Sonoff Zigbee på SmartThings3 min read

For en måneds tid siden lancerede Sonoff en række Zigbee-produkter, som jeg har fået fingrene i – helt og aldeles ikke-sponsoreret. Og de skal selvfølgelig kobles på SmartThings, så vi kan se hvordan de fungerer.

SNZB-01 – knap

SNZB-01

En dårlig start. Den forbinder til SmartThings, men dukker op som en Thing, som ikke kan bruges. Jeg har testet en række af de indbyggede device handlers til Zigbee-knapper, men ingen af dem har fungeret.

Fysisk er knappen brugbar, men ikke videre pæn. Xiaomi Aqara-knapperne er meget pænere, og Ikea Trådfri-knapperne med to tryk er mere anvendelige.

SNZB-02 – temperatursensor

SNZB-02

Denne enhed findes også som en Thing, men kan fungere med SmartThings. Via SmartThings’ IDE kan man ændre device handler til “eZEX Temp & Humidity Sensor”, og så ser den ud til at fungere. Eneste begrænsning er, at den viser temperatur uden decimaler.

Fysisk er sensoren meget lig Aqara-sensoren – men igen ikke særligt pæn.

SNZB-03 – bevægelsessensor

SNZB-03

Denne sensor hoppede direkte på SmartThings og dukkede op som en bevægelsessensor. Den er desværre Cloud-baseret, så man får ikke lokal eksekvering, men den er hurtig og præcis. Den har allerede erstattet en af mine Hue-sensorer i kælderen.

Fysisk er sensoren lidt gammeldags designet – Aqara-sensoren er meget pænere. Til gengæld virker denne mere stabil, og forbinder til SmartThings uden problemer, så den vinder duellen.

SNZB-04 – vinduessensor

SNZB-04

Igen en skuffelse – det er slet ikke lykkedes mig at få denne sensor forbundet til SmartThings, ikke engang som en Thing.

Fysisk er den også gammeldags designet, her vinder Aqara med flere længder.

Konklusion

Jeg er ikke færdig med at teste disse devices, og jeg regner med at tingene ændrer sig i fremtiden, når der kommer udviklere på sagen, men for nu har jeg kun taget én af enhederne i brug. Til gengæld glæder jeg mig over, at Sonoff udvider deres produktbase – det er kun godt med mere konkurrence på området.

Gør som 512 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *