Automatiseringer, jeg ikke fik lov til at lave2 min read

Jeg har gennemgået en del af de automatiseringer, jeg har fået lov til at lave af Mette. Men der er også en stak, hvor hun har sagt klart fra. Mette Siger desværre Nej til smarte automatiseringer nogle gange.

Natlys ved børneaktivitet

På soveværelset har vi en Ikea-lampe med tre farvede Hue-pærer i. På børnenes værelser har vi bevægelsessensorer.

Når der er bevægelse på børnenes værelser, synes jeg det ville være smart, hvis én af pærerne i loftet på soveværelset tændte på laveste lysstyrke med rødt lys, så de kunne navigere rundt på soveværelset, og så vi vidste de var på vej. Man kunne endda tænde pæren i to forskellige farver afhængig af på hvilket børneværelse, bevægelsen er registreret.

Men, Mette sagde nej.

Natlys under sengen

En sensor og en lightstrip under sengen = perfekt belysning, hvis man skal på toilettet om natten. Mette sagde nej, men lad os se hvad der sker, når vi bliver gamle og inkontinente.

Husk madpakken

Engang imellem har vi aftensmad i overskud, som ender som madpakke dagen efter, og det sker alt for ofte, at jeg glemmer den.

En billig Xiaomi-kontaktsensor sættes på køleskabet – en for hvert familiemedlem, som kan finde på at glemme sin madpakke. Når madpakken pakkes, tager man magnet-delen af sensoren, og lægger med i madkassen.

En simpel automation køres, når fordøren åbnes mellem 7 og 9 – er madpakkensensoren åben, sender Smartthings en notifikation om, at man skal huske sin madpakke.

Smart ik’? Mette sagde nej …

Jeg forestiller mig dette ikke er sidste indlæg om ting, Mette siger nej til. Jeg håber du som læser får nogle idéer, du kan føre ud i livet, uden at få et nej.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

3 thoughts on “Automatiseringer, jeg ikke fik lov til at lave2 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *