UniFi Dream Machine – kontorets nye netværksdims5 min read

Jeg sidder i et kontorfællesskab til daglig, og wifi’et har længe fungeret utilfredsstillende. For nylig besluttede jeg mig for, at jeg ikke gad længere, og gik på indkøb.

I et stykke tid har jeg luret på UniFi’s nyeste dims, som de kalder Dream Machine. Og må jeg lige sige, at jeg fucking elsker den navngivning. Der er noget skønt ved producenter, som giver nul fucks. Nå, men i sidste uge ankom den på kontoret, og jeg fik pakket den ud og sat den op.

Specifikationer og indledende indtryk

Apple har gjort meget godt for teknologiens verden, og en af de ting, de har gjort særligt godt, er at øge fokus på brugeroplevelsen, når man pakker sine dimser ud. Når man løfter låget på æsken, som UDM kommer i, ser man dette.

Der er noget skulpturelt over det, og jeg elsker det!

Nå, men UniFi Dream Machine er Ubiquiti’s forsøg på at lave et all-in-one-device, der løser alle netværksmæssige problemer i hjemmet og på kontoret.

Det er en router. Det er en switch. Det er et access point. Og det er en UniFi controller, som giver dig overblik over alle delene ét sted.

Jeg har før skrevet om UniFi’s controller, og jeg er helt og aldeles vild med det overblik og konfigurationsmuligheder, som den giver helt almindelige brugere.

På bagsiden af UDM sidder en fireports gigabit switch, samt et stik til netforbindelsens uplink. Access pointet er, som de selv skriver det, High‐Performance Dual Band 802.11ac 4×4 Wave 2. Skærer man deres bullshit bingo væk, er det vigtige egentlig “ac”, hvilket er den hurtigste netværksstandard i skrivende stund. Indbygget i UDM er som nævnt en router inklusiv alle muligheder for firewall, VPN-server, VPN-klient, VLAN-styring osv. – som man kender det fra UniFi-produkter.

Opsætning

Ultralet er det! Da der var strøm og netværkskabel i UDM’en, startede jeg UniFi Network-app’en på min telefon, og den fandt min nye dims med det samme.

Da det hele var overstået, på ca. fem minutter, dukkede UDM’en op i min UniFi-app ligesom min eksisterende controller.

UDM har en quad core 1.7 GHz processor, så den har rigelig kræfter til analyse, og derfor kan man også køre DPI (Deep Packet Inspection) uden nævneværdigt hastighedstab. Dermed kan man se statistikker som på screenshottet ovenfor, hvor man kan få en idé om hvad en klient primært bruger trafik på.

Er wifi-dækningen så blevet bedre? Ja, markant. Jeg trækker 100 Mbit overalt på vores ca. 250 m2 store kontor, og kan dermed belaste netforbindelsen fuldt. I forhold til den tidligere løsning med fire UniFi AP-enheder fordelt på etagen, er UDM et kæmpe fremskridt.

Og UDM kan selvfølgelig udvides med flere access points. Ubiquiti har en lang række produkter i UniFi-serien, som alle virker med UDM.

Med UniFi’s feature, Wireless Uplink, kan et UniFi access point sættes op til at forlænge UDMs wifi, både kablet og trådløst, og dermed kan man nå hjørner af huset, der ellers var svære at nå.

Alt i alt er jeg slemt tilfreds med mit køb.

Gør som 351 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

3 thoughts on “UniFi Dream Machine – kontorets nye netværksdims5 min read

 • UDM på kontor, men almindelig Unifi hjemme? Er det korrekt forstået??

  Eller har du opgraderet det almindelige Unifi med UDM’en?

 • Hej David.
  Jeg har anskaffet min en dream machine – så langt så godt 🙂
  Hvilke access points vil du anbefale? Jeg kommer fra 3 stk Google Wifi , så jeg har kablet ud til de to steder, hvor jeg skal have sat AP op. Behøver egentlig ikke PoE, da der er 220V, men omvendt gør det ikke noget. Men så skal jeg vel også have en Unify switch med PoE, ik’ da?
  PFT 🙂
  /Jon

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *