Forsinkelse på SmartThings’ alarm3 min read

SmartThings har en indbygget alarm, og den er virkelig, virkelig smart. Den har dog én begrænsning: Når man slår alarmen til, er den aktiv med det samme – så man kan ikke nå at komme ud af huset, uden at få fornøjelse af sirene m.v.

Bemærk: Bruger man den nye app på SmartThings, har den faktisk mulighed for forsinkelse på alarmen. Jeg er stadig Classic-bruger ligesom mange andre – derfor denne guide.

RBoy Apps – alternativ alarm

Problemet kan heldigvis løses med en SmartApp. SmartApps installeres, ligesom device handlers, i SmartThings’ webinterface, og det er ret ligetil. Det ser kompliceret ud, men det er i bund og grund copy/paste af kode andre har skrevet, så bliv ikke skræmt væk af det.

RBoy Apps er en bunke SmartApps udviklet af nogle amerikanske gutter, og de løser mange forskellige problemer. I alt består RBoy Apps af 26 SmartApps og 29 forskellige device handlers. Det er ikke alle apps og device handlers, der er lige brugbare, men jeg synes særligt to af apps’ne er smarte.

Intruder Alert with Actions
The ultimate security app with an Entry/Exit delays/countdowns and Arming/Disarming via keypads, classic SHM dashboard, presence sensors, switches, hub modes and more. Monitors motion sensors, doors/windows sensors, locks, panic buttons and triggers alarms, switches/lights, takes pictures with cameras. Automatically turns off all alarms when one alarm is turned off. Optional resident sensors to temporarily disarm the system. Create up to 3 operating schedules (per day, weekly or on select days), custom intruder alert notifications, push notifications, multiple SMSs and spoken announcements.

Screenshots m.v. fra app’en kan ses her.

Jeg har optaget en lille video (uden lyd), som viser lidt af opsætningsmulighederne i denne SmartApp.

RBoys alarm kan sættes op til at følge status på SmartThings indbyggede alarm, SHM. Det betyder, at du stadig kan slå alarmen til og fra med knapperne i SmartThings app’en, ligesom du kan lave rutiner, som slår alarmen til og fra.

Eneste mangel er, at man mister den automatiske besked, hvis et vindue står åbent, når man slår alarmen til – men det har RBoy også løst.

De har lavet en SmartApp med denne beskrivelse:

SHM Routines, Notifications and Actions
Runs a set of checks, actions and routines when the SHM state changes. It is useful to be notified and change the state of doors, windows, locks, switches, valves and windows shades/blinds for each SHM state. It can also run custom routines. For example, when you leave home and set the SHM state to Stay. This app can be used to notify if any of the doors/windows are open when the SHM state is changed to Stay so you can close them before going to bed. It can also monitor the position of switches, locks, garage doors, valves and windows shades and change them (turn on/off, close/open etc). You can configure sensors and notifications for each SHM state separately. It has an option to delay running actions to act as an exit delay.

Så, installer begge SmartApps, og du har en funktionel alarm med mulighed for forsinkelse ved ind- og udgang, og notifikationer hvis du forlader et ulåst hus.

RBoy Apps inkluderer også mange andre apps, bl.a. nogle ret avancerede apps til håndtering af smarte låse med keypads, apps til termostater, styring af garageporten og meget andet.

Adgangen til deres apps koster 39,99 USD i engangsudgift (i skrivende stund 267,65 danske kroner), og de er efter min mening alle pengene værd.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

5 thoughts on “Forsinkelse på SmartThings’ alarm3 min read

 • Hvad tænker du om, at classic er på vej ud?

  Jeg tænker at prøve udelukkende at køre i den nye app, som det jo er ‘meningen’ vi skal – altså når jeg får hentet mig et hub og kina dimserne er landet 😜.

 • Hej.
  Du skriver at der i den nye SmartThings app, er mulighed for forsinkelse på alarmen. Kan du komme det lidt nærmere, da det ikke er lykkedes mig at finde ud hvor.
  Tak for en rigtig god blog.
  Bh

  • Hej Bjarne,
   Når du sætter SmartThings Home Monitor op i den nye app, kan du vælge at aktivere sirener når alarmen går. Hvis du markerer en sirene, får du mulighed for at vælge hvor langt delay der skal være før det bimler og bamler. 🙂
   (Ikke en lige så god løsning som RBoy, efter min mening. :))

 • Den nye app har stadig sine begrænsninger, bla. Installationen af smartapps. Ville man ikke kunne løse dette med en virtuel knap og en piston med noget delay på?

 • Er der nogen af jer der har fundet ud af hvordan man kan få sms eller opringning på alf ved alarm.
  Jeg kan læse mig til at der til. har været en sms funktion i ST men den er nu kun for folk i USA.
  Jeg har prøvet at kigge på IFFFT men har ikke lige kunne greje det.
  Synes problemet er at de push notifikationer man får er ikke lige så tidskorrekte som som sms’er ville være.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *