Sonos fjernbetjening – med SmartThings3 min read

For nylig hoppede jeg på Sonos-vognen til at styre musikken i hele huset.

Under tv’et i stuen står nu en Beam soundbar, stereoanlægget er skiftet ud med en Amp med fire højttalere tilsluttet, på badeværelset står en One, og så tester jeg en Ikea Symfonisk som mulig højttaler på børnenes værelser.

Men, det irriterer mig, at der ikke findes en smart fjernbetjening til Sonos (endnu – Ikea kommer vist snart med noget) – så jeg besluttede mig for at lave min egen.

Det skal du bruge

Jeg bruger en Hue Dimmer Switch til formålet, fordi den er billig, nem at bruge, og har de fire knapper, jeg har brug for.

Sådan gør du

Hue Dimmer Switch kan forbindes direkte til SmartThings, men den kræver en device handler for at virke. Jeg har skrevet om device handlers før, så læs det indlæg, hvis du ikke aner hvad det går ud på.

Jeg bruger denne device handler til Dimmer Switch på SmartThings.

Når du har fået forbundet din Hue Dimmer Switch til SmartThings, skal du have din Sonos-højttaler forbundet. Under My Home > Things i SmartThings klikker du på +’et øverst til højre, og venter på din Sonos-enhed dukker op.

Bum! Så langt så godt. Når begge enheder er sat op, bør de se sådan ud i SmartThings.

Nu er du klar til næste skridt, som involverer Webcore. Desværre er integrationen mellem SmartThings og Sonos begrænset funktionsmæssigt, og derfor kommer man ikke uden om Webcore til at fange tryk på knapperne, og sende dem korrekt videre. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde en bedre løsning, men skyd en kommentar, hvis du falder over noget.

Nå, men heldigvis har jeg gjort det hårde arbejde for dig, og derfor er opsætningen temmelig enkel. Sådan ser min Webcore-kode ud.

(Du kan importere den i Webcore med koden “woar”.)

Der er to vigtige ting at bemærke her:

 • Jeg oplevede 10-12 sekunders forsinkelse ved tryk på knappen, før der skete noget på Sonos. Linje 16-18 løste det.
 • Dimmer Switch har én knap, som har fire forskellige actions. “pushed_off”, “pushed_on”, “pushed_up” og “pushed_down”. Det er dem, vi fanger i koden, og sender videre til Sonos.

Nå, men med det på plads, er vi klar til at teste.

Og som du kan se/høre, virker det fantastisk med minimal forsinkelse. Nu har vi en kontakt, som hænger på køleskabet (yah for magneter), hvorfra man let kan styre lyden i stue/køkken.

Gør som 552 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

9 thoughts on “Sonos fjernbetjening – med SmartThings3 min read

 • Spændende. Jeg har ikke importeret den, da jeg ikke har Sonos, men er alligevel nysgerrig.
  I linje 36 – hvilken url er det den har anonymiseret? – altså jeg skal ikke have URL’en at vide, men jeg vil gerne vide hvad der sker her. Samler den op på senest afspillede, er det en bestemt sang eller playliste? Eller kan den “kun” assistere på kørende musikafspilning?

  • Præcis derfor jeg er så tilfreds med min løsning. 😀
   Næste projekt må være at få knapperne til at understøtte “næste nummer” osv. Det burde kunne gøres ved at holde knappen inde, og fange det som et selvstændigt tryk. Så kan “skru op” bruges til at skifte frem, og “skru ned” kan bruges til at skifte tilbage.

   Jeg fik over weekenden købt en fjernbetjening, inkl. en almindelig Hue-pære, til 100 kr. Så kan det vist ikke gøres billigere. 😉

   /David

   • Nej, det var sgu en flot pris. Synes det billigste man plejer at finde Hue dommeren til er 125kr uden en pære.

 • Kløgtig løsning 🙂

  Jeg har lavet en lidt mere besværlig (og dyrere) løsning, til gengæld spiller det 100 procent i design med resten af vores vores LK-kontakter (fordi fjernbetjeningen er en LK-kontakt) og har mulighed for at slå gruppering af højttalere til/fra.

  Jeg har brugt et LK Fuga svagstrømstryk med 6 knapper, koblet til et ESP8266-board med et CAT5e kabel. Det giver 6 knapper (6 ledere plus jord), der er programmet til pause/play, skift mellem gruppering, tilbage, frem, volume ned og volume op.

  Min ESP8266 snakker sammen med Home Assistant via MQTT, HA bruger så Sonos API til at styre enhederne.

  Til trykket har jeg fået lasergraveret 6 knapper hos LK med de relevante symboler, så løsningen er nok tættere på 400 kr. end 100 kr., men kan måske tjene som inspiration. Og så fik jeg lov til at rode med både YAML og kode i Arduino 😀

  • Hej Mikkel,
   Det lyder satme som en lækker løsning! Hvordan får du strøm til ESP’en?
   Hvis du har lyst til at skrive mere detaljeret om din løsning, er bloggen åben for gæsteindlæg. 🙂
   /David

 • Tak for en meget velskrevet blog, med rigtig mange gode tips.

  Må jeg spørge om du udelukkende har Sonos forbundet med SmartThings eller Sonos også er forbundet med Google assistent og evt. med flere brugere?

  Vi har Google assistent, to Sonos højtalere og Smarthings. Vi har to Google Assistant konti, to Smartthings konti og blot en sonos konto. Jeg bøvler med at få Sonos til at ville aktivere Smarthings scener når min kone taler. Jeg kan derimod godt og min kone fortæller mig jeg har købt dumme dimser. Er det noget du er løbet ind i eller er den smarte løsning at gå efter fjernbetjening som du skriver? 🙂

  • Lige præcis det har jeg ikke erfaring med. Vi bruger Sonos forbundet til SmartThings, og med Google Assistant indbygget, men Mette bruger ikke de SmartThings-relaterede kommandoer. 🙂

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *