SmartThings og Device Handlers4 min read

En af de ting, der gør SmartThings virkelig, virkelig smart er, at den kan tale med næsten alle typer enheder. Samsung har indbygget understøttelse af en lang række Zigbee-, Z-wave- og wifi-enheder, så det er ren plug’n’play, men derudover har de gjort det muligt for entusiaster selv at bygge understøttelse for enheder, som ikke er direkte understøttet.

Dét er klogt, for det gør, at Samsung ikke behøver at haste opdateringer igennem, når nye systemer kommer til, og ikke behøver implementere relativt sjældent brugte enheder, blot fordi en lille gruppe brugere har behovet.

Hvad er Device Handlers?

En Device Handler, Device Type Handler, eller DH, er en definition på, hvordan en enhed kommunikerer med SmartThings, og hvilke muligheder enheden har for kommunikation. En Device Handler fungerer lidt som en driver på en computer.

En kontakt kan f.eks. have en DH, som definerer, at kontakten har fire knapper, eller en sirene kan have en definition, som fortæller hvilke lyde sirenen understøtter.

Device Handlers er i praksis en større mængde tekst, som du tilføjer til din Samsung SmartThings-konto, og derefter kan bruge i din app på din telefon eller tablet.

Sådan finder du Device Handlers

Det nemmeste er at søge på <produktnavn> smartthings, f.eks. ikea plug smartthings. I dette tilfælde ender du på denne side, hvor et af indlæggene skriver:

Så, eksemplet er egentlig ringe, for i dette tilfælde behøver man ikke engang tilføje en Device Handler. Det er nok at fortælle SmartThings, at det er en Zigbee Switch – og så virker den. Længe leve standarder!

Nå, nyt eksempel! Jeg bruger også flittigt Xiaomi Aqara-enheder, som også bygger på Zigbee-standarden, så lad os søge på aqara smartthings. Her finder du denne side, hvor første indlæg skriver:

Bum! Brian Spranger, også kendt som bspranger, har simpelthen taget udgangspunkt i en andens arbejde (hvilket er helt ok i denne verden :)), og har lagt sit arbejde online på GitHub.

GitHub er en service, hvor udviklere og nørder deler kode og programmer, og det er også hvad der sker her. Nu har vi Brians Device Handler til Aqara-enhederne, og vi kan gå i gang med at installere dem.

Sådan installerer du en Device Handler

Som sagt skal du omkring din SmartThings-konto, så åbn en browser på din computer, og besøg https://account.smartthings.com. Log på med dine kontoinformationer, og du ser nu et webinterface som dette.

Samsung har bygget et komplet webinterface, hvor du kan se dine hubs, dine devices, dine SmartApps, dine Device Handlers, og en masse andet sjov. Klik på My Devices for at se alle devices på din hub, og få et overblik over mulighederne i webinterfacet.

Bemærk, man kan desværre ikke bruge webinterfacet til at opsætte automatisering – det foregår alt sammen i app’en på telefonen.

Når du er klar til det, så klik på My Device Handlers, og klik på knappen Create New Device Handler øverst til højre. Klik på fanen From Code, og drøn nu ind på bsprangers GitHub-repository.

Klik på devicetypes/bspranger, og klik på den type enhed, du gerne vil tilføje til SmartThings, f.eks. en dørsensor – den hedder xiaomi-aqara-door-window-sensor.src i repositoriet. Klik på xiaomi-aqara-door-window-sensor.groovy, og nu får du en ordentlig stak kode at se, som du simpelthen markerer fra første /** til sidste }. Kopier koden, og gå tilbage til din Device Handler.

Indsæt den i tekstfeltet, og klik på den blå Create-knap. Til slut skal du klikke på Publish øverst til højre, og klikke på For Me. Nu er din Device Handler klar til brug!

Klik på My Devices, og find det device, der skal bruge din nye Device Handler. Klik på devicet, scroll til bunden, og klik på Edit. Vælg din nye DH under Type – den ligger typisk nederst i dropdown’en. Gem ændringen, og dit device bruger nu din nye DH.

Besøg devicet i SmartThings-app’en, og det bør nu være klar til leg. 🙂

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

32 thoughts on “SmartThings og Device Handlers4 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *