Børnesikring af SmartThings2 min read

Har du børn i den alder, hvor det er praktisk at de har har adgang til at styre det smarte hjem, så har du formentlig også opdaget, at SmartThings ikke ligefrem er børnevenligt.

Forstået på den måde, at alle med adgang til app’en har adgang til alt. Hvem som helst med app’en installeret og koblet til en SmartThings Hub kan tænde og slukke for alt, skrue op og ned for varmen, og tilføje, ændre og slette automations.

Det er ikke altid praktisk, slet ikke hvis man har pilfingre i familien.

Så, vi skal børnesikre SmartThings.

Life360 til lokation

SmartThings-app’en registrerer brugerens lokation, og dermed kan man bruge brugernes lokation til at styre automations. F.eks. kan man slå alarmen fra automatisk, når en bruger kommer hjem, eller slukke for varmen når alle har forladt huset.

Men, hvis vi ikke kan installere SmartThings-app’en, hvad gør vi så?

Life360 er svaret.

Life360 er en app, der installeres på brugerens telefon, og dernæst konstant tracker lokation. Jeg har skrevet om den før her, og det er stadig den app Mette og jeg bruger til at styre lokation i SmartThings. Den er desuden skide smart hvis man lige skal tjekke om ens kæreste er på arbejde eller på vej hjem.

ActionTiles til kontrol

Har man ikke SmartThings-app’en installeret, er det naturligvis svært at styre lys, varme, musik osv. Men det kan vi heldigvis også løse.

Her er ActionTiles svaret – og igen har jeg tidligere skrevet om det. I køkkenet hænger en iPad, som stadig har som primær opgave at vise et dashboard bygget i ActionTiles. Jeg kan kun anbefale det system!

Med ActionTiles kan du bygge dashboards til de pilfingrede børn, så de kun ser egne devices, men ikke har adgang til resten af husets. Med en simpel genvej til dashboardet på deres telefon eller tablet, kan alt det nødvendige styres, mens automations og lignende forbliver private.

Bruger i iOS er en alternativ løsning Homebridge til HomeKit, som jeg skrev om for nylig, men det stiller højere krav rent teknisk.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

4 thoughts on “Børnesikring af SmartThings2 min read

 • Jeg kan ikke lide når du læser mine tanker og svarer på ting inden jeg kan nå at spørge om dem i Facebook Gruppen.

  Godt at se at jeg ikke sad med det spørgsmål alene 🙂

  • Hah, spørgsmålet har været oppe i gruppen et par gange, og det er faktisk inspirationen til indlægget. Godt det kan bruges. 🙂
   /David

 • Har ikke prøvet Life360, men et interessant alternativ er Tasker/AutoLocation/Sharptools på Android. Selvom løsningen nok er mindre egnet ift. børn, er lidt mere af et kludetæppe og kræver lidt teknisk snilde, så kræver den ikke, at Smartthings app’en er installeret og giver lidt mere privatliv, dvs. man ikke kan overvåge, hvor de andre “deltagere” befinder sig. Om man synes det er godt eller skidt er jo en smagssag 🙂

  Men den helt store fordel, i min optik, er, at man opnår høj præcision i geofencing, skånsomt batteriforbrug og at man kan styre andre ting end mode på Smartthings. Fx at wifi på mobilen tændes og slukkes automatisk, i takt med at jeg enten er tæt på eller væk fra bopælen.

  Der er en god forklaring her:
  https://community.hubitat.com/t/presence-sensors-life360-vs-smartthings-vs-tasker/11642

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *