Få SmartThings på HomeKit7 min read

Jeg bruger Android, men Mette drøner rundt med en iPhone med iOS. SmartThings virker helt uden problemer på begge styresystemer, men jeg fik lyst til at se lidt på HomeKit, Apple’s forsøg på at entrere smart home-universet, og hvor brugbart det egentlig er med SmartThings.

Og svaret er desværre: Ikke særlig brugbart. SmartThings’ enheder kan ikke ses på Home-app’en.

Med mindre man tryller.

Homebridge er løsningen

Homebridge er et stykke lækkert software, som forbinder alle mulige og umulige dimser med HomeKit.

Det kan blandt andet bruges til at koble Ikea Trådfri, Logitech Harmony, Arlo, Sonos, Netatmo, LIFX, Ring-dørklokker og kameraer, Nest-kameraer og meget andet på HomeKit.

Homebridge installeres på en computer på dit lokale netværk. I mit tilfælde har jeg en Raspberry Pi 3+ stående i kælderen, som i forvejen kører nogle småting for mig, bl.a. et lille script som sender billeder når nogen ringer på dørklokken. Den var helt oplagt til formålet.

Homebridge kan også installeres på den Synology jeg bruger som filserver, men jeg ville gerne teste hvor få ressourcer Homebridge kan klare sig med, og min Raspberry Pi er oplagt til formålet – og så trækker den kun ca. 4 watt. Er du Windows-bruger kører Homebridge også glimrende dér.

Installation og opsætning

Vejledningerne til installation af Homebridge er virkelig gode. Jeg havde i forvejen en Raspberry Pi kørende, så jeg kunne ikke bruge deres image, som ellers er lige til at downloade, placere på et MicroSD-kort, og installere i computeren.

Men selv installationen i terminalen gik lige ud af landevejen, og var hurtigt overstået.

Og da alt var oppe kunne jeg åbne min browser og besøge opsætningssiden for Homebridge. Al anden opsætning foregår nemlig med mus og keyboard i en browser. Det er slet ikke så skræmmende at komme i gang med. 🙂

Homebridge og SmartThings

Når Homebridge kører, og SmartThings er sat op, skal de kobles sammen. Under Plugins i Homebridge søgte jeg på SmartThings, og fandt et par forskellige. Lidt research viste, at pakken “Homebridge Smartthings Tonesto7” er den nyeste.

Jeg installerede pluginnnet i Homebridge, og gik i gang med at installere den tilhørende SmartApp i SmartThings. Det gik uden problemer, selv med den nye SmartThings app – jeg valgte metode 2 i deres installationsvejledning.

Da SmartApp’en var installeret og synlig i SmartThings, fandt jeg de informationer Homebridge skal bruge for at skabe forbindelse – App URL, App ID og App Token. Dernæst var det blot at vælge de devices fra SmartThings, jeg gerne ville gøre synlige i Home-app’en. Med det hele sat op kunne jeg gemme, og så gik jeg i gang med at sætte Home-app’en op på min iPad.

Og som alt med Apple gik det lige ud af landevejen. Homebridge giver koden man skal bruge til at forbinde Home-app’en på iPad’en med Homebridge på Raspberry Pi’en – og så virker det bare. Jeg er imponeret!

Jeg satte hurtigt mine rum op, og fik flyttet mine devices til de respektive placeringer. Og det er ikke kun pærer, der kan sættes op – det kan sensorer, gardiner og alt muligt andet godt også.

Det betyder også, at man pludselig kan bruge Home-app’ens automations til at styre huset. Det lyder måske ikke så smart i forhold til de muligheder man har i SmartThings, men, det kan blive ret smart.

Pludselig kan man nøjes med at sætte Home-app’en op på børnenes iOS-enhed, og så kan de styre præcis hvad de skal kunne styre, men de kan ikke ændre i automations i SmartThings, eller slette ting de ikke burde slette.

Den gamle SmartThings-alarm kunne styres via Homebridge, men den nye kan ikke. I hvert fald ikke direkte. Man kan sætte en virtuel kontakt (virtuelle kontakter har jeg skrevet om før, de er smarte!) op i SmartThings, og via en automation lade den styre alarmen i huset. Når kontakten tændes, slår alarmen til, og når kontakten slukkes, slår alarmen fra.
Og så kan man koble den virtuelle kontakt på Homebridge, og bruge sin iPhone’s placering til at slå alarmen til og fra. Nu behøver børnene ikke tænke over alarm, lys osv. – det hele virker bare fra den telefon, du formentlig i forvejen har svært ved at hive ud af hænderne på dem.

Andre seje ting Homebridge kan

Jeg kunne selvfølgelig ikke nøjes med at sætte SmartThings op i Homebridge. Man kan med få klik installere UniFi Protect, som jeg bruger til min videoovervågning i og omkring huset, og det måtte jeg selvfølgelig også teste.

Det virker oven i købet med lyd og det hele.

Jeg har også rodet med både Sonos, Logitech Harmony og vores robotstøvsuger, Neato D7, og de virker alle fremragende. Sonos har nogle begrænsninger, for HomeKit understøtter åbenbart ikke rigtig medieafspillere endnu, men med lidt omveje (højttaleren emulerer en pære, hvor man skruer op og ned for lydstyrken ved at hæve og sænke dæmpningen af “pæren”) kan det stadig bruges i det daglige.

Afrunding

Jeg har kun liiiige stukket snuden i Homebridge og HomeKit, men det virker som en virkelig brugbar kombination, som man sagtens kan få meget godt ud af. Nu skal jeg bare have Mette til at takke ja til den invitation, jeg har sendt hende … I sofaen her til aften sagde hun: “Det er vist vores dynamik, ikke? Du inviterer og jeg ignorerer”. Så det skal nok gå skide godt.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

3 thoughts on “Få SmartThings på HomeKit7 min read

 • Hej David,

  Jeg har kastet mig ud i at homebridge’ Fibaros dør-/vinduessensor 2 således jeg kan monitorer dem i HomeKit. Jeg tror dog jeg er havnet i en blindgyde. Kan det virkelig passe at Fibaros dør-/vinduessensor 2 ikke kan gøres HomeKit venlig via Homebridge?

  Jeg kan se mine installerede enheder i HomeKit, men den registrere ikke temperaturændringer eller om hvorvidt vinduet/døren er åben eller ej.

  Jeg har fulgt ovenstående guide og “fundet” dem i HomeKit via. Homebridge, er der noget jeg har overset? #novice

  Er dette noget du er stødt på før?

  På forhånd mange tak og glædelig jul 🙂

 • Hej David,

  Hvad siger du til at tonesto7 er stoppet med udvikle Smartthings – homebridge plugin pga. ændringerne på Smartthings.

  Har du en plan for hvordan du vil komme omrking det hvis ikke det bliver ved med at virke? Skifte til Hubitat?

  Mvh
  Jesper W

  • Jeg tror ikke jeg kommer til at skifte hub – i hvert fald ikke alene af den grund. Ærgerligt at udviklingen er stoppet, men så længe pluginnet fungerer, så kører jeg min installation videre. Stopper det med at fungere, kommer der nok en alternativ løsning op fra en anden udvikler, og ellers må jeg forbinde SmartThings til den Home Assistant-installation jeg har kørende, og forbinde HA til HomeKit. Rodet, men muligt. 🙂

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *