Hue-pærer på SmartThings2 min read

SmartThings er virkelig smart, hvis du vil samle mange smarte dimser på én hub. Derfor støder jeg også ofte på spørgsmålet, om man bør forbinde enheder, der egentlig har deres egen hub, direkte til SmartThings eller lade dem blive på egen hub eller bridge. Det gælder f.eks. pærer fra Philips Hue.

Min anbefaling vil altid være at lade Hue-pærer blive på Philips’ bridge, hvis du har muligheden for det.

Først og fremmest er der ikke grund til at flytte pærerne væk fra Hue’s bridge. SmartThings’ hub taler direkte med Hue bridge via dit lokale netværk, og derfor er reaktionen nærmest øjeblikkelig, når du tænder og slukker en pære, der er forbundet via Hue bridge, i SmartThings.

Til gengæld er der to vigtige grunde til ikke at flytte pærer væk fra Hue, og lade SmartThings styre dem.

Første grund: Tænder du f.eks. tre pærer i samme rum, der alle er forbundet direkte til SmartThings, vil du opleve en såkaldt popcorn-effekt, hvor pærerne ikke tændes samtidig, men med få milisekunders forsinkelse mellem hver pære. Det er irriterende at se på, og du har ikke samme effekt, hvis du tænder alle pærer i en rum via Hue bridge.

Grunden til denne forskel er at SmartThings ikke understøtter groupcasting, som sender samme signal til flere pærer på én gang, men derimod sender signalet et for et til hver pære, der skal tændes.
Hue derimod, understøtter groupcasting, og derfor sendes signalet samtidig til alle pærer.

Anden grund: Skal du en dag opgradere din SmartThings Hub (det har jeg for nylig gjort – der kommer nok et indlæg om det en dag), skal alle enheder manuelt fjernes fra den ene hub, en for en, og dernæst tilføjes den anden. Det kan tage virkelig lang tid, hvis du har mange enheder.
Men, har du en Hue bridge, forbinder du den til SmartThings, og så får du alle pærer tilgængelig med det samme.

Og, samme Hue bridge kan tale med to SmartThings hubs samtidig. Det betyder, at du kan lave skiftet fra en hub til en anden stille og roligt, et rum af gangen, fordi den gamle hub stadig kan have forbindelse til din Hue bridge.

Så, min klare anbefaling er at lade dine Hue- (og Trådfri)-pærer blive på din Hue bridge. Og, skulle du være modstander af at have flere hubs kørende samtidig, så kom over det. 🙂 Brug den hub, der er bedst til det enkelte formål – Hue bridge er god til belysning, SmartThings er god til at samle produkter fra mange producenter, og lade dem tale sammen.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

25 thoughts on “Hue-pærer på SmartThings2 min read

  • Hej Holger,
   Jeg købte min hub version 3 hos Elgiganten, men ellers har proshop.dk en stor mængde SmartThings-produkter.
   /David

 • Hej,
  Har du nogen “smarte” kontakter til at tænd/slukke dit lys med? Og hvis du har, hvordan er din opsætning?

  Vh. Ulrik

 • Hej David,
  Super og informativ blog du har. 🙂
  Nu skriver du Hue bridge her. Gør det samme sig gældende for Ikea’s Gateway?
  Jeg går med overvejelserne i forhold til om jeg overhovedet skal skifte til ST?
  Jeg har en del smartplugs og temmelig mange trådfri pærer via Ikeas Gateway.
  Jeg bruger Google Home til at administrere hjemmet, men selve interfacet i GH er ikke helt optimalt når man har mange rum.
  Spørgsmålet er vel egentligt, kan det “betale” sig at skifte til ST og gør jeg det, skal jeg så stadig lade Ikeas Gateway styre pærerne?

  • Hej Rikke,
   Tak! Det er jeg glad for du synes. 🙂

   Din Trådfri-gateway kan ikke tale direkte med SmartThings på samme måde som en Hue bridge kan, og derfor kan du ikke lave samme type opsætning her. I stedet skal pærerne forbindes direkte til ST.

   Jeg vil i stedet anbefale at du finder en billig Hue bridge på f.eks. dba.dk og forbinder dine Ikea-pærer til den. Når det er gjort kan du forbinde din Hue bridge til Google Home og SmartThings, og så kører det hele.
   /David

 • Tusind tak for info.
  Jeg prøver at finde en HB og ST hub. Jeg er efterhånde bange for at det her griber om sig og jeg må købe domænet johnsigernej 😉

 • Hej David –
  Lige endnu et spørgsmål. Nu har jeg sat det hele op. Det hele virker og jeg er egentlig glad. – Men jeg undrer mig. Jeg kan se alle pærerne under devices på devicelisten. Jeg kan også se hue-hubben. Samtidig har jeg en fantastisk popcorn effekt når jeg tænder f.eks lyset i haven. Betyder det at de er læst ind Smartthings alligevel?

  • Hej
   Jeg har nogle Osram lightify plugs som pt. Kører på en hue brigde. Vil jeg kunne tilføje disse direkte til en ST hub ?

  • Det lyder som om alt er korrekt sat op – hvordan tænder du dine pærer? Via knapper tilsluttet ST, eller via knapper tilsluttet Hue?

 • Ah – jeg har brugt knapper i Smartthings softwaren. Var ikke klar over det ville betyde en forskel

 • Hejsa
  Jeg har lige købt en ST fordi jeg dumpede ind på din side 🙂
  Har en Hue Bridge med én Hue Go og resten er Trådfri pærer.
  Kan ST læse Trådfri knapperne eller skal de altid være linket direkte til den enkelte Trådfri pærer?
  Mister en masse funktionalitet af den grund!
  Mvh Brian

  • Trådfri-knapperne kan sagtens linkes til ST direkte. Jeg har ikke erfaring med de rundt med 5 tryk, men den firkantede med 2 tryk virker helt uden problemer og tricks. 🙂
   /David

   • Nå, fik kommenteret nede under og ikke direkte på din kommentar. Håber du ser den alligevel 🙂

 • Jeg kan godt forbinde 2 tryks til ST, men den funtionalitet jeg har når trykket er linket direkte til pæren, mister jeg når det går igennem ST! Forstået at den kan ikke dimme op/ned. Har kigget med WebCore, men der findes ikke noget. Kun step op og ned i faste intervaller. Så jeg lader tryk være linket direkte. 🙂

 • Jeg oplever, at pærerne disconnect’er hubs (både hue bridge og ST), hvis jeg forsøger at connecte en Controller direkte til mine trådfri pærer. Nogle erfaringer?

  • Nej, det har jeg desværre ingen erfaringer med. Mine kontakter er alle sluttet til ST, og styrer pærerne den vej. 🙂

 • Når jeg har forbundet alle mine pærer til hue bridgen, skal jeg så integrere hue til ST, og derefter ST til Google Home, og på den måde få mine pærer i Google Home, eller giver det bedre mening, at forbinde hue til Google Home og hue til ST.

  • Begge dele fungerer lige fint i forhold til pærer. Hvis du forbinder ST til GH, har du fordelen at du får dine scener med i GH, så du kan aktivere dem med stemmen. 🙂

 • Dem der benytter sig af Philips Hue lys, som tillige har så mange enheder at man må benytte sig af flere Philips bridges…. Disse kære mennesker vil man jo egentlig mene at Philips er særdeles glad for (købt for mange penge af deres produkter). Men fakta er faktisk en anden…

  I mit tilfælde har jeg 4 bridges, som styrer alt lys ude og inde af mit hus…. Når man samtidig gerne vil have Google stemmestyring på sit lys, så er man temmelig ilde ude, da Philips tilsyneladende ikke kan/vil lave deres app til at styre flere “online” bridge samtidig….. Philips appen er skruet sådan sammen at man skal ind og vælge hvilken bridge der skal være “online” aktiv og KUN en af gangen…… Så er det jo noget skidt at jeg står i mit værksted og gerne vil sige Google tænd lyset, men sidste bridge der har været “online” aktiv var den der tilhørte den anden ende af huset.

  For god ordens skyld, så er der ingen problemer med at have 4 bridges og styre lyset og sensorer etc. Når man benytter sig af kontakter etc….. Problemet opstår, når det skal foregå online, som jo er nødvendig når man vil benytte sig af Google…

  Langt om længe til det vigtige…. Samsung Smartthings skulle efter min forståelse kunne håndtere flere Philips bridges samtidig og online

  • Det har jeg også kunnet læse mig til, at ST understøtter flere bridges. Men, jeg aner ikke hvor godt det fungerer, og om det fungerer med Google Home.

 • Hej David,

  Jeg får stadig popcorn på mine lys selvom de er tilsluttet Hue Bridge og Broen så er tilsluttet ST. Skal jeg styre lyset fra Hue for ikke at få det? Troede godt jeg kunne benytte ST app’en så længe de var koblet til Hue. Problemet er, at jeg har koblet ST til Google Home og fjernet Hue for at jeg ikke skulle have dobbelt lamper, og når jeg beder GH tænde lyset er det jo via ST.

 • Okay, så altså fra Hues app også? Hvilket fjerner muligheden for stemmestyring da det er ST der er koblet til GH?

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *