Forsikring og smarte låse2 min read

I forlængelse af mit indlæg om monteringen af Danalock, har jeg spurgt vores forsikringsselskab, Lærerstandens Brandforsikring, om dækningen, hvis man har en smart lås på fordøren.

Jeg sendte følgende besked:

Hej,
Dækker jeres indboforsikring, hvis man udskifter en smæklås på fordøren med en elektronisk lås som f.eks. Danalock V3? Det er udelukkende den indvendige vrider, som udskiftes med Danalock, udefra ændres intet. /David

Første svar fra LB lød:

Hej David

Tak for din mail.

Jeg er ikke helt sikker på hvad du spørger ind til, men indboforsikringen dækker dit indbo ved indbrud, såfremt der er tegn på voldeligt opbrud.

Rigtig god dag.

“Voldeligt opbrud” – sikke en omgang gøgl. 🙂
Så jeg skrev tilbage …

Hej LB,

“Voldeligt opbrud” – det åbner jo for lidt flere spørgsmål. 🙂

Dækker forsikringen, hvis der ikke er tegn på indbrud, men derimod videoovervågning, som viser det ske?
Lad os antage, at vi har låst fordøren, men at en tyv stjæler min telefon, og via den åbner vores elektroniske lås. Der er ingen tegn på indbrud, men hændelsen er optaget og gemt.

De bedste hilsner,

Og LB svarede:

Hej David

Vores vilkår bestemmer at der skal være synlige tegn på indbrud ved f.eks. voldeligt opbrud.

Jeg kan ikke rigtigt besvare dit spørgsmål, da det ikke er en specifik situation. Omstændighederne har meget at sige.

Det bliver vurderet af vores skadespecialister, som man skal anmelde skaden til, såfremt uheldet er ude.

Du ønskes en god dag.

Skønt med forsikringsselskaber, som ikke kan give klar besked. 🙂

Overvågningen i indkørslen samt forgangen tænker jeg er dokumentation nok, men det illustrerer i hvert fald en problematik, man skal være opmærksom på, hvis man vælger at montere en smart lock. Jeg er ikke nervøs for, at låsen hackes, men tyveri af en mobiltelefon er svært at sikre sig imod, så det er fint at være forberedt.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

6 thoughts on “Forsikring og smarte låse2 min read

 • Jeg bruger Danalock v3 med Apple homekit. Der er det heldigvis så smart at man ikke kan låse Danalock op, uden at låse telefonen op. Det giver dog lidt udfordringer ift. at låse automatisk op / det kan ikke lade sig gøre.
  Vi løste det ved at købe Apple Watch til os begge herhjemme, der skal man kun logge ind, når uret tages på, så den kan låse op. Det er ikke automatisk men meget nemmere.

  Det var en lille Apple fanboys bekendelser. Det kunne være, der var andre der også er lige som os herhjemme og køre alt Apple.

  • Uret som åbner lyder pænt smart – det er stadig en enhed, man er opmærksom på om man har på sig hele dagen, så den ikke nemt bliver stjålet, og samtidig er den tilpas nem at komme til hele dagen. Kløgtigt!

 • Men det skal også huskes at ligesom ens telefon kan blive stjålet og brugt til at låse ens dør op med, så kan det samme også ske med ens fysiske nøgler. Der kommer heller ikke synlige spor på indbrud 🙂

  Jeg vil næsten sige at det er bedre med en telefon, hvor man forholdsvis hurtigt kan “fortælle” låsen at denne telefon ikke er velkommen mere, istedet for ens lås skal skiftes osv.

  Og stjæler man en telefon som, forhåbentlig har kode på, som har man jo ingen anelse om at denne telefon kan låse op for en dør, et eller andet sted i Danmark, især når vrider sidder indendøre, så tyven ingen mulighed for at se om det virker før han tager fat i håndtaget 🙂

  Bare mit lille input. Det er ikke meget anerledes end med fysiske nøgler.

  • Helt enig i alle fordelene ved elektroniske låse, jeg føler mig også mere sikker med den nye løsning end med nøgler alene. Vores rengøringspige har f.eks. ikke en nøgle til huset. Hun ringer på, jeg tjekker overvågningen, og låser fordøren op, hvis det er hende. 🙂

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *