Smart Home Dashboard med ActionTiles3 min read

I vores køkken hænger en iPad.

Det var nok en af de første ting, jeg sneg ind i huset – som Mette indledningsvis havde sagt nej til, men som hun senere accepterede. Jeg fandt et enormt billigt iPad-beslag fra Vogel’s, og så tog jeg chancen. Det er ofte sådan det går, når Mette siger nej.

Beslaget blev accepteret, og nu hænger iPad’en i hjørnet i køkkenet.

Faktisk var det først en gammel iPad Mini, der hang der. Det var ikke en god idé. Vælger du at installere en tablet et sted i hjemmet, hvor den skal bruges til noget praktisk, er den nødt til at være nogenlunde ny. Er den langsom, kommer den ikke til at blive brugt.

I dag hænger der en ny iPad, og den bruger vi. Til Evernote med opskrifter, Spotify, DR Netradio, OurGroceries til indkøbsseddel, og til ActionTiles. ActionTiles er smart!

ActionTiles som dashboard med SmartThings

SmartThings er den hub, jeg bruger som hjerne i mit smart home-setup. ActionTiles er et Dashboard-system, som taler med SmartThings. Kombineret giver det et smart home-dashboard, hvor man hurtigt kan skabe sig overblik over enheder i huset, samt køre automations via hurtige tryk.

Min aktuelle opsætning i ActionTiles ser sådan ud:

Første række: 

 • En hurtig genvej til Life360, hvor jeg kan se hvor i landet Mette er.
 • Dato + tid.
 • En knap, som starter streaming af DR P6 Beat til Chromecast’en på anlægget i stue/køkken.
 • Tænd for anlægget, skift til radio-input.
 • Tænd for anlægget, skift til Chromecast-input.

Anden + tredje række:

 • Dør/vinduessensorer på en række udvalgte døre og vinduer i huset. De skifter farve til tydelig blå, hvis de står åbne, så man let kan spotte, om man har glemt at lukke et vindue, eller garagen.

Fjerde + femte + sjette række:

 • Status på udvalgte lyskilder i huset. Hver lampe kan tændes/slukkes fra dashboardet.
 • Live stream fra et af kameraerne i indkørslen.
 • Watt-forbrug på henholdsvis vaskemaskine og tørretumbler.

Syvende + ottende + niende række:

 • Temperaturer rundt om i og udenfor huset.
 • Luftfugtighed rundt om i og udenfor huset.
 • Vejrudsigten for de næste tre dage.

Andre muligheder

ActionTiles kan mere end jeg lige bruger det til. Man kan f.eks. sætte flere dashboards op og linke fra det ene til det andet. På den måde kan man fra sit primære dashboard skifte til et dashboard udelukkende med streaming af overvågningskameraer, eller med alle lamper i huset.

Man kan desuden tilpasse forskellige dashboards til forskellige skærme. Nogen bruger ældre mobiltelefoner som hurtige fjernbetjeninger rundt omkring i huset, mens andre sætter ActionTiles til at køre på billige Amazon Fire-tablets.

Jeg testede ActionTiles på en 8″ Amazon tablet, men det kørte ikke helt tilfredsstillende. ActionTiles kører blot i browseren på tabletten, ikke som app, og derfor bruger den hurtigt en del RAM på tabletten, så ældre tablets ikke kan følge med.

Men, til mit formål en nyere iPad i køkkenet, fungerer det fantastisk!

Kontrolpanel til SmartThings alarm

Et problem ved SmartThings’ alarm er, at kontrolpanelet til armering og desarmering skal tilkøbes. Men, har du en gammel telefon liggende, kan den bruges til formålet med ActionTiles. Jeg har bygget et hurtigt dashboard i telefonstørrelse, og øverst til højre har jeg tilføjet “Smart Home Monitor”, SmartThings’ alarmapp.

Ved aktivering får man en pinkode-popup, og når pinkoden er indtastet, kan man armere og desarmere alarmen.

Bum! Et hurtigt dashboard, man kan have kørende på en telefon ved hoveddøren, som giver nemme genveje til at slukke alt lys (Goodbye!-knappen), giver overblik over åbne døre og vinduer, og giver kontrol over alarmen. Piece of cake. 🙂

Du kan finde ActionTiles website lige her. 

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

33 thoughts on “Smart Home Dashboard med ActionTiles3 min read

 • Hvor valgte du at købe din SmartThings Hub fra? Hvis det er en UK version, har du så valgt at skifte adapteren?
  Valgte du V2 eller V3?

 • Det minder meget om det jeg har lavet på Home Assistant. Jeg har blot valgt at dele mine services op på flere sider, så jeg har en side til:
  – Alarm
  – Lys
  – Medier (radioer og TV)
  – Kalender
  – Traffikkameraer (bliver ikke brugt)
  Jeg synes det giver et bedre overblik, men det kan du jo tænke over 🙂

  • Jeg tilpasser løbende mit dashboard, og jeg er begyndt at gøre som du foreslår, at dele op. Jeg kan dog rigtig godt lide et primært dashboard, som indeholder de vigtigste informationer, men jeg udvider stille og roligt med flere.

   Pt har jeg tilføjet Media (styring af Chromecast) og Kameraer (overblik over alle kameraer i og omkring huset), og f.eks. trafikkameraer synes jeg sgu er rigtig skarp. Tænker også der skal en vejrudsigt på, og kalenderen kunne også være sjov at få på.

   Tak for input! 🙂

 • Min ultimative ambition er at lave en side for min stue, hvor jeg kan tænde lys, se åbne/ukkede vinduer, se temperaturer, ændre termostaten, trække gardiner for og tænde for tv’et og radioen. Altså have rummet som fokus og så gøre alt, der er relevant for rummet.

  Lige nu mangler jeg gardiner, der kan styres og integration til Danfoss Living, så det er lidt ude i fremtiden.
  v

 • Hvordan lykkedes det dig med livestream fra dit kamera.

  Har selv hik-vision både indendørs og udendørs (kører via Synology 218+ samt via Hik-Visions app) – og kan ikke få lavet et live-stream (eller stream i det hele taget) til min actiontiles. Har forsøgt at søge på nettet.

 • Ved du om man kan få belysningsgrupperne fra smartthings ind i actiontiles?
  Det kunne nemlig være smart at slippe for at trykke på alle pærer over spisebordet

  • Der er umiddelbart to løsninger:
   * En virtuel kontakt, som du bruger til at tænde og slukke alle pærer. Det kræver Webcore, og er semikompliceret at sætte op, men kan virke rigtig godt.
   * Du kan få scener ind i ActionTiles, så du kan lave to scener: “Tænd alt over spisebordet” og “Sluk alt over spisebordet”, som styrer samme devices med forskelllige indstillinger.

   Begge dele hører egentlig til et blogindlæg – de er skrevet på listen. 🙂

 • Jeg er begyndt at rode lidt med Actiontiles og det virker som om fruen i huset er solgt til udsigten om at få lidt overblik over alle de ting og funktioner, hun lige pt ikke kan se det smarte i 😉
  David – hvordan har du lavet knappen til at streame DR radio til chromecast?

  • Det tog mig alt for længe at få svaret – beklager. Har du løst det, så ligger svaret til andre brugere. 🙂

   Min DR Radio-knap er lavet af et mix af teknikker. Selve knappen er en virtuel kontakt, som blot kan tænde og slukke. Når den tænder, fanger jeg trykket, og håndterer det i en piston i Webcore.

   Denne piston sender et HTTP-kald til en Raspberry Pi på mit netværk, som kører et simpelt PHP-script. Dette script sender signal via cast-web-api, som også kører på Pi’en, som sender besked til Google Home om at streame radio-kanalen.

   Så, det er noget rod, men det virkede sgu meget godt. I dag har jeg erstattet min Google Home med Sonos-enheder. 🙂

 • SmartThings og Home Assistant !!
  – er det ikke to forskellige systemer ??

  Vil du ikke give et par ord om de væsentlige forskelle – fordele & ulemper. Umiddelbart er Home Assistant vel det mest uafhængige (virker med flest forskellige enheder) – eller tager jeg fejl ?

  På forhånd tak.

  • Jo, det er to forskellige systemer. 🙂

   Af væsentlige forskelle: Home Assistant (HA) er software, så det kræver du kommer med eget hardware, f.eks. en Raspberry Pi 4. Vil du have Zigbee-enheder på, skal du købe en Zigbee-stick. Vil du have Z-wave-enheder på, skal du købe en Z-wave-stick.

   HA kører rent lokalt, i modsætning til ST, som er afhængig af en netforbindelse i rigtig mange tilfælde, men HA er også markant mere komplekst at sætte op. Jeg har erfaring fra programmørarbejde, jeg har en Intel NUC med HA installeret og både Z-wave og Zigbee, og jeg har stadig ikke taget mig sammen til at sætte ting op i HA endnu. ST er nemmere – og med alle de nødvendige indkøb ca. lige så billig i anskaffelse.

   Med HA er du dog ikke afhængig af eksterne firmaers luner. Hvis Samsung slukker deres servere i morgen, står du uden et fungerende smart home – den risiko løber du i langt mindre grad med HA.

   Om man er til det ene eller det andet tænker jeg afhænger af behov og baggrund. 🙂

   /David

 • Hej David.
  Er vild nysgerrig på, hvordan du har løst problemet med forsinket udgangstiden og ikke mindst indgangstiden, når du aktivere og deaktiver SHM via actiontiles ?.
  Jeg har brugt en virtual knap til at forsinke udgangstiden, men ikke løst problemet med at kunne komme ind og deaktivere SHM.
  Umiddelbart nemmeste løsning er undgå dørkontakt/sensor før at SHM kan deaktiveres via et tastatur eller Tablet.

 • Hej. Har du skærmen på den iPad tændt hele tiden. Eller har du noget til at tænde den eks via bevægelse foran front kameraet?

  • Jeg tænder den om morgen med Touch ID, og låser den typisk før vi tager afsted. Samme proces når vi kommer hjem, og før vi går i seng. Dermed er den tændt i ca. 6-12 timer i døgnet, afhængig af om det er hverdag eller weekend osv.

   Jeg har læst om løsninger hvor man forbinder en Raspberry Pi som Bluetooth-keyboard til iPad’en, og får den til at “trykke” 2 x Ctrl ved bevægelse. Det låser iPad’en op og den er klar til brug. Jeg har ikke selv haft gang i noget lignende, men det kan da være man skal lege lidt med det engang. 🙂
   /David

 • Hej David.
  Nu har jeg rodet med ST i en stykke tid og har nu langt om længe hoppe med på actiontiles vognen.
  Det fungere faktisk rigtig fint.
  Men jeg har problemer med at få alarm mode til at virke. Jeg kan få modes frem i actiontiles med pin tastatur men når jeg trykker på knapperne bliver de ikke aktiveret i ST.
  Har du oplevet lignende problem?

  • Den gamle app og den nye app bruger to forskellige alarmsystemer, og den nye kan endnu ikke bruges med ActionTiles. Jeg bruger i stedet husets status til at sætte alarmen, for “Home”, “Away” og “Night” kan styres i ActionTiles. Jeg har derfor lavet en automation i SmartThings-app’en, som sætter alarmen til Arm når huset sættes til Away, sætter alarmen til Stay når huset sættes til Night, og sætter alarmen til Disarm når huset sættes til Home. Det er bøvlet, men det virker.
   /David

   • Fedt kan for svar.
    Så var der en grund til jeg ikke kunne få det til at virke.
    Det må jeg da lige prøve at rode lidt med:)

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *