Anmeldelse af Arlo Pro 318 min read

Kameraerne er sponsoreret af de søde mennesker hos Arlo. De kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

For nylig tog jeg kontakt til folkene hos Proshop for at høre, om de var interesserede i at levere kameraer til test. Jeg havde udset mig nogle forskellige, bl.a. kameraer fra Arlo, fordi det virkede som et virkelig interessant produkt.

De er nemlig helt anderledes end den kameraløsning jeg bruger i dag. Jeg har installeret kabelforbundne kameraer fra UniFi i og udenfor huset, og jeg er egentlig tilfreds med løsningen, men der er noget … særligt spændende ved Arlos løsning.

Så! Proshop tog fat i Arlo, og de var med på legen. De sendte en stor papkasse med tre forskellige produkter i.

Der er tale om to Arlo Pro 3-kameraer med basestation, en Arlo Pro 3 Solar Panel lader og et Arlo Pro 3 Outdoor opladerkabel.

Og hvad gør så Arlo Pro 3 så spændende? Virkelig mange ting …

Kameraerne er kabelfrie – de kører på indbygget batteri med trådløs forbindelse til basen. De optager i 2K HDR, så billedkvaliteten bør være rigtig høj, og så har de 160 grader betragtningsvinkel, så de kan få det hele med. De forbinder desuden til både SmartThings (jep!), Google Home Hub, IFTTT og Apple HomeKit. Og så både optager og afspiller de lyd, ligesom de har indbygget lys, der aktiveres ved bevægelse, og sirene.

Indhold i pakken

Jeg har fokuseret på indholdet af kamerapakken, for de to andre pakker giver sig selv.

I pakken finder man en basestation med strømforsyning og netværkskabel, to kameraer med batterier, en lader, en magnetisk monteringsbase og en fast monteringsbase.

Kameraerne føles virkelig lækre – det hvide hus er pænt og føles holdbart, og der er gods i kameraerne. Hvert kamera vejer 320 g og måler 9 x 8 x 5 cm.

Basen er ikke specielt køn, og føles ikke lige så lækker som kameraerne, men den skal heldigvis bare sluttes til strøm og netværk, og så kan den gemmes væk. Min står i et skab.

Installation

Jeg så en god 90’er-film i sofaen, mens jeg satte kameraerne op, så den fysiske installation kommer – men opsætningen i app’en var en god oplevelse. Allerede før man slutter strøm til basen og kameraerne, vejleder app’en en i præcis hvad man skal gøre, inklusiv at tilslutte kabler.

Først satte jeg basen op, og dernæst forbandt jeg kameraerne til basen. Undervejs blev basens firmware opdateret. Forbindelsen mellem base og kameraer er trådløs, og lader til at ske via basens eget trådløse netværk – jeg skulle i hvert fald ikke indtaste nogen informationer om mit eget trådløse netværk under opsætningen.

Det ene kamera satte jeg på en hylde i stuen, så jeg kunne teste kvaliteten indendørs, og det andet kamera skruede jeg op i indkørslen. Her udnyttede jeg virkelig at kameraet er helt uden kabler, for det endte langt fra huset og det nærmeste netværkskabel.

Daglig brug

Da kameraerne var sat op, tog jeg stilling til abonnementet. For ja, disse kameraer har et månedligt abonnement for at kunne se tidligere optagelser. De første tre måneder er gratis, derfra kører abonnementet.

For 40 kr per måned får jeg 30 dages historik på mine 2K-optagelser på to kameraer, med genkendelse af mennesker, køretøjer og dyr, samt pakker.

Denne funktion har jeg ikke haft lejlighed til at teste, men genkendelse af mennesker, køretøjer og dyr virker ret overbevisende.

App’en er nem og overskuelig, og jeg kan både se live view fra kameraerne, samt se de optagelser kameraet har taget, når der er bevægelse.

Og her kommer en af de store forskelle på mit UniFi-setup og Arlo: UniFi-systemet optager lokalt til en disk i min UniFi Dream Machine Pro, og dermed optager kameraerne 24/7. Det betyder, at jeg kan scrolle til et tilfældigt tidspunkt på en tilfældig dag, og se præcis hvad der blev optaget -uanset om kameraet mener der har været bevægelse eller ej.

Jeg kan opnå noget tilsvarende hos Arlo, men det kræver et særligt abonnement, som koster 20 USD per kamera per måned.

Så, Arlo-app’en lader mig se tidligere optagelser ved bevægelse, og interfacet fungerer fint.

Billedkvalitet

Udover Arlo-kameraet har jeg i min indkørsel et ældre UniFi G3-kamera – og jeg kan med ro i sindet sige, at billedkvaliteten er noget bedre på Arlo. Mit G3-kamera optager i HD, hvor Arlo optager i 2K.

Arlo i dagslys
Arlo om natten
UniFi i dagslys
UniFi om natten

En del af manglen i billedkvaliteten på UniFi-kameraet er helt sikkert forårsaget af, at jeg ikke har pudset lisen længe. Det må jeg få gjort en af dagene. Men, billedkvaliteten er kort sagt bedre på Arlo.

Levetid på batteriet i Arlo Pro 3

Jeg har haft blandede erfaringer med batteriet. Kameraet i indkørslen har pt holdt en uge på en opladning, og det er på 88% strøm. Det er sat op til at registrere alle typer bevægelse og notificere.

Kameraet i stuen har holdt en uge på den aktuelle opladning, og skal lades igen. Jeg tænker årsagen er, at det registrerer bevægelse døgnet rundt, og der er meget bevægelse i vores stue.

I app’en kan man sætte geolokation op, så kameraerne tænder og slukker for bevægelsesregistrering baseret på, om man er hjemme eller ej. Det kan helt sikkert spare en del på strømforbruget – og man kan oven i købet oprette forskellige opsætninger for forskellige kameraer. På den måde kan overvågningen i indkørslen være aktiv med notifikationer altid, mens den indendørs overvågning slukkes mens vi er hjemme.

Det er muligt at tilføje flere telefoner som devices til geolokation, så både Mette og jeg kan aktivere og deaktivere kameraerne.

Heldigvis var Arlo så venlige at sende to slags tilbehør med til kameraerne – dels et kabel til fast strøm til et kamera, og dels et solpanel, som også kan levere strøm til et kamera. Jeg har ikke haft lejlighed til at montere solpanelet endnu, men kablet fungerer fuldstændig som det skal.

Det ødelægger naturligvis lidt pointen med Arlo, som er trådløse kameraer der er nemme at placere, men efter min mening er det det værd, hvis et kamera skal bruges seriøst. Det er trods alt kun ét tyndt kabel, der skal trækkes.

Arlo Pro 3 og SmartThings

NU bliver det sjovt. For Arlo Pro 3 virker ganske fremragende med Samsung SmartThings! Kameraerne dukker op i app’en, og det er oven i købet muligt at streame direkte, samt se hvornår der har været bevægelse. Det er ikke muligt at se klippene direkte i SmartThings, men der er en nem genvej til Clips i Arlo-app’en fra SmartThings.

Kameraerne kan også bruges i Automations, hvor man kan bruge både bevægelsessensor og lydsensor samt batteri- og alarmstatus til at starte en automation. Når automationen kører kan man også bruge kameraet, både ved at påbegynde optagelse, men også ved at aktivere kameraets indbyggede sirene og strobe.

Det er også muligt at tænde og slukke for kameraer, og det synes jeg næsten er smartere end den geolokation, som Arlo indeholder. På den måde kan man tænde og slukke for kameraerne baseret på hjemmets location mode, en funktion jeg før har skrevet om, og som jeg elsker. Det gør det let at tænde for kameraer når man forlader huset, går i seng, eller babysitteren er hjemme med børnene.

Alt i alt er integrationen med SmartThings intet mindre end fremragende, og søger man en god løsning på videoovervågning til denne hub, er Arlo Pro 3 oplagt.

Desværre virker kameraerne ikke med ActionTiles. Det er den eneste mangel, jeg er stødt på, og for nogen er den en deal breaker. Mine UniFi-kameraer kan heller ikke kobles på ActionTiles, men der kan jeg i det mindste hente en billedfil, som kan vises på et dashboard. Den mulighed har Arlo heller ikke.

Dommen

Arlo har lavet et kamera, der fungerer overbevisende på alle tænkelige måder. Prisen for sættet, jeg har fået tilsendt, er ikke lav – to kameraer, monteringsbeslag og Arlos hub koster i skrivende stund 3.832,- kr. hos Proshop, mens ekstra kameraer kan købes til 1.934,- kr., men en app af meget høj kvalitet, lækre kameraer, og en integration til min yndlingshub gør alt i alt, at jeg kun kan anbefale løsningen, hvis det skal være nemt.

Er du ikke til fast abonnement for din videoovervågning, og har du mod på at trække flere kabler, kan du se på mit indlæg om UniFi Protect.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

20 thoughts on “Anmeldelse af Arlo Pro 318 min read

 • Tak for en fantastisk god og informativ anmeldelse! Jeg har allerede et enkelt af samsungs egne smartthings kameraer, men savner netop muligheden for et helt trådløst udendørs kamera. Integrationen til smartthings er jo helt fantastisk og gør det jo nærmest til et “must have”! ARLO står helt sikkert højt på ønskesedlen nu 🙂
  Lige en tanke: Hvor lang tid tager det at lade batteriet helt op fra nul eller 10%? Hvis man bruger strømforsyningen, kan man så bruge batteriet fra dette kamera som ekstra batteri til det andet kamera, så man altid har et batteri klar med strøm på?

  • Det jeg allerbedst kan lide ved bloggen er, når I stiller gode spørgsmål – og det med batteriet var fandeme et godt et!
   Ja, et kamera kan køre uden batteri, hvis det har strøm til. Bemærk dog, at strømforsyningen er magnetisk, så den kan let kobles fra. Vil en indbrudstyv have fred, kan han altså tage strømmen til et kamera, der kun har fast strømforsyning, og derefter arbejde i fred og ro.

   Men, kan man leve med den risiko, så er det sgu en god idé. Dermed kan man have et kamera udendørs, som kører rent batteri, og et indendørs med både batteri og fast strøm. Når det udendørs kamera løber tør, tager man batteriet fra det indendørs, og bytter rundt på de to, så udendørsbatteriet kan lades. Bum!

 • Køb i stedet Arlo Pro 2. Der følger gratis 7 dages cloud-optagelser med kameraerne. Så hvis du kan ‘nøjes’ med 7 dage, så er det en langt bedre deal i mine øjne. Har lige installeret 3 stk. og de er super fine og integrerer også lige så lækkert med SmartThings.
  Jeg synes, Arlo tager alt alt for meget for cloud-optagelser på deres nyere kameraer. Hvis blot man kunne sætte egen harddisk til deres Hub, og optagelser kunne gemmes/tilgåes dér uden at skulle betale abonnement – så er Arlo Pro 3 en ‘no brainer’.

  Fin anmeldelse ellers 😉

 • Men kan få et rimligt vild kamera fra HIK med Acu-sens der kan kende forskel på biler, mennesker og dyr til de penge.

  • Der findes mange billigere alternativer – til de penge kan man få UniFi Cloudkey Gen2+ og fire UniFi G3 Flex. Det er bare to meget forskellige målgrupper produkterne henvender sig til. 🙂

 • Fin anmeldelse. Men du glemte at afprøve talk og listen funktion 🤗
  Denne funktion er meget smart, da du kan anvende kameraet som et samtaleanlæg.
  Har også læst din vejrstation anmeldelse. Meget spændende og imponerende funktioner (CO2 måling).👍👍

 • Tror ikke man kan købe pro 2 mere, de steder jeg har fundet er den udsolgt.
  Jeg har brug for 3 kameraer (det ved hoveddøren skal kunne være 2 vejs kommunikation) så jeg synes det er spændende, men orker bare ikke batterier men en løsning er måske 2x solpaneler og så en lang ledning til det sidste kamera men så er vi også på ca 6700 kr….😣

 • Enig med Allan, Arlo tager alt … alt for meget for cloud-optagelser på deres nyere kameraer.
  Hvis jeg havde undersøgt det rigtig havde jeg aldrig købt ARLO PRO3 – men valgt en lang billigere alternativ. Hertil kommer at der er stor “forsinkelse” på live visning.

  Jeg har valgt at sætte en harddisk på Hub, det fungere nogenlunde men ikke overbevisende og optagelser tilgås kun efter en download – hvilket tager tid !!!

  Alternativt kunne jeg vælge at gemme i clouden – men så skal der betales abonnement – Hvilket er en ny trend som er møg irriterende (et sikker guldrendet papir for leverandørerne)

  Med til historien høre at jeg også har et Netadmo kamera – her er det gratis med 7 dage i clouden og live er live – alt virker overbevisende (dog er kameraet forholdsvis dyrt – men langt at foretrække ! )

  • hej , har heller ikke læst det med småt.. Satte min Arlo 3 op samt en harddisk til hub. virkede rigtig fint
   indtil i går nu kan jeg ikke tilgå mine optagelse mere. Er man nødt til at tegne abonnement ? Var tilfreds med min løsning med egen disk

 • Hej hej. Jeg går for ca. 3 mdr. siden købt tre arlo essentiels i Power til en god tilbudspris. Jeg glemte dog at undersøge det nøje. Nu kan ikke rigtig bruge dem da der skal abonnement til. Jeg kan ikke finde nogen steder hvor jeg købe abonnement. Kan du hjælpe mig.
  Venligst Mette

  • Hej Mette
   Det er desværre ikke er problem, jeg før er stødt på. Jeg ville kontakte Arlos support og bede om hjælp.

 • Hej, kan man fx. Have kamera i hjemmet og på samme tid have kamera på anden lokation? Eller skal de alle kobles på samme netværk for at fungere i appen? 🤔

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *