Hue-pærer på SmartThings2 min read

SmartThings er virkelig smart, hvis du vil samle mange smarte dimser på én hub. Derfor støder jeg også ofte på spørgsmålet, om man bør forbinde enheder, der egentlig har deres egen hub, direkte til SmartThings eller lade dem blive på egen hub eller bridge. Det gælder f.eks. pærer fra Philips Hue.

Min anbefaling vil altid være at lade Hue-pærer blive på Philips’ bridge, hvis du har muligheden for det.

Først og fremmest er der ikke grund til at flytte pærerne væk fra Hue’s bridge. SmartThings’ hub taler direkte med Hue bridge via dit lokale netværk, og derfor er reaktionen nærmest øjeblikkelig, når du tænder og slukker en pære, der er forbundet via Hue bridge, i SmartThings.

Til gengæld er der to vigtige grunde til ikke at flytte pærer væk fra Hue, og lade SmartThings styre dem.

Første grund: Tænder du f.eks. tre pærer i samme rum, der alle er forbundet direkte til SmartThings, vil du opleve en såkaldt popcorn-effekt, hvor pærerne ikke tændes samtidig, men med få milisekunders forsinkelse mellem hver pære. Det er irriterende at se på, og du har ikke samme effekt, hvis du tænder alle pærer i en rum via Hue bridge.

Grunden til denne forskel er at SmartThings ikke understøtter groupcasting, som sender samme signal til flere pærer på én gang, men derimod sender signalet et for et til hver pære, der skal tændes.
Hue derimod, understøtter groupcasting, og derfor sendes signalet samtidig til alle pærer.

Anden grund: Skal du en dag opgradere din SmartThings Hub (det har jeg for nylig gjort – der kommer nok et indlæg om det en dag), skal alle enheder manuelt fjernes fra den ene hub, en for en, og dernæst tilføjes den anden. Det kan tage virkelig lang tid, hvis du har mange enheder.
Men, har du en Hue bridge, forbinder du den til SmartThings, og så får du alle pærer tilgængelig med det samme.

Og, samme Hue bridge kan tale med to SmartThings hubs samtidig. Det betyder, at du kan lave skiftet fra en hub til en anden stille og roligt, et rum af gangen, fordi den gamle hub stadig kan have forbindelse til din Hue bridge.

Så, min klare anbefaling er at lade dine Hue- (og Trådfri)-pærer blive på din Hue bridge. Og, skulle du være modstander af at have flere hubs kørende samtidig, så kom over det. 🙂 Brug den hub, der er bedst til det enkelte formål – Hue bridge er god til belysning, SmartThings er god til at samle produkter fra mange producenter, og lade dem tale sammen.

Gør som 512 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

16 thoughts on “Hue-pærer på SmartThings2 min read

  • Hej Holger,
   Jeg købte min hub version 3 hos Elgiganten, men ellers har proshop.dk en stor mængde SmartThings-produkter.
   /David

 • Hej,
  Har du nogen “smarte” kontakter til at tænd/slukke dit lys med? Og hvis du har, hvordan er din opsætning?

  Vh. Ulrik

 • Hej David,
  Super og informativ blog du har. 🙂
  Nu skriver du Hue bridge her. Gør det samme sig gældende for Ikea’s Gateway?
  Jeg går med overvejelserne i forhold til om jeg overhovedet skal skifte til ST?
  Jeg har en del smartplugs og temmelig mange trådfri pærer via Ikeas Gateway.
  Jeg bruger Google Home til at administrere hjemmet, men selve interfacet i GH er ikke helt optimalt når man har mange rum.
  Spørgsmålet er vel egentligt, kan det “betale” sig at skifte til ST og gør jeg det, skal jeg så stadig lade Ikeas Gateway styre pærerne?

  • Hej Rikke,
   Tak! Det er jeg glad for du synes. 🙂

   Din Trådfri-gateway kan ikke tale direkte med SmartThings på samme måde som en Hue bridge kan, og derfor kan du ikke lave samme type opsætning her. I stedet skal pærerne forbindes direkte til ST.

   Jeg vil i stedet anbefale at du finder en billig Hue bridge på f.eks. dba.dk og forbinder dine Ikea-pærer til den. Når det er gjort kan du forbinde din Hue bridge til Google Home og SmartThings, og så kører det hele.
   /David

 • Tusind tak for info.
  Jeg prøver at finde en HB og ST hub. Jeg er efterhånde bange for at det her griber om sig og jeg må købe domænet johnsigernej 😉

 • Hej David –
  Lige endnu et spørgsmål. Nu har jeg sat det hele op. Det hele virker og jeg er egentlig glad. – Men jeg undrer mig. Jeg kan se alle pærerne under devices på devicelisten. Jeg kan også se hue-hubben. Samtidig har jeg en fantastisk popcorn effekt når jeg tænder f.eks lyset i haven. Betyder det at de er læst ind Smartthings alligevel?

 • Ah – jeg har brugt knapper i Smartthings softwaren. Var ikke klar over det ville betyde en forskel

 • Hejsa
  Jeg har lige købt en ST fordi jeg dumpede ind på din side 🙂
  Har en Hue Bridge med én Hue Go og resten er Trådfri pærer.
  Kan ST læse Trådfri knapperne eller skal de altid være linket direkte til den enkelte Trådfri pærer?
  Mister en masse funktionalitet af den grund!
  Mvh Brian

  • Trådfri-knapperne kan sagtens linkes til ST direkte. Jeg har ikke erfaring med de rundt med 5 tryk, men den firkantede med 2 tryk virker helt uden problemer og tricks. 🙂
   /David

 • Jeg kan godt forbinde 2 tryks til ST, men den funtionalitet jeg har når trykket er linket direkte til pæren, mister jeg når det går igennem ST! Forstået at den kan ikke dimme op/ned. Har kigget med WebCore, men der findes ikke noget. Kun step op og ned i faste intervaller. Så jeg lader tryk være linket direkte. 🙂

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *