Anmeldelse af dimser fra frient9 min read

Dimserne er sponsoreret af de søde mennesker hos Develco Products. De kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

Fra frient har jeg fået en af de dér pakker, som er skide sjove – fordi det vælter ud med alle mulige dimser.

Derfor har jeg besluttet at dele anmeldelsen op i to, da der simpelthen er for mange dimser til én omgang.

Men hvem er frient egentlig?

frient produceres af det danske firma Develco Products, som indtil nu har lavet white label-produkter til det smarte hjem, som andre firmaer dermed kunne sætte deres navn på. frient-produkterne er deres indgang til at handle direkte med brugeren af deres produkter, fremfor andre firmaer.

Så selvom navnet frient ikke er kendt, er der altså et firma med mere end 3.000.000 solgte Zigbee-produkter bag. Det gør denne produktlinje ret interessant, efter min mening. Firmaer med meget erfaring i produktionen laver ganske enkelt bedre produkter på den lange bane.

Kassens indhold

I kassen fandt jeg følgende:

  • En dør-/vinduessensor
  • En fugt- og temperatursensor
  • En røgalarm
  • En varmealarm
  • En bevægelsessensor
  • En fugtsensor med …
  • En ekstern sensor
  • Et stik
  • En tænd/sluk-enhed
  • En strømmåler

Jeg kommer til at prøve at forbinde alle produkterne til SmartThings, for Develco Products melder nemlig, at de (fleste) virker. Spændende! Så, lad os starte fra toppen.

frient Entry Sensor Pro

Dette er Develco Products’ dør-/vinduessensor. Koblet til SmartThings rapporterer den både åben/luk, batteristatus og aktuel temperatur. Selve forbindelsen til SmartThings gik utroligt enkelt – man skal blot søge på nye enheder og sætte frient’en i parringsmode, så fungerer det.

Sensoren virker nøjagtig som forventet, og rapporterer hurtigt og præcist til app’en. Og så er jeg imponeret over, at den kører lokalt på SmartThings! Du kan læse mere om hvad det betyder, når et device kører lokalt her.

At sensoren kører lokalt fortæller mig, at Develco Products holder sig til standarderne for den trådløse protokol, Zigbee, i modsætning til mange andre store producenter som både Philips Hue og Xiaomi. Det er rart at se!

Sensoren er fysisk stor, og kunne sagtens have været produceret mindre, men hvis størrelsen ikke er et problem, er det er godt produkt. På grund af størrelsen er der plads til to AAA-batterier i sensoren, og derfor tænker jeg man kan forvente ret lang batteritid. I min testperiode på et par måneder har batteriet ikke flyttet sig fra 100%.

Sensoren koster i skrivende stund 294,- hos Proshop.

frient Smart Humidity Sensor

Her har frient bygget en sensor med både temperatur- og fugtsensor i én. Sensoren kan monteres på væg eller loft, og der medfølger skruer og rawlplugs.

Igen er der absolut ingen slinger i valsen. Sensoren hopper direkte på SmartThings, og rapporterer hver gang temperaturen ændrer sig 0,1 grad, eller fugtigheden ændrer sig 1%.

Denne sensor kører også lokalt – og det kan jeg sgu næsten ikke få armene ned over. Jeg elsker firmaer, der holder sig til standarderne. Tak, Develco Products!

Fysisk er sensoren også her ret stor – og her bruger den to AA-batterier, som må give den lang batterilevetid, men som også gør at den fysisk er større end den måske behøvede at være. Jeg har placeret vores i loftet i vores vaskerum i kælderen, og der gør størrelsen absolut intet, men det gælder naturligvis ikke i alle rum i huset.

Sensoren koster i skrivende stund 258,- hos Proshop.

frient Intelligent Smoke Alarm

Hvor de andre sensorer har været fysisk store, er denne i en anden boldgade. Den er markant mindre end vores normale røgalarmer, og også meget mindre end de D-link z-wave-baserede røgalarmer, jeg i forvejen har i loftet. Faktisk er den grænsende til pæn at se på. Jeg tror i hvert fald Mette er mere tilfreds med frient-alarmen end dem, huset i forvejen er fyldt med.

Denne røgalarm er altså Zigbee-baseret, og hopper også direkte på SmartThings.

Denne gang kører vi desværre på cloud fremfor lokalt, selvom sensoren bruger en af SmartThings’ indbyggede device handlers. Det er ærgerligt, særligt når der er tale om en enhed, der gerne skal øge sikkerheden i hjemmet. Røgalarmen vil naturligvis altid larme, men internetforbindelse er nødvendig, hvis den f.eks. skal aktivere en anden sirene, tænde lys og lignende.

Til gengæld larmer den klart og tydeligt, og reagerer hurtigt selv på ret lidt røg. Det gør at den ikke er optimal i køkkenet, men der har frient til gengæld en heat sensor, der også lå i kassen fra Develco Products. Den havde jeg håbet at kunne teste – men den kan desværre ikke findes korrekt i SmartThings.

Røgalarmen koster i skrivende stund 382,- hos Proshop.

Lad os i stedet se på deres bevægelsessensor.

frient Motion Sensor Pro

Her er vi tilbage ved de større sensorer. Motion-sensoren ligner Smart Humidity-sensoren, også på størrelsen, og her kører vi også med 2 AAA-batterier, som igen giver lang batteritid. Igen kører sensoren også lokalt, og det gør den helt oplagt som en del af dit alarmsystem.

Sensoren kobles hurtigt til SmartThings og sender både bevægelse, temperatur og batteri. Under indstillinger for sensoren kan man sætte offset på temperaturen, hvis den ikke måler helt præcist. Jeg har nu ikke oplevet andet end troværdige tal fra sensoren.

Der medfølger også beslag til sensoren, så den kan monteres i 45 grader vinkel på væg eller loft, samt lodret monteret på loftet eller stående på f.eks. et bord eller en reol.

Jeg er virkelig imponeret over kvaliteten af denne sensor. Den reagerer lige så hurtigt som min Samsung bevægelsessensor, som også forbinder lokalt til SmartThings, den er meget fleksibel med mange monteringsmuligheder – ja, faktisk er det igen kun størrelsen, som jeg kunne have ønsket mig der var arbejdet lidt med.

Sensoren koster i skrivende stund 294,- hos Proshop.

Afslutning

Jeg er begejstret for alle danske firmaer, der byder ind i kampen om at bygge de bedste smart home-dimser. Det er meget tydeligt at Develco Products har meget erfaring med produktion af Zigbee-enheder, og jeg kunne sagtens forestille mig at købe flere frient-enheder i fremtiden. Størrelsen på visse af enhederne trækker lidt ned, men til gengæld kører hovedparten af dem lokalt på SmartThings, og det mener jeg opvejer for størrelsen.

Jeg krydser fingre for at Develco Products fremover fokuserer mere på de fysiske aspekter ved produktionen af dimser, og så arbejder jeg ellers hårdt videre med del to af min test, hvor vi skal se på en fugtsensor, et stik, en tænd/sluk-enhed – samt en strømmåler, som jeg håber jeg kan lokke til at forbinde til SmartThings. Jeg glæder mig!

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

One thought on “Anmeldelse af dimser fra frient9 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *