SmartThings – local eller remote3 min read

Du er måske stødt på betegnelserne “local processing” og “remote processing”, når du har læst om SmartThings.

Det er et koncept, som faktisk kan have stor indflydelse på brugbarheden af din SmartThings-installation.

Konkret kræver SmartThings en fungerende internetforbindelse og adgang til SmartThings’ cloud for at kunne aktivere enheder, køre automations osv. Det betyder, at SmartThings er afhængig af, at din internetforbindelse virker, og det kan begrænse dit smarte hjem en del.

SmartThings har dog bygget lokal understøttelse for specifikke enheder. Det betyder, at SmartThings-hubben kan tale direkte med enhederne uden om deres cloud.

Det har to fordele:

 • Hurtigere eksekvering af handlinger
 • Uafhængig af fungerende netforbindelse

Lad mig forklare.

Jeg har lavet en automation, der tænder en Hue-pære vha. en Xiaomi-sensor, som ikke understøtter local processing. Processen er derfor:

Xiaomi-sensor > SmartThings Hub > SmartThings Cloud > SmartThings Hub > Hue-pære

Havde jeg i stedet brugt en Aeotec-sensor, som understøtter local processing, ville processen se sådan ud:

Aeotec-sensor > SmartThings Hub > Hue-pære

Vi får altså skåret SmartThings Cloud og den ene forekomst af SmartThings Hub ud af ligningen. Det gør, at processen er hurtigere, nærmest øjeblikkelig, fordi vi ikke skal via internettet til SmartThings Cloud, finde ud af hvordan automation’en skal håndtere Xiaomi-sensorens information, og retur til hubben.

Og fordi vi ikke skal forbi internettet, vil denne automation fungere selvom internetforbindelsen er nede.

Hvilke enheder kører local?

Godt spørgsmål! (Jeg ved det, jeg har selv stillet det …)

Log ind på din SmartThings-account på account.smartthings.com.

Klik på “My Devices”, så får du en liste over alle dine enheder. En af kolonnerne hedder “Execution Location”, og her kan du enten se Cloud eller Local.

Som det ses kører alle Hue-enheder local. Jeg har også et par Ikea-stik, som kører local, fordi jeg bruger en standard Zigbee Device Handler til dem.

Til gengæld har jeg en Fibaro Dimmer 2 (ikke synlig på billedet), som kører remote, fordi jeg bruger en custom Device Handler til den. Den understøtter ellers local processing, men jeg har ikke fået opdateret indstillingerne for den endnu. Det betyder, at man med lidt research måske kan få en enhed til at køre lokalt fremfor remote, hvis man vælger den rette Device Handler.

Desværre kan ingen af Xiaomi’s enheder køre lokalt, og jeg tror ikke de kommer til det. Det betyder, at der altid vil være en smule forsinkelse på automations forårsaget af en Xiaomi-enhed.

Så, i fremtiden kan du overveje om du skal vælge enheder, der understøtter local processing. Det kan gøre dit smart home mere responsivt, og funktionelt selv uden fungerende netforbindelse. Og dyrere, for ofte er det de dyre enheder, der understøtter local processing.

Med undtagelse af Ikeas enheder. De er billige, og kan typisk processere lokalt. Yum!

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

12 thoughts on “SmartThings – local eller remote3 min read

 • Hej David
  God blog – hvor får jeg meget inspiration!
  Findes der en oversigt over enheder der kan køre med local processing? Jeg påtænker at lave et alarmsystem, men synes dette falder lidt til kortet hvis Cloud’en er nede dén dag der er brug for det, så hvis de enkelte enheder der er kritiske for alarmsystemet kan køre local processing, så er det en kæmpe fordel.

 • Hej David,
  Tak for en god og velskrevet blog!
  Jeg har købt IKEAs bevægelsessensor – og den fungerer fint med Smartthings, dog kører den ikke lokalt. Ved du om dette er en mulighed ved at bruge en en device handler?

  • Det er muligt du kan få den til at køre lokalt med en indbygget device handler til Zigbee-baserede bevægelsesdetektorer. Jeg har ikke selv en Ikea-sensor, så jeg kan ikke teste om det virker, men log på account.smartthings.com, find din sensor under My Devices, og rediger den. Vælg Zigbee Motion Detector under Type, og gem. Hvis den stadig virker, kører den nu muligvis lokalt. 🙂
   /David

 • Hey David

  Endnu en gang, super fed blog!
  Jeg har selv fibaro single switches i huset, men de kører alle cloud, da jeg blev nødt til at bruge en custom DH for overhovedet at få dem til at virke.

  Har du lykkes med at få dem til at køre lokalt?

  DBH Thomas

  • Tak! <3

   Min Fibaro Dimmer 2 virker lokalt med en indbygget device handler. Der ser også ud til at være en til Single Switch, så start med at ændre device handler i IDE'et, og se om det ikke virker. 🙂

   /David

 • Hej David.
  Har du en ide til hvor jeg kan finde en DH til LIDL remote. Jeg fik en loftslampe med remote, men vil gerne koble remote til smartthings og bruge den andetsteds.
  Tak for gode input. Jeg har brugt dem meget – både til at lave SmartHome OG til at undgå at “GitteSigerNej” (konen)

  • Hej Christian,
   Tak for din kommentar – jeg håber det går med Gitte. 😉
   Jeg har ikke selv rodet med LIDL’s dimser, men besøg os i Facebook-gruppen “SmartThings – danske brugere”, hvor en del vist har leget med deres produkter. Der kan du helt sikkert få hjælp.
   /David

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *