Når katten er ude …2 min read

Mette har egentlig sagt nej. Jeg må ikke overvåge om børnene står op efter de er blevet puttet, som jeg før har foreslået. Noget med privatliv og sådant.

Men jeg gør det alligevel – ikke for at skjule snold og snacks, men for at sikre natteroen.

For tiden sidder jeg ofte oppe og arbejder en time eller to efter Mette er gået i seng. Det sker at et barn vågner i dette tidsrum, og sniger sig ind i sengen til Mette, hvor der er rigelig plads, fordi jeg ikke ligger der. Det går ikke! Heldigvis sover de fint videre i deres egen seng, hvis man fanger dem undervejs, så det har jeg lavet en automatisering, der hjælper med.

Jeg har ved skrivebordet i stuen en almindelig knap fra Xiaomi, der tænder for min Work-scene, når den aktiveres. Denne scene slukker alt andet lys i stuen end de to lamper, jeg har brug for for at kunne arbejde.

Men nu er den udvidet til også at tænde en virtuel kontakt, “Night Work”, hvis jeg tænder for den efter kl. 19. Når der er bevægelse i gangen udenfor børneværelserne, og den virtuelle kontakt er tændt, så blinker en af de to lamper, der er tændt i stuen. Det er sat op via Webcore, og det virker præcis som det skal.

Når jeg går i seng aktiverer jeg altid en knap på badeværelset, der slukker alt lys, låser døren og slår alarmen til, og den slukker nu også min virtuelle kontakt. Så er den klar igen dagen efter.

Det er virkelig et enkelt tip, men det illustrerer nogen af de mange ting, SmartThings kan bruges til.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *