Brunt Blind Engine – motor til alle typer gardiner12 min read

Brunt Blind Engine er sponsoreret af de søde mennesker hos Brunt Nordic. Den kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

Det er ikke alle vinduer, der fungerer med Ikeas smarte rullegardiner, og det er ikke alle hjem, hvor et rullegardin er det pæneste at se på. Det problem prøver Brunt at løse med deres Blind Engine – en motor, der kan kobles på nærmest alle typer gardiner med en snor.

Jeg har selv monteret et smart rullegardin fra Ikea på vores datters værelse, men i stuen har vi persienner indbygget i vinduerne, og der fungerer rullegardiner simpelthen bare ikke så godt.

Derfor er et produkt som Brunt Blind Engine fuldstændig oplagt til vores hjem – og derfor er jeg så glad for at have fået fingrene i en.

Hvad er der i æsken

Udover selve Blind Engine indeholder æsken en manual, to forskellige typer hjul til forskellige typer gardinsnore, diverse dimser til montering på væg eller vindue, samt en strømforsyning.

Selve motorenheden er ikke ligefrem lille, 12,7 cm lang, 5,2 cm bred på det bredeste punkt, og 4,8 cm dyb på det dybeste punkt. Strømforsyningen har rigeligt lang ledning, så det bør ikke blive et problem at få strøm til motorenheden.

Motoren har tre knapper på fronten – op, ned og forbind/nulstil. Designet er pænt, i hvid plastic, og føles som kvalitet.

Montering

Ifølge Brunt understøtter Blind Engine nærmest alle typer gardiner.

Der er to muligheder for montering af motoren til styring af gardinerne. Den kan enten skrues fast i væggen, eller klistres fast på vinduet eller vinduesrammen.

Jeg valgte den mindst forpligtende, montering på vinduesrammen med det medfølgende 3M klister. Jeg har desuden valgt hjulet til almindelig gardinsnor – der medfølger også et til gardinsnore med perler.

Selve motorenheden sidder fint på vinduet, men den er ikke ligefrem diskret. Det kan jeg dog leve med – det spændende er om Mette kan i længden.

Installation og opsætning

Da først motoren var monteret på vinduet, var det tid til at sætte det hele op – og det gik heldigvis helt uden problemer. Opsætningen er nem og logisk, og man guides fint af app’en.

Efter installationen kan motoren frit styres via app’en på telefonen – og den virker bare.

Selve gardinet kan selvfølgelig styres let i app’en, men der er flere muligheder – man har også mulighed for at dele adgang til app’en med sin bedre halvdel, ligesom man kan opsætte tidsbaseret styring af gardinet, så det åbnes om morgenen og lukkes om aftenen, og kan åbne og lukke gardinet på basis af geo-lokation.

Det tager 24 sekunder at sænke vores persienne, og 28 sekunder at hæve den – absolut fint, efter min mening.

Brunt og SmartThings

Som alle gode smart home-dimser understøtter Brunt selvfølgelig SmartThings. Installationen er enkel – jeg brugte den nye app.

Og når det hele er sat op, ser det sådan ud i henholdsvis den nye og den gamle app.

Brunt Blind Engine i SmartThings’ nye app
Brunt Blind Engine i SmartThings Classic

Skulle jeg nævne én irriterende ting ved integrationen er det, at devicet hedder [Brunt] før selve det navn man giver det i Brunt-app’en. Dermed står det altid øverst i alfabetiske lister – og jeg plejer at navngive mine devices efter deres placering i hjemmet, så alle devices i stuen hedder “Living Room <noget>”. Den mulighed ryger, når Brunt bestemmer første del af navngivningen.

Men, det er absolut noget jeg kan leve med, og jeg nævner det kun fordi jeg ikke har så meget andet at sætte en finger på, når det kommer til selve motoren og den tilhørende app.

Brunt og Google Home

Brunt integrerer selvfølgelig også med Google Home, og også her er opsætningen nem. Motoren kan ikke styres direkte fra Home-app’en, men den virker selvfølgelig med stemmestyring.

Jeg navngiver mine devices på engelsk, og kører primært Google Assistant på engelsk.

Den endelige dom

Funktionmæssigt gør Brunt alt hvad jeg forventer af en god smart home-producent. De bygger funktionel hardware, en app af høj kvalitet, og de integrerer med nogle af de største producenter på markedet.

Designmæssigt arbejder de nok indenfor rammerne af det, der er muligt. Motorenheden er fysisk stor, og kræver fast strøm fremfor batteri, men samtidig driver den en relativt tung persienne helt ubesværet, og uden man på noget tidspunkt får indtryk af, at den vil brænde sammen under belastningen.

Så, selvom jeg godt kunne ønske mig en mindre enhed, der er batteridrevet, vil jeg ikke give køb på fordelene den giver mig. Og med det udgangspunkt kan jeg kun anbefale Brunt Blind Engine. Det er umiddelbart et af de bedste produkter på markedet til prisen, hvis man har brug for at eftermontere elektrisk styring af gardiner og persienner.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

6 thoughts on “Brunt Blind Engine – motor til alle typer gardiner12 min read

  • Den lyder meget mere højlydt på videoen end i virkeligheden. Lyd er svært at definere, men jeg ville uden problemer kunne sove igennem den støj, der kommer fra motoren.

   /David

 • Er den udgået? Brunt-nordic.com eksistere ikke længere :-/ Har du nogle ideer til en anden løsning med integration til ST?

  • Det ser ud til, at den nordiske forhandler har opgivet. Brunt.co findes stadig.

   Jeg har ikke kendskab til andre løsninger, der virker lige så godt med ST, desværre.

 • Jeg har været glad for min i de 3 måneder den virkede, indtil jeg disconnectede den fra appen for at skifte dens wifi-netværk.
  Nu kan jeg ikke connecte den igen fordi serienummeret er låst 1:1 til min Brunt-account, og jeg skal derfor have Brunt til at unlink’e den formig før jeg kan bruge dimsen igen.

  Problemet er bare at jeg ikke kan få hul igennem til Brunt.co hverken på Facebook eller via mail, så –
  Hvilke andre rullegardin-motorer kan anbefales?

  Jeg fundede engang ‘Teptron Move’ som indigogo-projekt men jeg tror stadig ikke deres motorer er færdigbygget. Alternativer til Brunt er SÅ meget velkomne! 🙂

  • Hej Frederik,
   Tak for din kommentar. Jeg må få undersøgt om Brunt rent faktisk stadig findes – for jeg kan godt se det ser ud til, at de måske er ved at forsvinde, desværre.
   /David

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *