Zigbee-nyheder fra Sonoff3 min read

For nylig har Sonoff lanceret en række Zigbee-produkter, som supplerer deres Zigbee-relæ, jeg før har rodet med. De nye produkter er mildt sagt rigtig spændende.

De vigtigste produkter er efter min mening disse fire:

Der er tale om følgende enheder:

(Priser hentet 17/6 – 2020)

Sonoff vs Xiaomi Aqara

Lige præcis disse fire produkter er spændende, fordi prisen matcher Xiaomi’s produkter, hvor jeg specielt er glad for deres kontaktsensorer og bevægelsessensorer.

Det eneste problem med Aqara-serien er, at de ikke er direkte understøttet i SmartThings, og derfor kræver en device handler, som resulterer i, at de ikke kører lokalt. Det gør dem afhængige af en fungerende internetforbindelse, og forsinker responsen på f.eks. bevægelsessensorer, fordi hver bevægelse skal ud omkring Samsungs servere, før signalet kan sendes videre på netværket.

Forsinkelsen er ikke gigantisk – typisk et halvt sekund, måske lidt mere, men det er nok til at man bemærker det, hvis man har en kombination af enheder, der kører lokalt og remote. Der er simpelthen mærkbar forskel på de to.

Da jeg testede Sonoffs relæ, BASICZBR-03, kunne jeg konstatere, at det kører lokalt på SmartThings, formentlig fordi Sonoff har valgt en standardiseret måde at kommunikere via Zigbee, hvor Xiaomi i højere grad går deres egne veje.

Hvis de nye Sonoff-produkter kan køre lokalt, og ellers fungerer godt, så kommer de til at erstatte størstedelen af de Aqara-enheder, jeg har sat op rundt omkring.

Jeg har selvfølgelig bestilt en af hver af de fire dimser, og glæder mig til at kunne teste dem og skrive om det.

P.S: Sonoff har også lanceret en Zigbee Bridge, som deres enheder kan sluttes til. Men, min blog fokuserer på SmartThings, så den går jeg ikke i dybden med. 🙂

Gør som 419 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

3 thoughts on “Zigbee-nyheder fra Sonoff3 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *