Sonos fjernbetjening – med SmartThings2 min read

For nylig hoppede jeg på Sonos-vognen til at styre musikken i hele huset.

Under tv’et i stuen står nu en Beam soundbar, stereoanlægget er skiftet ud med en Amp med fire højttalere tilsluttet, på badeværelset står en One, og så tester jeg en Ikea Symfonisk som mulig højttaler på børnenes værelser.

Men, det irriterer mig, at der ikke findes en smart fjernbetjening til Sonos (endnu – Ikea kommer vist snart med noget) – så jeg besluttede mig for at lave min egen.

Det skal du bruge

Jeg bruger en Hue Dimmer Switch til formålet, fordi den er billig, nem at bruge, og har de fire knapper, jeg har brug for.

Sådan gør du

Hue Dimmer Switch kan forbindes direkte til SmartThings, men den kræver en device handler for at virke. Jeg har skrevet om device handlers før, så læs det indlæg, hvis du ikke aner hvad det går ud på.

Jeg bruger denne device handler til Dimmer Switch på SmartThings.

Når du har fået forbundet din Hue Dimmer Switch til SmartThings, skal du have din Sonos-højttaler forbundet. Under My Home > Things i SmartThings klikker du på +’et øverst til højre, og venter på din Sonos-enhed dukker op.

Bum! Så langt så godt. Når begge enheder er sat op, bør de se sådan ud i SmartThings.

Nu er du klar til næste skridt, som involverer Webcore. Desværre er integrationen mellem SmartThings og Sonos begrænset funktionsmæssigt, og derfor kommer man ikke uden om Webcore til at fange tryk på knapperne, og sende dem korrekt videre. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde en bedre løsning, men skyd en kommentar, hvis du falder over noget.

Nå, men heldigvis har jeg gjort det hårde arbejde for dig, og derfor er opsætningen temmelig enkel. Sådan ser min Webcore-kode ud.

(Du kan importere den i Webcore med koden “woar”.)

Der er to vigtige ting at bemærke her:

  • Jeg oplevede 10-12 sekunders forsinkelse ved tryk på knappen, før der skete noget på Sonos. Linje 16-18 løste det.
  • Dimmer Switch har én knap, som har fire forskellige actions. “pushed_off”, “pushed_on”, “pushed_up” og “pushed_down”. Det er dem, vi fanger i koden, og sender videre til Sonos.

Nå, men med det på plads, er vi klar til at teste.

Og som du kan se/høre, virker det fantastisk med minimal forsinkelse. Nu har vi en kontakt, som hænger på køleskabet (yah for magneter), hvorfra man let kan styre lyden i stue/køkken.

Gør som 151 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

2 thoughts on “Sonos fjernbetjening – med SmartThings2 min read

  • Spændende. Jeg har ikke importeret den, da jeg ikke har Sonos, men er alligevel nysgerrig.
    I linje 36 – hvilken url er det den har anonymiseret? – altså jeg skal ikke have URL’en at vide, men jeg vil gerne vide hvad der sker her. Samler den op på senest afspillede, er det en bestemt sang eller playliste? Eller kan den “kun” assistere på kørende musikafspilning?

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *