Nanoleaf Aurora – dimsen jeg ikke anede jeg havde brug for8 min read

Nanoleaf er sponsoreret af de søde mennesker hos Greenline. Den kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

Jeg har set en del anmeldelser af Nanoleaf Aurora allerede. Og jeg skal være ærlig: Jeg var ikke overbevist. Før pakken fra Greenline landede, havde jeg svært ved at se det smarte i lysende plader.

Men så lå pakken der, og så var jeg nødt til at åbne den, og forholde mig til skidtet.

Hvad er Nanoleaf?

I bund og grund er Nanoleaf plasticplader, der kan lyse. Og hænge på væggen. That’s it.
Bare rolig. Det skal nok komme til at give mening.

Hvad er der i pakken?

  • Ni trekantede, hvide plader
  • En strømforsyning
  • En stak connectors, der forbinder pladerne
  • 3M klisterpuder til montering på væggen
  • Et Rhythm-modul
  • En 12-sidet fjernbetjening *

Fjernbetjeningen følger ikke med som standard – det var en særlig overraskelse fra Greenline.

Opsætning og installation

Da jeg havde flået Nanoleaf ud af pakken, bredte jeg pladerne ud på bordet, fik den sluttet til wifi (det tog rundt regnet et minut) og legede med forskellige opsætninger.

Og pludselig begyndte det at gå op for mig, hvad det er Nanoleaf kan.

At sætte de enkelte plader sammen tog et par sekunder, og der er noget magisk i at slutte en slukket plade til et tændt mønster, og se den tænde det hvide lys, og sekundet senere blive en del af mønsteret.

For Nanoleaf viser mønstre. Man kan vælge mellem en lang række foruddefinerede i den (virkelig velfungerende) app, og man kan også bygge sine egne, ligesom man kan downloade andre brugeres scener.

Jeg er vild med, at Nanoleaf både kan bruges som almindelig belysning i forskellige hvide toner, og kan fungere som stemningsbelysning med både langsomme, nærmest meditative skift, og meget hurtigere “burst”.

Og så er jeg helt vild med Rhythm-modulet. Det indeholder en mikrofon, som gør at Nanoleaf Aurora kan følge musikken i lokalet. Jeg er ret vild med, at vi har discolys i stuen nu. (Mette er mere kølig …)

Den 12-sidede fjernbetjening er en underlig fisk. Opsætningen er lige så nem som alt andet i Nanoleaf, men det er en mærkelig måde at styre belysningen på.

Drejer man fjernbetjeningen til en af de 12 sider, lyser den op, og vælger den valgte scene fra app’en. Problemet er, at jeg sgu ikke kan huske 12 siders funktioner. Dermed bliver det ren gætteleg for at ramme den rette scene.

Til gengæld er jeg ret vild med, at fjernbetjeningen også kan registrere, når man roterer den om sin egen akse – på den måde kan man skrue op og ned for lysstyrken på Nanoleaf.

Og, børnene elsker den. De kan styre Aurora selv, uden om app’en, og lege med discolys i stuen. Lige dér dur den virkelig godt!

Nanoleaf Aurora og SmartThings

Selvfølgelig virker Nanoleaf Aurora med SmartThings. ❤️

I SmartThings kan man konfigurere tre primære scener, som er tilgængelige direkte fra selve app’en. Men de tre scener er også tilgængelige i Webcore, og så bliver det rigtig sjovt.

For lige præcis sådan kunne min Nanoleaf Aurora da godt se ud, når nogen ringede på fordøren – ikke? Man kunne også starte en musik-scene, når Sonos-anlægget i stuen tændes. Det ville faktisk være virkelig enkelt …

Konklusion

Jeg er ret begejstret for Nanoleaf Aurora. Den er langt mere anvendelig end jeg umiddelbart troede, og havde konkluderet på baggrund af andre anmeldelser. Det er ikke kun digital kunst på væggen – det er også en lampe, fin stemningsbelysning, og disco når musikken bliver skruet op.

Nanoleaf har for nylig lanceret Canvas, næste version af deres lysende plader, som også understøtter touch, og derfor kan køre simple spil. Det ser ret spændende ud – jeg kan ikke lure om det er en opgradering værd, for touch-funktionen virker mest som en gimmick, men det tænkte jeg jo også om Nanoleaf Aurora til at begynde med.

Produkterne i indlægget er sponsoreret af Greenline, men er 100% udtryk for min egen holdning til produktet. Læs mere om hvordan jeg anmelder her.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

6 thoughts on “Nanoleaf Aurora – dimsen jeg ikke anede jeg havde brug for8 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *