Sonoff Zigbee på SmartThings3 min read

For en måneds tid siden lancerede Sonoff en række Zigbee-produkter, som jeg har fået fingrene i – helt og aldeles ikke-sponsoreret. Og de skal selvfølgelig kobles på SmartThings, så vi kan se hvordan de fungerer.

SNZB-01 – knap

SNZB-01

En dårlig start. Den forbinder til SmartThings, men dukker op som en Thing, som ikke kan bruges. Jeg har testet en række af de indbyggede device handlers til Zigbee-knapper, men ingen af dem har fungeret.

Den virker! Se kommentaren fra Morten nedenfor.

Fysisk er knappen brugbar, men ikke videre pæn. Xiaomi Aqara-knapperne er meget pænere, og Ikea Trådfri-knapperne med to tryk er mere anvendelige.

SNZB-02 – temperatursensor

SNZB-02

Denne enhed findes også som en Thing, men kan fungere med SmartThings. Via SmartThings’ IDE kan man ændre device handler til “eZEX Temp & Humidity Sensor”, og så ser den ud til at fungere. Eneste begrænsning er, at den viser temperatur uden decimaler.

Fysisk er sensoren meget lig Aqara-sensoren – men igen ikke særligt pæn.

SNZB-03 – bevægelsessensor

SNZB-03

Denne sensor hoppede direkte på SmartThings og dukkede op som en bevægelsessensor. Den er desværre Cloud-baseret, så man får ikke lokal eksekvering, men den er hurtig og præcis. Den har allerede erstattet en af mine Hue-sensorer i kælderen.

Fysisk er sensoren lidt gammeldags designet – Aqara-sensoren er meget pænere. Til gengæld virker denne mere stabil, og forbinder til SmartThings uden problemer, så den vinder duellen.

SNZB-04 – vinduessensor

SNZB-04

Igen en skuffelse – det er slet ikke lykkedes mig at få denne sensor forbundet til SmartThings, ikke engang som en Thing.

Fysisk er den også gammeldags designet, her vinder Aqara med flere længder.

Konklusion

Jeg er ikke færdig med at teste disse devices, og jeg regner med at tingene ændrer sig i fremtiden, når der kommer udviklere på sagen, men for nu har jeg kun taget én af enhederne i brug. Til gengæld glæder jeg mig over, at Sonoff udvider deres produktbase – det er kun godt med mere konkurrence på området.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

10 thoughts on “Sonoff Zigbee på SmartThings3 min read

 • Jeg har købt SNZB-02 – temperatursensor.

  Kan det virkelig passe, at den ikke opdaterer temperaturen oftere end hver anden time?

  Og kan man få den til at checke oftere på nogen måde?

  • Jeg har ikke min i brug pt – men mit bud er, at den sender signal når temperaturen ændrer sig nævneværdigt, eller hver anden time. Prøv at lægge den udenfor, og se om den ikke rapporterer når temperaturen f.eks. falder en grad.

 • Hej David, jeg kom til at købe et par Sonof SNZB-01 kontakter uden at skæve til din side 😉

  Så jeg var nød til at finde en måde at få dem til at fungere – og det gør de nu!

  På nettet fandt jeg et DH der kunne løse opgaven
  https://github.com/darrenblanchard/smartthings/blob/master/Sonoff-Zigbee-Button.groovy#L23

  Det spillede dog ikke straks, men krævede lidt mere søgning, hvor jeg fandt et råd om at gennemføre parring 2 gange;

  0: Tilføj DH ovenfor i din Smarthing My Device Handlers
  1: Indsæt batteri
  2: Tilføj device i SmartThing app, jeg søgte efter Enhed / EweLink / Kontakt/Dæmper / Zigbee Switch, som blev fundet og tilføjet som Thing
  3: Gå ind i My Devices og ret det fra Thing til “Sonoff Zigbee Button” (ligger nederst i listen)

  – til info fungerer knappen IKKE nu 😀

  Runde 2

  1: Reset nu din knap igen så den er søgbar
  2: Tilføj device i SmartThing app, jeg søgte igen efter Enhed / EweLink / Kontakt/Dæmper / Zigbee Switch, som blev fundet og tilføjet men nu som den kontakt du allerede selv oprettede

  – Og WUPTI, så kører det, dog kan den ikke aflæse batteri, men jeg lever uden 😉

  Og ellers TAK for din side og dine ideer!

 • Har lige forsøgt at sætte en motion sensor til ST. Den dukker bare op som en Thing som ikke kan bruges. Hvad gør jeg forkert siden din hoppede direkte på?

 • Jeg købte en stak SNZB-04 – vinduessensorer – mest for i en fremtidig plan at styre mine elradiatorer af ældre dato og med elendige termostater.
  Jeg vil bruge hue motion sensorer til at måle temperaturen sammen med vinduessensorer bestemme om en radiator skal være tændt eller slukket.
  Men til sagen. Jeg har fået (nogle af) vinduessensorerne til at virke. Indtil videre 3 af 4 og synes egentlig at processen har været ligetil. Jeg vælger Sonoff eller SONOFF (kan ikke huske hvilken) i listen over producenter og vælger vindueskontakten sætter i parringsmode, mens jeg trykker knappen i enden af printkortet under batteriet nede indtil lysdioden blinker nogle gange.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *