Videoovervågning på ActionTiles2 min read

Jeg bruger ActionTiles som smart home dashboard i køkkenet. Det kører på en iPad med en række forskellige paneler – på det primære panel, samt på et specifikt videoovervågningspanel, har jeg billeder fra kameraerne rundt om huset.

Selve opsætningen er nem, hvis kameraerne understøtter de billedformater, som ActionTiles arbejder med.

ActionTiles kan arbejde med GIF, JPEG og MJPEG. De understøtter desværre ikke streamingformatet RTSP pga. den ringe understøttelse for afspilning i mobilbrowsere.

JPEG er statiske billeder, som altså ikke automatisk opdateres, og MJPEG er reel video. GIF har jeg ikke set som løsning på kameraer endnu.

Mine UniFi-kameraer fra Ubiquiti har en JPEG-løsning, som er en URL til seneste billede fra kameraet. Samme løsning tilbyder mange andre IP-kameraer. For at tjekke om dit kamera understøtter JPEG eller MJPEG, skal du blot lave en Googlesøgning på “<kameramodel> jpg” eller “<kameramodel> mjpeg”.

Det kan give dig resultater som denne side. Her kan du finde protokollen, og stien du skal sætte efter IP-adressen. Se f.eks. denne linje.

Den fortæller os, at stien til JPEG-filen på dette kamera er http://<ip-adresse>/tmpfs/auto.jpg – f.eks.: http://192.168.1.10/tmpfs/auto.jpg

Opsætningen i praksis

Når du har konstateret, at dit kamera understøtter enten JPEG eller MJPEG, skal du i gang med at konfigurere ActionTiles. Du skal bruge IP-adressen på dit kamera, samt stien til billedet eller videostream’en.

Log på ActionTiles, og klik på “My Media” i menuen. Klik på det orange plus, giv dit medie et navn, og vælg mellem MJPEG og still image/GIF. Hvis du vælger still image, kan du vælge hvor ofte billedet skal opdatere – fordi JPEG er et statisk billede, er vi nødt til at bede ActionTiles opdatere billedet med faste intervaller. Jeg har sat mit til hvert 2. sekund.

Klik på Save, og dit medie er nu klar til brug på et panel. Klik på “My Panels”, vælg panelet du vil tilføje dit billede på, og klik på +’et på et Tileset. Vælg “Media”, sæt kryds ud for dit nye medie, og gem. Voila! Nu er der (forhåbentlig) videoovervågning på dit ActionTiles-panel.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *