Zigbee-nyheder fra Sonoff3 min read

For nylig har Sonoff lanceret en række Zigbee-produkter, som supplerer deres Zigbee-relæ, jeg før har rodet med. De nye produkter er mildt sagt rigtig spændende.

De vigtigste produkter er efter min mening disse fire:

Der er tale om følgende enheder:

(Priser hentet 17/6 – 2020)

Sonoff vs Xiaomi Aqara

Lige præcis disse fire produkter er spændende, fordi prisen matcher Xiaomi’s produkter, hvor jeg specielt er glad for deres kontaktsensorer og bevægelsessensorer.

Det eneste problem med Aqara-serien er, at de ikke er direkte understøttet i SmartThings, og derfor kræver en device handler, som resulterer i, at de ikke kører lokalt. Det gør dem afhængige af en fungerende internetforbindelse, og forsinker responsen på f.eks. bevægelsessensorer, fordi hver bevægelse skal ud omkring Samsungs servere, før signalet kan sendes videre på netværket.

Forsinkelsen er ikke gigantisk – typisk et halvt sekund, måske lidt mere, men det er nok til at man bemærker det, hvis man har en kombination af enheder, der kører lokalt og remote. Der er simpelthen mærkbar forskel på de to.

Da jeg testede Sonoffs relæ, BASICZBR-03, kunne jeg konstatere, at det kører lokalt på SmartThings, formentlig fordi Sonoff har valgt en standardiseret måde at kommunikere via Zigbee, hvor Xiaomi i højere grad går deres egne veje.

Hvis de nye Sonoff-produkter kan køre lokalt, og ellers fungerer godt, så kommer de til at erstatte størstedelen af de Aqara-enheder, jeg har sat op rundt omkring.

Jeg har selvfølgelig bestilt en af hver af de fire dimser, og glæder mig til at kunne teste dem og skrive om det.

P.S: Sonoff har også lanceret en Zigbee Bridge, som deres enheder kan sluttes til. Men, min blog fokuserer på SmartThings, så den går jeg ikke i dybden med. 🙂

Gør som 552 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

8 thoughts on “Zigbee-nyheder fra Sonoff3 min read

 • Venter i spænding på at høre hvad du kommer frem til. Jeg har selv modtaget SNZB 01 trykknap men kan ikke få den til at virke, den bliver fundet som “Thing” og så står der bare “venter” jeg må igang med at prøve flere muligheder. Tak for en god blog og god sommer.

 • Bevægelsessensoren smuttede direkte på SmartThings, uden at ændre noget. Knappen har jeg ikke fået på SmartThings, men der er ingen device handler den virker med, og temperatursensoren kræver at man skifter til en anden device handler. Kontaktsensoren har jeg slet ikke fået på SmartThings endnu.

  Så, ikke helt overbevisende, men bevægelsessensor og temperatursensor kan bruges uden større problemer. Begge ting kører i cloud, ikke lokalt.
  /David

 • Hej David.
  Det ligner at den shop du henviser til sender fra Kina. Giver det dig ikke problemer med told, moms osv?

  Synes ikke at jeg f.eks. Kan finde deres bridge indenfor EU.

  • Jeg har faktisk ikke undersøgt hvor de sender fra. Deres leverancer er længe undervejs, 2-3 uger, men kommer frem uden problemer, og jeg har ikke oplevet told på dem endnu.
   /David

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *