Secuyou smart lock til terrassedøre7 min read

Secuyou er sponsoreret af de søde mennesker hos – ja, Secuyou. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

Det her er en af de ting, jeg jo helt klart godt ved. Lås alle døre når huset forlades – også havedøren. Tyve stjæler færre ting, hvis de ikke kan åbne en dør, men skal have godterne ud af et vindue.

Men vi låser sgu aldrig havedøren. Selvom der er nøgle til og det hele, så sidder den bare som fast inventar. Så, tilbuddet fra Secuyou faldt på et tørt sted – muligheden for at teste en smart lås til terassedøren.

Om Secuyou smart lock

Låsen passer på typiske eksisterende terrassedøre, og forbinder til telefonen via Bluetooth. Så længe der er forbindelse til telefonen, kan låsen åbnes med et enkelt tryk, og så snart forbindelsen forsvinder holder trykket op med at fungere.

I pakken

Der er præcis hvad der skal bruges i pakken. Selve håndtaget, og diverse skruer til montering i forskellige døren, samt et klistermærke til at sætte på døren.

Montering

Jeg er begrænset handy, og alligevel tog det mig under 10 minutter at montere låsen.

Jeg fjernede to skruer i det eksisterende håndtag, tog håndtaget af, og monterede det nye håndtag ved hjælp af de samme to skruehuller og samme to skruer. Til slut skruede jeg én ekstra, lille skrue i, som sikrer at håndtaget sidder stabilt.

Og så det vigtige:

Opsætning

App’en fås til både Android og iPhone (selvfølgelig), og opsætningen går let og hurtigt.

Der er ingen brugeroprettelse eller andet, man opsætter ganske enkelt en fem-cifret pin-kode, som lagres i låsen. Det betyder også, at familie let kan installere samme app og gemme samme pin-kode i deres app, og dermed åbne låsen når de er på besøg.

Og det er sådan set det – låsen er monteret og app’en er installeret og sat op.

I daglig brug

Når app’en er installeret og sat op, og telefonen er tæt på låsen, kan den låses op og i med et tryk på knappen på låsen. I teorien virker det rigtig godt, men i praksis skal app’en ofte genstartes før forbindelsen skabes, og låsen kan låses op. (Se opdateringen nedenfor.)

Det er formentlig forårsaget af strømbesparelse på telefonerne, som sørger for at lukke apps og forbindelser når de ikke bruges – det gør det ikke mindre irriterende, men det får mig til at tænke, at det er et problem Secuyou kan løse.

Og får de det løst, så er låsen virkelig fremragende. Kvaliteten er høj, monteringen er nem, og jeg er vild med apps der ikke stiller krav om brugeroprettelse og alt muligt gøgl. Og, låsen kan selvfølgelig også låses op fra app’en, så længe der er Bluetooth-forbindelse, så man kan låse sig selv ind via terrassedøren, hvis der er håndtag på begge sider.

Hvis der er én feature jeg savner, så er det tidsbegrænset oplåsning. Altså, muligheden for f.eks. at trykke to gange på knappen på håndtaget, og derved undgå at låsen låser i f.eks. tre timer.

Når vi bruger vores terrasse er det ofte til aftensmad – og der grilles ofte. Vi åbner og lukker døren, går ud og ind, vi har ikke altid telefonen ved hånden, og vi forlader ikke huset det næste stykke tid. I den situation kunne det være smart at kunne forhindre låsen i at låse, så døren blot er åben til at gå ud og ind ad hele aftenen.

Secuyou-låsen har funktionen “Homelock”, hvor låsen ikke låser automatisk, men skal låses manuelt ved tryk på knappen. Det er en delvis løsning, men det er ikke helt perfekt – for jeg vil jo gerne have, at låsen låser når vi er væk.

Nå, nu er det skrevet i anmeldelsen, så kan vi jo håbe på Secuyou finder en løsning på det. 🙂

For at opsummere: Er låsen 998,- værd? Hvis softwareproblemet løses, helt sikkert. Selv hvis det ikke gør, er det en rar sikkerhed at have, at døren er låst når man forlader hjemmet.

Opdatering

Jeg har installeret app’en på en iOS-enhed, og her er der ingen problemer med strømbesparelse eller andet. Den spiller bare. 🙂

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

2 thoughts on “Secuyou smart lock til terrassedøre7 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *