Min yndlingsfunktion – overvåg vaskemaskinen2 min read

Vi har to børn. Vi vasker meget tøj. Sådan, rigtig meget.

Og jeg er måske en smule distræt, og kan godt lige glemme, at jeg har sat en tøjvask over. Så, da jeg satte Smartthings op, var et af målene, at jeg skulle kunne få besked, når en tøjvask er færdig.

Og det kan jeg! Og det er nemt!

Det skal du bruge

 • En vaskemaskine
 • Et stik, som kan måle strømforbrug
 • Smartthings eller lignende

Og så er du faktisk kørende.

Det er vigtigt, at du undersøger hvor meget strøm, din vaskemaskine/tørretumbler trækker, og at du undersøger, hvor meget strøm dit stik kan klare.

Jeg bruger et Fibaro Wall Plug, som kan trække 2500 w og 11 ampere. Vores vaskemaskine bruger mindre end det, så der bør ikke være nogen problemer.

Sådan gør du

 • Sæt Fibaro-stikket i en stikkontakt
 • Sæt vaskemaskinen til Fibaro-stikket
 • Sæt Smartthings eller lignende op.

Så enkelt er det i Smartthings.

Jeg er endt på 4 watt som grænsen, hvor jeg vil have besked, men det krævede lidt tests at nå frem til det rette niveau.

Når vaskemaskinen/tørretumbleren er færdig, får både jeg og Mette en notifikation på telefonen indenfor nogle minutter. Boom!

P.S: Husk, som Lasse også bemærker i kommentarerne, at bruge Schuko-stik de steder, hvor det er nødvendigt for at sikre, at jord føres igennem.

Alternativ løsning

Nogen vaskemaskiner kører på kraftstik, og kan ikke umiddelbart sættes op som jeg har gjort. Har du sådan en, kan en vibrationssensor bruges som erstatning. Det er mere komplekst at sætte op, men det bør virke på nogenlunde samme måde. Jeg foretrækker strømmåleren, fordi det er nemt. 🙂

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

8 thoughts on “Min yndlingsfunktion – overvåg vaskemaskinen2 min read

 • Hvis man skal købe nyt, er der i dag flere producenter der tilbyder vaskemaskiner (og en del andre hvidevarer) med WIFI (fx Home Connect fra Bosch/Siemens).

  Det giver fx mulighed for at se hvad der gemmer sig i køleskab og fryser eller se hvornår kaffen, opvasken eller vasken er færdig.

  Home Connect understøtter integration med IFTTT.

  • Jeg er skeptisk overfor proprietære løsninger, men du har ret, der findes meget godt, som gør hverdagen nemmere efterhånden. 🙂

 • Super smart og nyttig funktion!

  Vær dog opmærksom på at dine apparater er jordet, især vaskemaskine og tørretumbler. Der skal muligvis bruge schuko-adapter i begge ender, hvis man bruger en typisk EU wifi plug, for at der er forbindelse til jord.

  • Virkelig god pointe! Der skal selvfølgelig Schuko-adaptere på alle relevante forbindelser, så jord føres korrekt med rundt. 🙂

   /David

 • Jeg har samme setup, med Fibaro plug på vaskemaskinen.
  Jeg får besked når strømforbrug er under 4watt, men også når det er større end 2500 watt. Og det melder den faktisk rigtig ofte – helt op imod 3000 watt. Det er kun ganske kortvarigt som strøm-spikes (typisk når tromlen har stået stille og skal i gang igen).
  Oplever du det samme på din?

  • Jeg kan se, at vores nogle gange i dag har trukket ca. 2.100 watt. Det skal jeg da helt klart holde lidt øje med. 🙂
   /David

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *