Google Calendar på ActionTiles dashboard3 min read

Folkene bag ActionTiles, det system jeg bruger til mit smart home dashboard, har lavet en opdatering som gør det muligt at tilføje iframes til opsætningen – og dét er smart.

En iframe er et koncept i HTML, som lader en udvikler indlejre et andet site eller en anden side i den side han bygger.

Og det kan vi bruge til mange sjove ting i ActionTiles. F.eks. at få Google Calendar på dashboardet.

Sådan gør du

Iframes tilføjes som alle andre elementer i ActionTiles. Klik på det lille + ved et tileset, og vælg iframe.

Nu får du mulighed for at vælge mellem de shortcuts, du allerede bruger, eller at oprette et nyt. Jeg opretter et nyt, da jeg vil inkludere min kalender fra Google.

Så er det bare at drøne over i Google Calendar, for vi skal bruge et link der fra. Klik på prikkerne ud for din kalender i venstre side, og klik på “Settings and sharing”.

Nu ender du i indstillinger for deling af din kalender, og her skal du bruge dit direkte link til din kalender. Det er det, der står under “Public URL to this calendar”.

Kopier linket, gå tilbage til ActionTiles, og sæt det ind i feltet “Absolute URL” – og gem dit shortcut. Nu kan du markere det, og sætte det ind på dit tileset i ActionTiles. Tryk “Add” til slut.

SÅ er kalenderen sgu synlig i ActionTiles. 🙂

Og det er selvfølgelig også muligt at vælge Agenda, som ofte er noget mere overskuelig.

Størrelse på elementet kan tilpasses, så det optager mere eller mindre plads på dit dashboard – og Google Calendar er selvfølgelig kun en af mange gode muligheder for at embedde alt fra køreplaner til vejrudsigter i ActionTiles.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

7 thoughts on “Google Calendar på ActionTiles dashboard3 min read

 • Hej David

  Min viser bare en grå boks, som svare til den størrelse jeg har valgt på tilen.

  Har du offentliggjort din kalender for at det lykkedes?

  • Min virker stadig helt uden problemer, og min kalender er ikke offentliggjort. Drøn indstillingerne igennem igen, der er nok bare noget, der mangler. 🙂

 • Nu har jeg lige prøvet det, på min pc kommer den fint frem ville dog ønske et andet layout, men på min tablet, kommer der en grå boks hvor den skriver adressen og blocked by response. det var da irriterende.

 • Hej David.

  Allerførst, mange tak for en vildt god side, der kan forklare mig en masse, og ja – bare navnet gør at jeg i den grad føler mig hjemme, selvom min Mette hedder Laila. Men hun siger altså også nej, og jeg er nødt til at overbevise hende om det smarte.

  En af de ting der ville gøre det smart i hendes verden, det er den her kalender, men jeg ender ud på nøjagtigt samme måde som alle andre. Det virker her på pc, men giver en fejlmeddelse på andre enheder. Fejlmeddelsen slutter med : net::ERR BLOCKED BY RESPONSE.

  Jeg synes jeg har fulgt din meget simple anvisning slavisk, men alligevel går noget galt. Kan Google have lavet noget om, siden vi er flere der ikke kan få det til at virke.

  Jeg fik dit link med rss nyheder fra dr til at virke i første forsøg, så IFRAME virker jo godt nok

  • Ja, Google kan nok godt have ændret noget – jeg ser nærmere på det ved lejlighed, og vender tilbage. 🙂

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *