Åbn garageporten fra din mobiltelefon3 min read

Det var lige her, det hele startede – jeg var sur over, at der kun var én fjernbetjening til vores garageport, og at en ny kostede på den gode side af 400 kr.

Gode dyr var rådne, men som så ofte før kom Kina til undsætning. I Shenzen, Kina findes firmaet ITEAD, som laver Sonoff-produktserien, du måske allerede har hørt om.

Altså, i virkeligheden var det producenten af vores garageåbner, der kom os til undsætning. Motoren, der hæver og sænker porten, har kontakter til en fysisk knap – det er to af de fire orange kontakter her.

At finde de rigtige kontakter var blot et spørgsmål om at bruge en papirclips til at forbinde kontakterne mere eller mindre tilfældigt, til porten pludselig begyndte at lukke – så vidste jeg hvilke kontakter, jeg skulle skabe forbindelse imellem.

Dernæst skulle jeg finde det rigtige produkt hos ITEAD – og det er helt klart deres inching/self-locking Wifi wireless switch. Ja, det koster lige omkring 7 USD.

Bag det lettere kryptiske navn gemmer sig et board med wifi-chip og et relæ, som får strøm fra en normal strømforsyning med micro-USB. ITEAD leverer en app, som lader dig tænde og slukke for relæet via telefonen, og der er selvfølgelig IFTTT-understøttelse osv.

Inching-funktionen på boardet er faktisk den, der får magien til at ske. Med den slået til, slukker boardet automatisk for relæet et sekunds tid efter det tændes, og dermed får man en kontakt-agtig opførsel fra relæet.

Jeg har brugt højttalerkabler til at forbinde motoren med boardet.

Ja, der er ingen kasse til boardet, så jeg har tilpasset en plasticbox fra køkkenet til formålet. Højttalerkablet går fra relæet på boardet til kontakterne på garageportens motor, og det er alt, der skal til for at aktivere garageporten fra Ewelink-app’en på telefonen.

Selve app’en er enkel – én stor, fed knap, der lader mig åbne garageporten.

Desværre er Sonoff ikke understøttet direkte i Smartthings – man skal gøre en del krumspring for at få held med det.

Konkret kan Sonoff’s indbyggede firmware udskiftes med en alternativ kaldet Tasmota, og denne kan man få til at tale med Smartthings. Det er ikke let, men det kan lade sig gøre.

Jeg har i stedet lavet en virtuel kontakt i Smartthings, og koblet den til IFTTT, hvor Ewelink også findes. På den måde kan jeg aktivere den virtuelle kontakt i Smartthings, sende besked til IFTTT når det sker, og få IFTTT til at aktivere knappen i Ewelink. Det giver et par sekunders forsinkelse i processen, da forespørgslen skal igennem så mange systemer, men det virker.

I et kommende indlæg skal jeg nok fortælle mere om virtuelle kontakter, for de er virkelig smarte – det er IFTTT egentlig også, så det må også komme med i et kommende indlæg.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

One thought on “Åbn garageporten fra din mobiltelefon3 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *