Styr Ikea Fyrtur og Kadrilj med Google Home4 min read

For et par måneder siden monterede jeg et Ikea Fyrtur på vores datters værelse, og jeg elsker det. Jeg har dog fået et par spørgsmål om hvordan man styrer Ikea Fyrtur og Ikea Kadrilj, deres to rullegardiner, med Google Home – så det gennemgår vi lige. 🙂

Sæt scenen

Først skal vi have oprettet en scene i SmartThings. Jeg bruger selv scener meget begrænset, men de er sgu meget smarte – med ét tryk kan man sætte lys, gardiner osv. i hele huset.

Scener findes i Classic-app’en under My Home > Scenes.

Klik på “Add a Scene”, vælg dit device (Clara Blinds), og vælg en “brightness”, altså hvor mange procent gardinet skal rulles ned. Her har jeg lavet en scene, Rul Ned, som ruller gardinet 50% ned.

Brug rutinen

Nu skal vi lave en rutine – for SmartThings’ rutiner kan køres fra Google Home, og dét er smart.

Rutiner findes under Automation i Classic-app’en.

Klik på “Add a Routine” og giv din rutine et navn – jeg har valgt et engelsk navn fordi jeg primært taler engelsk til min Google Home. Rutinen aktiveres ved at sige: “Hey Google, run close curtain”.

Nu skal vi definere hvad SmartThings skal gøre, når rutinen køres – og her sætter vi scenen ind. Og lad os så ikke diskutere hvorfor jeg har valgt, at den skulle have et dansk navn, når nu alt andet på min SmartThings er på engelsk …

Men hov! Siden jeg sidst satte dette op, er der vist kommet en ny funktion i rutiner. Har du lagt mærke til sektionen “Open or close Window Shades” på tredje screenshots? Den er altså ny! Det er den! Det er jeg sikker på!

Anyways … Det gør jo tingene nemmere, for så kan vi helt droppe scenen …

Med ovenstående på plads kan gardinet nu styres via Google Home. Bum. 🙂

Gør som 419 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *