Samsung har haft travlt2 min read

… Det har jeg til gengæld ikke. I hvert fald ikke med at skrive blogindlæg. Til gengæld holdt jeg sidste fredag for første gang et webinar om smarte dimser til hjemmet. Ingeniørforeningen IDA havde inviteret mig til at holde 75 minutters oplæg, og jeg synes egentlig det gik ganske godt. Er du medlem kan oplægget stadig ses hos IDA lidt endnu.

Men nu, tilbage til Samsung! De har nemlig haft travlt med at lave et smart webinterface til SmartThings, og jeg er sgu lidt imponeret.

Systemet er stadig i beta, men allerede nu ser det lovende ud. Man kan styre devices, vælge scener, aktivere og deaktivere Home Monitor, se alle rum inklusiv deres devices – og så kan man i visse tilfælde lave nye automations.

Specifikt hvis man bruger Smart Lighting-app’en, som jeg før har skrevet om – og som vist ikke længere er lokationsbegrænset, så alle bør nu kunne installere den.

Det betyder, at det nu er muligt at lave lysbaserede automations i SmartThings bag computerskærmen fremfor i app’en på telefon/tablet, og det er sgu smart. Jeg krydser fingre for, at de i fremtiden også tilføjer muligheden for at lave almindelige automations. I mange tilfælde er det nemmere at overskue komplekse automations på en større skærm.

Fremtiden for SmartThings

Det diskuteres for tiden meget hvad fremtiden egentlig bringer for SmartThings. Denne diskussion er særligt fremmet af, at Samsung for nylig overlod produktionen af SmartThings-brandet hardware til Aeotec.

Jeg kan sådan set godt forstå bekymringen, men intet tyder på, at Samsung har tænkt sig at opgive SmartThings-brandet. Faktisk tyder mange ting på det modsatte.

 • De har for nylig lanceret en tæt integration med hardware fra Google, bl.a. termostater. Man beder ikke Google bruge tid på integration med et system, man har tænkt sig at lukke ned.
 • SmartThings er integreret i meget andet hardware, Samsung sælger, bl.a. telefoner, fjernsyn, køleskabe, vaskemaskiner osv.
 • Samsung har i denne uge søgt ansatte til deres CHIP-integration på Reddit – tråden ser ud til at være slettet igen, men den var der.
 • Og nu my.smartthings.com – som helt sikkert også har krævet mange ressourcer at udvikle.

Jeg følger spændt udviklingen, og skriver selvfølgelig når der er nyt.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

5 thoughts on “Samsung har haft travlt2 min read

 • Hej David
  Kan du guide lidt til hvordan jeg finder dit oplæg hos Ida?
  Mvh Jon

 • Hej,
  Har du et IDA arrangementsnummer eller endnu bedre, et link til videoen fra webinaret? Jeg er medlem af IDA 🙂
  Mvh Poul Anker

  • Desværre ikke. Der kommer dog et mere i august, jeg tænker jeg skriver om det til den tid. 🙂

 • Hej David
  Har du en idé om hvor vidt smart lightings kan installeres på andre måder?
  Får besked på at min adgangskode er forkert (får dog ikke lov at skrive en), når jeg vil logge ind på den hentede gamle app🤔

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *