Smart Lighting i SmartThings4 min read

SmartThings Hub er i høj grad afhængig af en fungerende netforbindelse, men visse ting kan køre helt lokalt. En af disse er SmartApp’en Smart Lighting, som lader os sætte automatiseringer af belysning op, og som ikke er afhængig af adgang til Samsungs cloud.

(Læs her hvorfor lokalt er smartere end cloud.)

Desværre er Smart Lighting ikke tilgængelig udenfor USA i den nye SmartThings-app af en eller anden mærkelig årsag.

Det kan vi dog komme rundt om – med lidt tricks og en Android-telefon.

Sådan gør du

Som sagt kræver tricket en Android-telefon, og det gør det fordi Android lader os “sideloade” apps, altså installere dem udenom den officielle app-butik.

Første skridt er at finde en virkelig gammel version af SmartThings Classic-app’en. Det kan vi gøre på APKMirror, som har version 2.15.0 fra 6. marts 2018 liggende.

Når filen er hentet skal den installeres, og når det er gjort, kan SmartThings Classic startes.

Når app’en er installeret, kan Smart Lighting findes under Marketplace > SmartApps > SmartThings Recommends.

Sæt en automation op i Smart Lighting, og vent et par timer. Nu bør smartapp’en dukke op i den nye SmartThings-app, og nu kan du lave automations, der kører helt lokalt – uden adgang til internettet.

P.S: Der er et par krav for, at alt kører lokalt: Du må kun bruge devices, der også kører lokalt (se tidligere nævnte link), og du må ikke gøre brug af f.eks. sunset/sunrise, altså tidsstyrede automatiseringer, der skal finde data online.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

11 thoughts on “Smart Lighting i SmartThings4 min read

 • Ok det er ikke helt så let når man ikke har en android (eller den er meget gammel). Og når man ikke har et login til smartthings, men kun til samsung account. Men det jeg gjorde var:
  1) installere en android emulerings app på min PC. som fx bluestacks.com. Det er et lille program som gør at din PC kan opføre sig som en android.
  2) Derefter downloadede jeg filen til smartthings classic, som nævnt i Davids blog.
  3) Da jeg så ville logge ind på smartthings classic opstod næste problem. Den ville have et smartthings login og ikke mit login til samsung account, som jeg havde brugt til den nye smartthings app.
  4) Men efter lidt forsøg fandt jeg ud af, at jeg kunne bede classic app’en om at nulstille mit password. Derved fik jeg en mail til nulstilling. og da DET var gjort kunne jeg logge ind i classic appen med det nye password.
  5) og SÅ kørte skidtet wup wup! sikke en rundtur for at få smartlys.

 • Virkede meget kortvarigt (5 min.). Nåede lige at lave et par tests som virkede perfekt – hvorefter alle automatiseringer stoppede med at virke og huset blev mørkelagt. Min ST har aldrig været ustabil. Homemonitor gav serverfejl og serverfejl hvis man forsøgte at logge på IDE. Afinstallerede classicappen igen, hvorefter smartappen forsvandt fra den nye app og systemet kom igen op at køre – alt er langsomt. KAN IKKE ANBEFALES!

  • Tjoeh – jeg har virkelig få problemer med det cloud-kravet i mit setup, og til prisen virker det ikke til man finder mere gennemførte løsninger, der kører rent lokalt.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *