Robotstøvsuger til et smart home – Neato D73 min read

Det er sket igen.

Mette sagde ja.

(Sidste gang sagde hun ja til en elektronisk lås.)

Og nej, vi skal stadig ikke giftes. Til gengæld har vi fået opgraderet vores robotstøvsuger, og jeg er uforholdsmæssigt begejstret!

Indtil for nylig havde vi en ældre Neato Botvac, som desværre blev slidt op (børnefamilie, du ved), og den er nu draget til de evige støvmarker. Og vi kan simpelthen ikke klare os uden en Bertha – det hed den gode, gamle Neato.

Så jeg gik i gang med researchen, og valget faldt på endnu en Neato, denne gang Neato Botvac D7 Connected.

Og den er fucking fantastisk! Men det er ikke det vigtige her. Du kan finde rigeligt med anmeldelser af denne maskine, også sammenlignet med den primære konkurrent, Roomba 9etellerandet. Jeg er ligeglad med Roomba, jeg elsker Neato, og den er uanset hvad mindst lige så god som Roomba’en i langt de fleste anmeldelser. Den vinder også jævnligt.

Jeg har alligevel lavet en liste med top fem punkter, som er årsagen til vi valgte Neato – de er i slutningen af indlægget.

Men, her og nu er det vigtige, hvordan den indgår i et smart home.

Robotstøvsuger i et smart home

Vores nye robot hedder Connected som en del af modelnavnet, og det betyder, at den er koblet på wifi, og kan styres via en app på telefonen. Dét er smart, og det giver rigtig rare muligheder, men det er ikke helt nok.

Med Neato-app’en kan vi f.eks. sætte robotten til at køre hver dag kl. 9 – men hvad nu hvis man arbejder hjemme engang imellem?

Lad os tage Smartthings med!

Nogle kyndige mennesker bruger deres fritid på at integrere Smartthings med Neatos API, og de har bygget en smart app, som gør, at man kan styre de vigtigste dele af robotten direkte fra Smartthings. Og i Smartthings har vi viden om hvem, der er hjemme kl. 9 hver dag – og på den måde kan vi annullere støvsugningen automatisk, hvis jeg arbejder hjemmefra, eller Mette har fri.

Med integrationen til Smartthings kan man også sætte en fysisk knap, f.eks. fra Xiaomi, til at starte robotten, ligesom man kan bede robotten om at stoppe en eventuel rengøring, og køre i dock, hvis alarmen bliver slået fra, eller hoveddøren bliver låst op.

Neato integrerer også med både IFTTT og Google Home, og det åbner selvsagt for endnu flere muligheder. F.eks. kan robotten stoppe, hvis man er hjemme, og telefonen ringer. Smart!

En af Neatos smarteste features, zoner, ser dog ikke ud til at være understøttet af hverken Smartthings eller Google Home endnu, men mon ikke det kommer.

Hvis du er på jagt efter en robotstøvsuger, kan jeg på det kraftigste anbefale Neato Botvac D7 Connected. Selv uden Smartthings er den virkelig, virkelig smart.

Fem årsager til vi valgte Neato D7

Som lovet kommer her de fem primære årsager til, at vi valgte en Neato D7 Connected.

 • Mønster i rengøringen – Neato kører logisk fremfor tilfældigt, og dermed er det nemmere at forudse hvornår den er færdig med at støvsuge.
 • Zoner – vi har konfigureret området under spisebordet som en zone, vi med tre klik kan sætte Bertha til at støvsuge. Som børnefamilie er det nærmest uundværligt.
 • Turbo- og eco-mode – den ene gør grundigt rent, den anden larmer mindre.
 • Den er D-formet, så den bedre kommer ind i hjørnerne, og dermed gør bedre rent.
 • Understøttelse i Google Home og Smartthings.
Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

4 thoughts on “Robotstøvsuger til et smart home – Neato D73 min read

 • Tak for erfaringsdeling. Den er hermed købt, og hold da op hvor er den god!

  Jeg overvejer dog alligevel at skifte til Xiaomis, da den også har mopping. Har du erfaring med den? Den koster også næsten kun det halve, og får varme anbefalinger af andre.

 • Hejsa.
  Tak for fin anmeldelse af støvsugeren. Jeg har et hurtigt spørgsmål, som jeg ikke ved om du kan svare på – men giver det et skud.
  Jeg har læst at der kan være bøvl med den hvis docken står under et møbel (sofa, reol eller lignende).
  Kan du be- eller afkræfte dette? Det kunne nemlig godt gå hen og blive afgørende for mit køb af støvsuger 🙂

  På forhånd tak!

  • Vores står pt under et tv-bord, hvor der dog er ca. 25 cm luft mellem gulv og bord. Jeg har ikke erfaring med at gemme den væk – men vores gamle Neato stod under sofaen, og virkede fint alligevel. 🙂
   /David

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *