Hackere kan styre Google Home, Alexa og Siri gennem dine vinduer1 min read

En række danske og udenlandske medier er hoppet på opdagelsen, at stemmestyrede systemer kan styres ved hjælp af lys – f.eks. i form af billige lasere.

Hvordan det i praksis fungerer, aner jeg ikke, men det her fantastiske billede er brugt som illustration, så det gør jeg også.

Jeg ved intet om lasere og mikrofoner, eller hvorfor fa’en man kan aktivere en mikrofon med lys. Jeg ved dog lidt om smart home-dimser.

Har man en stemmestyret assistent som Google Home eller Alexa, så den kan ses fra et vindue, er der god sandsynlighed for, at den også kan tiltales fra samme vindue. En tyv behøver altså ikke have udstyr for et par tusinde i lommen, for at kunne fjernstyre din garageport eller låsen på fordøren – han skal bare råbe lidt højt.

Hvis opdagelsen fra de, indrømmet, sindsygt kløgtige forskere, kan bruges til at bryde ind i dit hus, havde du efter min mening allerede ret store problemer med dit smart home-setup.

Vi skal alle huske sund fornuft, når de seneste dimser lokker i butikken. Og det er sund fornuft ikke at kunne omgå sikkerhedssystemer som låse og alarmer alene med stemmen.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

One thought on “Hackere kan styre Google Home, Alexa og Siri gennem dine vinduer1 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *