LaMetric – anmeldelse af smart dashboard5 min read

For nogle uger siden modtog jeg en LaMetric fra smart.dk, som gerne ville have en anmeldelse. Jeg var pænt begejstret for at få den hjem, og sætte den op – og så stod den et par uger i stuen, hvor den ikke rigtig blev brugt.

Jeg var fanget af produktet, men ikke af funktionerne, og den endte hurtigt med at blive et temmelig dyrt ur (1.655 kr.), med en køn vejrudsigt.

Men, så tog jeg LaMetric med på kontoret, og placerede det lige under min skærm – og så så jeg lyset.

Og nu må vi hellere spole lidt tilbage, for der mangler nok lidt information.

Hvad er LaMetric?

LaMetric er et smart dashboard. En lille skærm, 20 cm bred, 6 cm høj, som kan konfigureres langt ind i helvede. LaMetric understøtter nemlig apps, som kan alt fra at vise klokken og vejret, til at vise follower-counts for Facebook, Twitter osv. Det kommer vi tilbage til.

Udover at være en skærm, har LaMetric også to højttalere indbygget, et stik til hovedtelefoner, og muligheden for at streame netradio. Den har endda understøttelse for Spotify Connect! Ret imponerende featureliste allerede nu.

Ovenpå LaMetric sidder tre knapper, som kan bruges til at skifte mellem apps, og aktivere funktioner i dem.

Kvalitet overalt

Jeg testede Point for nylig, hvor jeg var imponeret over kvaliteten, og det er jeg virkelig også med LaMetric. Overfladen er silkeblød, hjørnerne er lækkert afrundede, knapperne oser af kvalitet, og displayet er skarpt, selvom det egentlig bare består af 360 lysende dioder. Og så er der tænkt over det hele – f.eks. Spotify Connect og hovedtelefonstikket.

Det virker som om nogen har tænkt, at der ikke skulle være en finger at sætte på produktet, og at det skulle passe til virkelig mange forskellige brugsscenarier.

De dér apps – fortæl!

Som standard viser LaMetric klokken og et vejrikon. Dertil kommer en lang række apps, der allerede er installeret, eller kan installeres – f.eks.:

  • Netradio
  • Timer
  • Nyheder
  • Netatmo vejrstation
  • Hue Controller
  • Youtube subscriber count
  • Google Analytics
  • Twitch-counter, både followers og viewers
  • Og virkelig meget andet.

Da enheden stod hjemme i stuen, brugte jeg primært uret og vejret, og lod den skifte mellem de to, men da den endte på kontoret, kom der flere apps på.

Sådan ser LaMetric ud på mit skrivebord.

Pt roterer min LaMetric mellem uret, vejret, antal besøg de sidste 30 dage på firmaets website, sammenligning med besøg de forrige 30 dage, antal Facebook-fans for firmaet, Instagram-followers for Mette Siger Nej, og nedtællingen til vores sommerferie.

Ingen lyd … 🙂

Desuden bruger jeg timeren til at arbejde efter Pomodoro-teknikken, og knapperne på toppen er dejligt tilfredsstillende at trykke på, for at starte en ny timer.

Brugsscenarier for LaMetric

Som sagt passede LaMetric ikke ind i vores hjem – det kan være den passer ind i dit hjem, måske som fancy køkkenradio eller vækkeur, men hos os duede den ikke.

Til gengæld kan jeg virkelig se en pointe i den på kontoret. Den fungerer perfekt til at holde styr på de metrikker, der betyder noget for vores firma, og så bliver prisen pludselig mere spiselig.

Jeg kan sagtens se scenarier i større virksomheder, hvor den vil passe perfekt ind. Marketingafdelingen, salgsafdelingen og ledelsesgangen kan have forskellige enheder med forskellige mål synlige i dagligdagen, og min erfaring er, at synlige mål er dem, man gør lidt ekstra for at nå.

I et andet hjem end vores tror jeg også, at den ville virke godt som vækkeur. Vi står op forskudt (Mette pendler til Vejle), så vi har brug for temmelig diskrete vækkeure, men var situationen en anden, kunne jeg sagtens se en fordel i at have LaMetric på sengebordet.

Uret giver sig selv, netradio ligeså, og vejrudsigten er handy, men Hue Controlleren er faktisk dér, hvor jeg ser den perfekte, lille detalje. Med ét tryk på LaMetric kan du slukke lyset på pærer eller grupper rundt omkring i huset, og så fungerer den pludselig som en smart home-fjernbetjening.

Kløgtigt!

Dommens time

Jeg er virkelig overrasket. Jeg troede jeg ville elske at have LaMetric stående i stuen, men mest af alt elsker jeg at have den stående på kontoret. Jeg er dybt imponeret over kvaliteten og det feel, der er ved enheden, og jeg elsker, at de har tænkt over så mange forskellige situationer, hvor det giver mening at have en LaMetric stående.

Ville jeg køre mit eget Visa-kort igennem for at købe en? Formentlig ikke.

Ville jeg køre firmakortet igennem for at købe en? Jeg ville nærmere købe 3-4 stk, så kollegerne også kan få glæde af overblikket.

LaMetric kan købes hos smart.dk

Indlægget er sponsoreret af Vendora, men er 100% udtryk for min egen holdning til produktet.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *