Videoovervågning med UniFi Protect8 min read

Jeg har tidligere skrevet om det software og hardware, jeg bruger til videoovervågning omkring og i huset. Siden det indlæg er jeg skiftet til et andet system, og det er jeg faktisk slemt tilfreds med.

UniFi Protect er det software, jeg er endt med.

Jeg bruger i forvejen UniFi til netværket i hele huset og på kontoret, og jeg er meget imponeret over både software i browser på computeren, samt den medfølgende app til min telefon, og derfor var det interessant at se på mulighederne i deres løsning til videoovervågning.

Jeg var egentlig fint tilfreds med Synology’s løsning, med undtagelse af to ting:

 • Mobilapp’en er ikke imponerende – scrubbing i optagelser er bl.a. en langsom proces
 • For hvert kamera man vil tilføje, ud over de første to, koster det en licens på ca. 350 kr

Så, derfor kastede jeg mig ud i projektet med først at få UniFi Protect op at køre.

UniFi Dream Machine Pro med Protect

I mit gamle netværkssetup brugte jeg en UniFi USG3 som router, og den var jeg rigtig glad for. Til januar opgraderede Waoo dog min fiber til 500/500 Mbit, og så begynder USG3 at være for langsom. Derfor så jeg mig om efter andre løsninger, og fandt UniFi Dream Machine Pro.

Det er en router med indbygget 8-port switch og plads til en harddisk til UniFi Protect, UniFi’s nye videoovervågningssoftware. UDM Pro kan sindsygt meget andet, men for mig var UniFi Protect og op til 10 Gbit netværksunderstøttelse de vigtigste parametre. Selv med Deep Packet Inspection, DPI, og Intrusion Prevention System, IPS, slået til, router den op til 3,5 Gbit. Den kan altså dække mit behov for netværksrouting det næste lange stykke tid.

Og jeg er ikke blevet skuffet – maskinen er fremragende, og alle fordelene ved USG3, inklusiv de fine grafer osv., får man selvfølgelig også.

Kameraer

Ubiquiti laver en række forskellige kameraer, afhængig af hvad dit budget kan følge med til. Jeg har valgt et G3 til indkørslen, da det kan udvides med et addon, der forlænger infrarød-rækkevidden.

Resten af kameraerne rundt om huset er G3 Flex, et billigt kamera med rigtig fornuftig kvalitet til prisen.

Indendørs har jeg valgt G3 Micro, som med sine ca. 5 cm i diameter er nem at placere, så den ikke skriger “HER VIDEOOVERVÅGER VI DIG!”.

Mine kameraer er stadig primært kablede, med undtagelse af mine G3 Micro, som er på wifi.

Ubiquiti laver også andre kameraer, bl.a G4 Pro med optisk zoom og 4K-video. De ligger dog udenfor mit hjemmebudget.

Opsætning

Selve installationen af kameraerne er ligetil, og beskrevet i bl.a. denne video fra Crosstalk Solutions.

Jeg har valgt at lade mine kameraer optage 24/7, fremfor udelukkende ved bevægelse. Med 7 kameraer i HD og 4 TB harddisk i min UDM Pro, giver det mig ca. 30 dages video uden afbrydelser.

Hvad med UniFi Video?

UniFi Protect er den nye version af UniFi Video, Ubiquiti’s tidligere videoovervågningsløsning. Ubiquiti har dog meldt ud, at de indenfor det næste års tid stopper understøttelsen af Video, og fokuserer fuldt og helt på Protect.

Det er en ærgelig løsning, da Video havde den store fordel, at den kunne køre på andet hardware, f.eks. Synology DiskStation, eller en helt almindelig Linux-server. Dermed kunne man nemt få videoovervågning op at køre på hardware, der i forvejen kørte i døgndrift.

Denne mulighed har man (indtil videre) ikke med UniFi Protect, så her er man tvunget til at vælge Ubiquiti’s hardware.

Personligt er jeg dog rigtig tilfreds med UDM Pro, som jeg bruger til UniFi Protect, så i min lille verden er det ikke verdens største mangel. Det vil dog helt sikkert afholde nogen fra at vælge en UniFi-løsning, og det synes jeg selvsagt er trist, da softwaren er ganske fremragende.

Et godt alternativ til UDM Pro er Cloud Key Gen2 Plus, en simpel maskine med plads til en 2,5″ harddisk på op til 5 TB. Personligt havde jeg dog brug for en god router til min netforbindelse, så UDM Pro blev løsningen.

Screenshots fra UniFi Protect

Alt styres enten via webinterface eller mobilapp, og det virker bare. Man kan tilgå webinterfaacet uden at åbne for porte på netværket, da kommunikationen går via UniFi’s cloud, hvis man ønsker det.

I browseren ser UniFi’s software sådan ud.

Mobilapp’en er også rar at have.

Generelt er jeg meget tilfreds med mit skifte fra Synology Surveillance Station til UniFi Protect. Den eneste begrænsning er, at jeg ikke længere frit kan vælge mellem kameraer fra alle producenter, men så længe Ubiquiti’s hardware er så lækkert, er det en begrænsning jeg kan leve med.

Skal du på indkøb?

Jeg har samlet reklamelinks til de produkter, jeg nævner i indlægget. Køber du et eller flere af produkterne via linkene, får jeg en kommision for din ordre. Det koster ikke dig en krone ekstra, men du støtter med en lille del af dit ordrebeløb, så jeg kan finansiere driften af bloggen.
Læs mere om reklamer på sitet her.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

22 thoughts on “Videoovervågning med UniFi Protect8 min read

  • Selve UDM Pro’en står i ca. 2.900, og dertil kommer en disk til at optage på.
   Den billigere løsning er en Cloud Key Gen2 Plus til 1.600 inkl. disk på 1 TB.

   Kameraerne starter ved 580 kr. for et G3 Flex, så man kan komme i gang for et fornuftigt beløb. 🙂

 • Kan der sættes “motion-zones” op på de enkelte kamera?
  Og fx som på HikVision, gøres sådan at man tegner en fiktiv linje som giver en alarm hvis linjen overtrædes?

 • Vil det sige, at hvis jeg vælger en UDM (ikke Pro), så er jeg tvunget til at anskaffe en Cloud Key til at gemme videoerne på? Eller er det muligt at angive fx et netværksdrev?

  • Du kan ikke angive et netværksdrev, du skal bruge enten en Cloud Key Gen2 Plus eller en UDM Pro, desværre.
   /David

 • Hej David.
  Bruger du PoE til dine kablede kameraer, og har dermed en switch? Og har du i øvrigt andre acces points end UDM?
  Skal til at købe unifi til mit nye hus, og tænker, at jeg skal have indkorporeret protect i samme instans.
  Hvis man skulle køre PoE på kameraerne og ekstra acces points, skal man jo også købe en PoE switch, da UDM jo ikke har PoE i udgangene.
  Tak på forhånd. 🙂

  • Hej Mads,
   Ja, mine kameraer kører PoE. Nogle af dem kører via en switch med PoE på fire porte (UniFi Switch8 60w), resten kører via PoE-injectors til samme switch. Jeg burde have købt en switch med PoE på flere porte, men mit system er vokset organisk, så det var ikke så velplanlagt. 🙂

   Hjemme bruger jeg en UDM Pro, så den har ikke access point indbygget. Derfor har jeg et UniFi NanoHD i stuen, som dækker hovedparten af huset, og et UniFi AP AC Lite i soveværelset, som dækker resten af huset inkl. kælder og garage.

   Starter du ud fra 0, vil jeg anbefale en UDM Pro som router og videooptager, en Switch8 150w med PoE på alle porte, de kameraer du har brug for, og en eller to AP’er. NanoHD giver god hastighed, men jeg er også rigtig tilfreds med AP AC Lite, og den er trods alt lidt billigere.

   Faktisk kan jeg se, at UniFi 6 Lite, som understøtter WiFi 6, den nyeste trådløse standard, koster det samme som AP AC Lite, og den er pt i Early Access hos Ubiquiti til samme pris som AP AC Lite.
   https://eu.store.ui.com/collections/unifi-network-access-points/products/unifi-ap-6-lite
   (Du skal have en bruger hos Ubiquiti og slå Early Access til på brugeren for at kunne se produktet.)
   Den ville jeg gå efter, hvis du vil have en billigere løsning end NanoHD.

   Håber det dækker spørgsmålene – ellers skriver du bare igen. 🙂

   • Fedt, tak for udpenslingen. 😃

    Jeg havde også tænkt at købe 6 lite. Det føles som om, det er den bedste fremtidssikring. Så håber jeg ikke, at de har for mange børnesygdomme.

    Jeg tænkte med at købe en UDM Pro, PoE switch(es), 5 kameraer og 2 eller 3 acces points.

    Ift. switches. Ville du anbefale én stor switch med 16 PoE udgange, eller et par mindre placeret taktisk, så kabellængden ikke bliver voldsom på de yderste punkter?

    Nu faldt jeg lige over deres nye early acces G4 dome kamera, med både mic og højtaler. Jeg havde tænkt, at jeg skulle have G4 ringeklokken, når/hvis den rammer EU en dag, fordi den også indgår i protect. Men indtil da, havde jeg tænkt en hjemmelavet løsning, som den du har beskrevet. Dog med en Aeotec button og sirene. Der må være en genvej/løsning, man kan lave gennem Smartthings, til at aktivere kameraet, så man har visuel og mundtlig kontakt, tror du ikke?

    Tak igen.

 • Lyder som et godt setup.

  Men kan du kombinere denne video løsning med smart things, så du feks kan tænde lys hvis der ses en person?

 • Hej,

  Er det muligt at sløre en lille del af billedet så man eksempelvis ikke overvåger samt optager et hjørne af naboens grund? Jeg overvejer UniFi G4 Pro men kan ikke læse mig frem til at denne understøtter sløring af dele af synsfeltet så man kun overvåger egen grund.

 • Har UDM Pro og komplet unif netværk. Har netop installeret Danfoss Ally Gateway, og den bliver opdaget som en UAP-AC-Lite. Jeg har ihvertfald ikke tilføjet øvrige enheder til netværket. Den står som “ready to adopt”, men da den ikke skal på netværket er den lidt i vejen. Nogen forslag til hvordan jeg kan fjerne den fra listen over devices ?

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *