik på + i dit Tileset. Vælg Media, vælg dit nye Media, og Add. Og NU har du vejrudsigten på dit panel!

De søde mennesker hos ActionTiles har også lavet en vejr-widget, man kan tilføje. Linket til den er:
https://mtg.actiontiles.com/weather.php?loc=Odense&country=DK&units=metric&static=true

Ret “loc=Odense” til f.eks. “loc=København” for at få vejret i København.

Du kan desuden rette “static=true” til “static=false”, hvis du vil have en GIF, som skiftevis viser vejret de næste 10 dage.

Sådan ser vejrudsigten for Odense ud med static sat til false.


Hvad så med trafik-kameraer fra din pendlerrute? Det er desværre lidt mere kompliceret, for Vejdirektoratet giver ikke lige links til filerne.

trafikkort.vejdirektoratet.dk kan du, vha. Google Chrome’s inspector, finde stien til hver billedfil. De kan f.eks. se ud som:
https://trafikkort-prod.appspot.com/rest/webcam/getimage/http%3A%2F%2Fwebcam.trafikken.dk%2Fwebcam%2FOdenseSyd_Cam1.jpg?1559332441700

Den skal rettes lidt til – så den kommer til at se sådan ud:
http://webcam.trafikken.dk/webcam/OdenseSyd_Cam1.jpg?1559332441700

Og nu har du en URL, du kan indsætte i dit Media, ligesom vejrudsigten. Skide smart!

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

17 thoughts on “DMIs vejrudsigt på ActionTiles3 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *