Google Home Rutiner på dansk2 min read

Er man Google Home-bruger, har man sikkert hørt rygter om Routines, som indenfor Google Home-verdenen ses som løsningen på alle de begrænsninger, man kan opleve med sine Home-enheder.

Rutiner på dansk

Der findes en række funktioner, vi ikke har til rådighed i Google Assistant/Google Home, når vi bruger dansk som hovedsprog. Man kan dog komme rundt om problemet, og alligevel få adgang til Routines, selvom man er dansk bruger.

Sådan gør du

Jeg har Routines sat op på min Android-telefon, og det virker glimrende.
For at få adgang til Routines, skal din telefons sprog være sat til Engelsk (US). Genstart telefonen efter du har skiftet sprog.

Nu skal sproget i Google Home-indstillingerne på telefonen sættes til engelsk (US) som primært sprog.

Tryk på ikonet nederst til højre i Home app’en, og tryk på Settings.

Under Languages skal sproget sættes op til engelsk. Du kan stadig have dansk som sekundært sprog.

Når sproget er sat op, kan du igen genstarte telefonen. Nu bør Routines dukke op som menupunkt på samme side som du før fandt Languages.

Jeg bruger f.eks. denne “good morning”-rutine.

Lyset i stue og køkken tændes på fuld styrke, anlægget med højttalere i stue og køkken tændes på Chromecast-inputtet, og P6 Beat startes.

Bemærk: Du kan ikke oprette rutiner med dansk som aktiveringssprog. De skal aktiveres på engelsk. Desuden kan Google Assistants evne til at forstå dansk blive dårligere, når engelsk også er aktiveret, da Assistant nu pludselig skal kunne gætte om du taler dansk eller engelsk, før den forsøger at forstå hvad du sagde.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

10 thoughts on “Google Home Rutiner på dansk2 min read

 • Hejsa

  Jeg kan kun faa det til at virke med enkelte kommandoer. Godmorgen fortaeller om vejret men taender hverken lys, Musik, eller varme Og lidt det samme med godnat. Siger jeg det paa engelsk svarer den paa engelsk og goer nogle af tingene

  • Jeg har aldrig fået det til at spille med at aktivere rutiner på dansk, desværre. Men, aktiverer jeg dem på engelsk, fungerer alt som det skal.
   /David

   • Hej David

    Vil det sige at hvis du sætter din telefons sprog til engelsk og google home udelukkende til engelsk så virker det, men med alt på engelsk?

    Mvh. Lars

    • Jeg sætter telefonens sprog til engelsk, og Google Home til engelsk primært, dansk sekundært. Så kan jeg tale dansk til Google Home, og bruge rutiner på engelsk. 🙂
     /David

     • Hej igen David

      Det er meget mærkeligt, for det er jo det samme jeg gør. Min opfører sig så som beskrevet. Dvs. at den udfører nogle af handlingerne, men dog lidt flere hvis jeg siger rutinerne på engelsk. Jeg har iOS, er din Android? Derudover er det noget træls at have sin tlf på engelsk, men det kunne jeg måske leve med. Jeg tror jeg prøver at teste igen efter dit svar her.

      Mvh. Lars

 • Hvordan laver den en ny “good morning”, når der er en præ indstillet – som jeg ikke kan finde ud af at tidsindstille…

  Gud, hvor jeg håber det kommer på dansk, inden længe, så jeg slipper for at være 2 sproget

  • Hej Karsten,
   Det har jeg desværre ingen god løsning på – udover at finde et andet nøgleord end “good morning”.
   /David

 • hey David

  jeg har prøvet at få det til at fungere og har prøvet en masse ting men kan ikke få de rutiner op på min google home app jeg bruger iphone så ved ikke om det er en betydning men ved du hvad det måske kan være galt?

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *