Videoovervågning med UniFi Protect7 min read

Jeg har tidligere skrevet om det software og hardware, jeg bruger til videoovervågning omkring og i huset. Siden det indlæg er jeg skiftet til et andet system, og det er jeg faktisk slemt tilfreds med.

UniFi Protect er det software, jeg er endt med.

Jeg bruger i forvejen UniFi til netværket i hele huset og på kontoret, og jeg er meget imponeret over både software i browser på computeren, samt den medfølgende app til min telefon, og derfor var det interessant at se på mulighederne i deres løsning til videoovervågning.

Jeg var egentlig fint tilfreds med Synology’s løsning, med undtagelse af to ting:

  • Mobilapp’en er ikke imponerende – scrubbing i optagelser er bl.a. en langsom proces
  • For hvert kamera man vil tilføje, ud over de første to, koster det en licens på ca. 350 kr

Så, derfor kastede jeg mig ud i projektet med først at få UniFi Protect op at køre.

UniFi Dream Machine Pro med Protect

I mit gamle netværkssetup brugte jeg en UniFi USG3 som router, og den var jeg rigtig glad for. Til januar opgraderede Waoo dog min fiber til 500/500 Mbit, og så begynder USG3 at være for langsom. Derfor så jeg mig om efter andre løsninger, og fandt UniFi Dream Machine Pro.

Det er en router med indbygget 8-port switch og plads til en harddisk til UniFi Protect, UniFi’s nye videoovervågningssoftware. UDM Pro kan sindsygt meget andet, men for mig var UniFi Protect og op til 10 Gbit netværksunderstøttelse de vigtigste parametre. Selv med Deep Packet Inspection, DPI, og Intrusion Prevention System, IPS, slået til, router den op til 3,5 Gbit. Den kan altså dække mit behov for netværksrouting det næste lange stykke tid.

Og jeg er ikke blevet skuffet – maskinen er fremragende, og alle fordelene ved USG3, inklusiv de fine grafer osv., får man selvfølgelig også.

Kameraer

Ubiquiti laver en række forskellige kameraer, afhængig af hvad dit budget kan følge med til. Jeg har valgt et G3 til indkørslen, da det kan udvides med et addon, der forlænger infrarød-rækkevidden.

Resten af kameraerne rundt om huset er G3 Flex, et billigt kamera med rigtig fornuftig kvalitet til prisen.

Indendørs har jeg valgt G3 Micro, som med sine ca. 5 cm i diameter er nem at placere, så den ikke skriger “HER VIDEOOVERVÅGER VI DIG!”.

Mine kameraer er stadig primært kablede, med undtagelse af mine G3 Micro, som er på wifi.

Ubiquiti laver også andre kameraer, bl.a G4 Pro med optisk zoom og 4K-video. De ligger dog udenfor mit hjemmebudget.

Opsætning

Selve installationen af kameraerne er ligetil, og beskrevet i bl.a. denne video fra Crosstalk Solutions.

Jeg har valgt at lade mine kameraer optage 24/7, fremfor udelukkende ved bevægelse. Med 7 kameraer i HD og 4 TB harddisk i min UDM Pro, giver det mig ca. 30 dages video uden afbrydelser.

Hvad med UniFi Video?

UniFi Protect er den nye version af UniFi Video, Ubiquiti’s tidligere videoovervågningsløsning. Ubiquiti har dog meldt ud, at de indenfor det næste års tid stopper understøttelsen af Video, og fokuserer fuldt og helt på Protect.

Det er en ærgelig løsning, da Video havde den store fordel, at den kunne køre på andet hardware, f.eks. Synology DiskStation, eller en helt almindelig Linux-server. Dermed kunne man nemt få videoovervågning op at køre på hardware, der i forvejen kørte i døgndrift.

Denne mulighed har man (indtil videre) ikke med UniFi Protect, så her er man tvunget til at vælge Ubiquiti’s hardware.

Personligt er jeg dog rigtig tilfreds med UDM Pro, som jeg bruger til UniFi Protect, så i min lille verden er det ikke verdens største mangel. Det vil dog helt sikkert afholde nogen fra at vælge en UniFi-løsning, og det synes jeg selvsagt er trist, da softwaren er ganske fremragende.

Et godt alternativ til UDM Pro er Cloud Key Gen2 Plus, en simpel maskine med plads til en 2,5″ harddisk på op til 5 TB. Personligt havde jeg dog brug for en god router til min netforbindelse, så UDM Pro blev løsningen.

Screenshots fra UniFi Protect

Alt styres enten via webinterface eller mobilapp, og det virker bare. Man kan tilgå webinterfaacet uden at åbne for porte på netværket, da kommunikationen går via UniFi’s cloud, hvis man ønsker det.

I browseren ser UniFi’s software sådan ud.

Mobilapp’en er også rar at have.

Generelt er jeg meget tilfreds med mit skifte fra Synology Surveillance Station til UniFi Protect. Den eneste begrænsning er, at jeg ikke længere frit kan vælge mellem kameraer fra alle producenter, men så længe Ubiquiti’s hardware er så lækkert, er det en begrænsning jeg kan leve med.

Gør som 512 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

4 thoughts on “Videoovervågning med UniFi Protect7 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *