Smart Home Dashboard med ActionTiles3 min read

I vores køkken hænger en iPad.

Det var nok en af de første ting, jeg sneg ind i huset – som Mette indledningsvis havde sagt nej til, men som hun senere accepterede. Jeg fandt et enormt billigt iPad-beslag fra Vogel’s, og så tog jeg chancen. Det er ofte sådan det går, når Mette siger nej.

Beslaget blev accepteret, og nu hænger iPad’en i hjørnet i køkkenet.

Faktisk var det først en gammel iPad Mini, der hang der. Det var ikke en god idé. Vælger du at installere en tablet et sted i hjemmet, hvor den skal bruges til noget praktisk, er den nødt til at være nogenlunde ny. Er den langsom, kommer den ikke til at blive brugt.

I dag hænger der en ny iPad, og den bruger vi. Til Evernote med opskrifter, Spotify, DR Netradio, OurGroceries til indkøbsseddel, og til ActionTiles. ActionTiles er smart!

ActionTiles som dashboard med SmartThings

SmartThings er den hub, jeg bruger som hjerne i mit smart home-setup. ActionTiles er et Dashboard-system, som taler med SmartThings. Kombineret giver det et smart home-dashboard, hvor man hurtigt kan skabe sig overblik over enheder i huset, samt køre automations via hurtige tryk.

Min aktuelle opsætning i ActionTiles ser sådan ud:

Første række: 

 • En hurtig genvej til Life360, hvor jeg kan se hvor i landet Mette er.
 • Dato + tid.
 • En knap, som starter streaming af DR P6 Beat til Chromecast’en på anlægget i stue/køkken.
 • Tænd for anlægget, skift til radio-input.
 • Tænd for anlægget, skift til Chromecast-input.

Anden + tredje række:

 • Dør/vinduessensorer på en række udvalgte døre og vinduer i huset. De skifter farve til tydelig blå, hvis de står åbne, så man let kan spotte, om man har glemt at lukke et vindue, eller garagen.

Fjerde + femte + sjette række:

 • Status på udvalgte lyskilder i huset. Hver lampe kan tændes/slukkes fra dashboardet.
 • Live stream fra et af kameraerne i indkørslen.
 • Watt-forbrug på henholdsvis vaskemaskine og tørretumbler.

Syvende + ottende + niende række:

 • Temperaturer rundt om i og udenfor huset.
 • Luftfugtighed rundt om i og udenfor huset.
 • Vejrudsigten for de næste tre dage.

Andre muligheder

ActionTiles kan mere end jeg lige bruger det til. Man kan f.eks. sætte flere dashboards op og linke fra det ene til det andet. På den måde kan man fra sit primære dashboard skifte til et dashboard udelukkende med streaming af overvågningskameraer, eller med alle lamper i huset.

Man kan desuden tilpasse forskellige dashboards til forskellige skærme. Nogen bruger ældre mobiltelefoner som hurtige fjernbetjeninger rundt omkring i huset, mens andre sætter ActionTiles til at køre på billige Amazon Fire-tablets.

Jeg testede ActionTiles på en 8″ Amazon tablet, men det kørte ikke helt tilfredsstillende. ActionTiles kører blot i browseren på tabletten, ikke som app, og derfor bruger den hurtigt en del RAM på tabletten, så ældre tablets ikke kan følge med.

Men, til mit formål en nyere iPad i køkkenet, fungerer det fantastisk!

Kontrolpanel til SmartThings alarm

Et problem ved SmartThings’ alarm er, at kontrolpanelet til armering og desarmering skal tilkøbes. Men, har du en gammel telefon liggende, kan den bruges til formålet med ActionTiles. Jeg har bygget et hurtigt dashboard i telefonstørrelse, og øverst til højre har jeg tilføjet “Smart Home Monitor”, SmartThings’ alarmapp.

Ved aktivering får man en pinkode-popup, og når pinkoden er indtastet, kan man armere og desarmere alarmen.

Bum! Et hurtigt dashboard, man kan have kørende på en telefon ved hoveddøren, som giver nemme genveje til at slukke alt lys (Goodbye!-knappen), giver overblik over åbne døre og vinduer, og giver kontrol over alarmen. Piece of cake. 🙂

Du kan finde ActionTiles website lige her. 

Gør som 351 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

18 thoughts on “Smart Home Dashboard med ActionTiles3 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *