Harmony Companion – verdens smarteste fjernbetjening5 min read

(… Eller, smarteste til pengene.)

For en hel del år siden købte jeg vores første Harmony-fjernbetjening. Dengang havde vi kabel-tv, og jeg var træt af at styre vores Yousee-boks og fjernsynet med to forskellige fjernbetjeninger.

Siden da har jeg været igennem fire Harmony-fjernbetjeninger. 300i, One, Smart Control og nu Companion.

Denne anmeldelse er 100% selvfinansieret. Companion har nemlig én funktion, jeg ikke kunne leve uden.

Men først …

Hvorfor er Harmony så skide smart?

Harmony samler styringen af flere forskellige enheder i én fjernbetjening.

Når vi skal streame fra Netflix på Apple TV, trykker vi på én af fjernbetjeningens medieknapper. Så tænder vores Philips-fjernsyn, skifter til HDMI 1, Apple TV tænder, og vores Denon Soundbar tænder og skifter til tv-indgangen. Voila, alt er klar.

Play-knappen på fjernbetjeningen styrer Apple TV, volumen skruer op og ned på soundbaren, og når vi slukker, slukker alle enheder igen.

Det var Harmonys bedste trick, da jeg købte 300i for en del år siden, og det er stadig den primære årsag til, at jeg har opgraderet fra Smart Control til Companion – det virker bare.

Harmony arbejder med konceptet “Aktiviteter” – vi har f.eks. “Watch Apple TV”, “Watch FireTV”, “Playstation”, “Listen to Radio” og “Listen to Streaming”. Hver aktivitet starter de nødvendige enheder, og knappernes funktioner tilpasses automatisk til aktiviteten. Når vi skifter fra en aktivitet, f.eks. “Listen to Streaming”, til en anden, f.eks. “Watch Apple TV”, slukker Harmony automatisk for forstærker m.v., og tænder for tv m.v.

Og hvorfor så en fysisk fjernbetjening? Med en Companion følger en Harmony Hub, som du også kan forbinde til fra Harmony-app’en på din telefon, så du kan styre alle aktiviteter direkte fra telefonen.

Den kan bruges, men jeg mangler i høj grad følelsen af fysiske knapper, for at kunne bruge den, uden at bruge for meget tid på at kigge på skærmen på telefonen. Jeg bruger kun app’en i en snæver vending – når jeg ikke kan finde fjernbetjeningen, eller skal sætte Motor Mille på for børnene, mens jeg laver mad.

Harmony virker sindsygt godt, og det har det bare altid gjort. Harmony-fjernbetjeningerne er en af de ting, jeg helt alvorligt aldrig har overvejet at erstatte med andet.

Hvorfor så opgradere?

Fordi Companion kan smarte ting med Philips Hue og Smartthings, selvfølgelig …

Ser man på Smart Control og erstatningen Companion ser de ved første øjekast ret ens ud.

Companion til venstre, Smart Control til højre

På Companion er knapperne play, pause osv. rykket ned for at gøre plads til en række belysningsknapper, og de er den eneste forskel på Smart Control og Companion. Og det er dem, jeg har savnet.

Smart Control kan styre Hue-pærer, så specifikke pærer eller grupper af pærer tændes og slukkes sammen med specifikke aktiviteter. Det betyder, at lyset i stuen f.eks. kan dæmpes, når man tænder for hjemmebiografen.

Med Companion kan to pærer eller grupper af pærer, samt to kontakter, styres uafhængigt af aktiviteten. Pærerne styres på de to knapper til venstre for +/-, og kontakterne styres på de to knapper til højre. Det betyder, at vi nu kan tænde og slukke for lys omkring spisebordet og sofabordet direkte fra fjernbetjeningen, og også skrue op og ned for lysstyrken på de to grupper af pærer.

Dét er smart! Når vi ser flow-tv, er det fint med alle lamper på fuld skrald, men når vi ser film og serier, kan jeg bedst lide lyset dæmpet, og det kan vi nu gøre direkte fra Harmony-fjernbetjeningen.

Jeg savner dog lidt intelligens. Jeg kunne godt tænke mig at kunne vælge scener fra Hue, f.eks., og det er ikke muligt. Eller, det er det så alligevel …

Pærer og kontakter fra Smartthings kan nemlig også tilføjes til Harmony, og så kan man bruge virtuelle kontakter til formålet.

Jeg har oprettet en virtuel kontakt kaldet “TV Time”, som er tilføjet til Harmony. Den er tilføjet til en af de to kontakter til højre, så den kan tændes og slukkes direkte fra Companion.

Når den virtuelle kontakt tændes, bruger jeg Webcore til at sætte lysstyrken på lamperne ved sofaen til et behageligt “tv-lys”, og når den slukkes, slukker jeg for lamperne.

Enkelt, og alle pengene værd! 🙂

Harmony virker selvfølgelig også med Google Home – vi bruger det dog mest til at tænde og slukke for enheder, for det virker ikke så godt til navigation på Apple TV o.l. Til gengæld er det rart at kunne køre en rutine, som tænder alt lys i køkken/stue, tænder for anlægget, og starter P6 Beat. Den bruger jeg dagligt!

Alt i alt kan jeg kun anbefale Logitech Harmony-serien, og i særdeleshed Companion, som jeg synes rammer det perfekte punkt mellem pris og funktioner.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

2 thoughts on “Harmony Companion – verdens smarteste fjernbetjening5 min read

  • Hej

    Har en Harmony hub som jeg ikke synes jeg kan få på en dansk Google Home
    Er det korrekt?

    • Det er noget med, at Harmony har en gammel app (som virkede på dansk) og en ny app (som nogen gange virker på dansk). Jeg kan godt stemmestyre min Harmony på dansk, men om det er fordi jeg kører både dansk og engelsk samtidig på min Google Home, ved jeg ikke …

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *