Zigbee-nyheder fra Sonoff3 min read

For nylig har Sonoff lanceret en række Zigbee-produkter, som supplerer deres Zigbee-relæ, jeg før har rodet med. De nye produkter er mildt sagt rigtig spændende.

De vigtigste produkter er efter min mening disse fire:

Der er tale om følgende enheder:

(Priser hentet 17/6 – 2020)

Sonoff vs Xiaomi Aqara

Lige præcis disse fire produkter er spændende, fordi prisen matcher Xiaomi’s produkter, hvor jeg specielt er glad for deres kontaktsensorer og bevægelsessensorer.

Det eneste problem med Aqara-serien er, at de ikke er direkte understøttet i SmartThings, og derfor kræver en device handler, som resulterer i, at de ikke kører lokalt. Det gør dem afhængige af en fungerende internetforbindelse, og forsinker responsen på f.eks. bevægelsessensorer, fordi hver bevægelse skal ud omkring Samsungs servere, før signalet kan sendes videre på netværket.

Forsinkelsen er ikke gigantisk – typisk et halvt sekund, måske lidt mere, men det er nok til at man bemærker det, hvis man har en kombination af enheder, der kører lokalt og remote. Der er simpelthen mærkbar forskel på de to.

Da jeg testede Sonoffs relæ, BASICZBR-03, kunne jeg konstatere, at det kører lokalt på SmartThings, formentlig fordi Sonoff har valgt en standardiseret måde at kommunikere via Zigbee, hvor Xiaomi i højere grad går deres egne veje.

Hvis de nye Sonoff-produkter kan køre lokalt, og ellers fungerer godt, så kommer de til at erstatte størstedelen af de Aqara-enheder, jeg har sat op rundt omkring.

Jeg har selvfølgelig bestilt en af hver af de fire dimser, og glæder mig til at kunne teste dem og skrive om det.

P.S: Sonoff har også lanceret en Zigbee Bridge, som deres enheder kan sluttes til. Men, min blog fokuserer på SmartThings, så den går jeg ikke i dybden med. 🙂

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

12 thoughts on “Zigbee-nyheder fra Sonoff3 min read

  • Tænker du på nogen specifikke Aeotec-produkter? Jeg har en række forskellige, og har skrevet lidt om dem her: https://mettesigernej.dk/produkter/
   Det er dog ikke ikke deciderede tests, men deres produkter er af tårnhøj kvalitet og virker fremragende med ST.
   /David

 • Hvordan går testen med sonoff? Er de noget værd, og evt mere stabile end xiaomi? 🤨

 • Venter i spænding på at høre hvad du kommer frem til. Jeg har selv modtaget SNZB 01 trykknap men kan ikke få den til at virke, den bliver fundet som “Thing” og så står der bare “venter” jeg må igang med at prøve flere muligheder. Tak for en god blog og god sommer.

 • Bevægelsessensoren smuttede direkte på SmartThings, uden at ændre noget. Knappen har jeg ikke fået på SmartThings, men der er ingen device handler den virker med, og temperatursensoren kræver at man skifter til en anden device handler. Kontaktsensoren har jeg slet ikke fået på SmartThings endnu.

  Så, ikke helt overbevisende, men bevægelsessensor og temperatursensor kan bruges uden større problemer. Begge ting kører i cloud, ikke lokalt.
  /David

 • Hej David.
  Det ligner at den shop du henviser til sender fra Kina. Giver det dig ikke problemer med told, moms osv?

  Synes ikke at jeg f.eks. Kan finde deres bridge indenfor EU.

  • Jeg har faktisk ikke undersøgt hvor de sender fra. Deres leverancer er længe undervejs, 2-3 uger, men kommer frem uden problemer, og jeg har ikke oplevet told på dem endnu.
   /David

 • Hej.

  Fik du det til at virke og viker det med Philips Hue Bridge så jeg ikke skal bruge en Zigbee hub mere.

 • Har du fundet en Zigbee temperaturmåler der kan bruges udendørs f.eks under et halvtag – Netamo synes jeg er noget overkill til mit behov. Sonoff siger -10 til 40 og er sådan set ok til mig – problemet er om de -10 virkelig holder.

  Aquara har også een som hedder -20 til 50 som koster 100 kr hos power/dustin og andre.

  Tak for en cool side.
  – Nu med philips Hue
  – Smarthings hub (skal til at lave opsætningen)
  – Sonos
  – Apple Trådfri

  • Hej Palle,
   Jeg har haft en Aqara hængende under udhæng nogle måneder, og den fungerede helt fint. Jeg skiftede til Netatmo, men Aqara virkede da den blev taget ned.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *