Logging og grafer i SmartThings3 min read

Jeg har længe ønsket et nemt overblik over temperaturer og temperaturudvikling, og nu tog jeg mig endelig sammen til at finde en løsning. Den inkluderer selvfølgelig en fin graf, der kan tilføjes til ActionTiles. Lad os komme i gang!

Først, en SmartApp

I min søgen efter en løsning fandt jeg em SmartApp, som lader SmartThings logge data til et Google Sheet – app’en hedder googleDocsLogging, og vejledningen på denne side fungerer fint.

Kort fortalt sætter man først et Google Sheet op, som bruges til datalagring, og dernæst sætter man et simpelt script op på sheet’et, som lader SmartThings sende data. Processen består af en del punkter, men den tager ikke mere end nogle minutter at gennemgå.

Installationen af SmartApp’en fungerer en smule anderledes end beskrevet, da Samsung har opdateret SmartThings-app’en sidenhen. Når app’en er installeret i SmartThings’ IDE (vejledningen under “Create the SmartApp”), kan du åbne SmartThings på din telefon, trykke på Automations, trykke på +’et øverst til højre, og vælge “Add SmartApp”. Her vælger du Google Sheets Logging, og følger vejledningen fra dokumentet.

Konfiguration og resultat

Når du sætter app’en op, har du mulighed for at vælge hvilke devices, der skal logges til sheet’et. Jeg har sat to devices op, udendørstemperaturen og temperaturen i drivhuset.

Når først app’en er sat op, begynder tallene stille og roligt at trille ind i Google Sheets.

Og, når tallene er til rådighed, kan vi lege med at lave en graf på sheet 2.

Og, en graf i Google Sheets kan gøres tilgængelig som et billede.

Selve linket til billedfilen i den iframe, Google stiller til rådighed kan vi bruge i – tadaaa … ActionTiles!

Nu skal jeg bare designe en graf, der er pæn … 🙂

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

8 thoughts on “Logging og grafer i SmartThings3 min read

 • Hvilken temperatur sensor bruger du?
  Jeg har en aqara som max kan holde forbindelsen et par dag og så er der forfra med parring etc 🙉

  • I drivhuset har jeg en Fibaro-dørsensor med indbygget temperaturmåler. Udenfor sidder udendørsmodulet til min Netatmo vejrstation. 🙂

 • Måske er jeg lidt langsom, men jeg går i stå allerede når jeg skal sætte script op på sheet’et

  Kan du guide lidt mere ?

 • ser virkelig spændende ud.
  har prøvet at følge vejledningen
  men kan ikke få Smartthings til at skrive i Google sheets

  Det er lykkedes at få test link med 2 værdier til at skrive i sheets
  men ikke fra smartthings til “Google Sheets Logging”

  nogen der har haft lign. udfordringer ?

 • Efter mange timers forsøg er det nu lykkedes.
  Og ja – vejledningen er ændret i google sheets (linket der skal bruges findes under en knap der hedder “implementeringer” i den danske udgave

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *