Spændende nyheder fra Fibaro og Logic Group2 min read

De to firmaer Fibaro og Logic Group er på vej med nyheder i foråret, som jeg synes ser ret spændende ud.

Fibaro Smart Implant

Selvom navnet lyder en smule skummelt, virker Smart Implant virkelig … Smart. Der er tale om et lille, fjernstyret relæ, som Fibaro ser blive bygget ind i diverse elektronik, for at gøre det smart. Her er det bl.a. en pladespiller, som de præsenterede til CES.

Det er helt sikkert også en klog løsning – jeg vil bare gerne koble den på min garageport, så den kan åbnes via Smartthings. Pt har jeg en løsning med en Sonoff-enhed, men den er ikke koblet på Smartthings, og det er ikke så … Smart.

Matrix DB

Logic Group har lavet den eneste kontakt, der designmæssigt passer perfekt ind i Fuga-look’et, og samtidig er intelligent. Desværre koster den i skrivende stund 929 kr. Jeg håber deres Matrix DB bliver billigere – men det er måske optimistisk.

I hvert fald er Matrix DB en kontakt, som også passer i Fuga-dåser, har fire forskellige knapper, og knapperne kan skifte farve, når de aktiveres, så man f.eks. hurtigt kan se den aktive scene på en kontakt.

Det virker også pænt smart og gennemtænkt, og jeg hilser alle Fuga-løsninger velkomne!

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

5 thoughts on “Spændende nyheder fra Fibaro og Logic Group2 min read

 • Uhh, ser spændende ud. Det er et andet billede, der er inde på hjemmesiden – her ligner den 100% en fuga kontakt med små runde dioder i hvert af de 4 hjørner. Men små 1.000 kr er godt nok lidt pebret :-/

  • Den, der ligner en Fuga-kontakt, er ZHC5010, deres “gamle” løsning. Og ja, den er mildt sagt pebret. Skal man, som jeg, erstatte 4 kontakter med sådan en, og lægge elektrikerløn oven i, ender man på ca. 5.000-6.000 kr.

   Jeg håber virkelig Matrix DB bliver mere fornuftigt prissat, for jeg har svært ved at se, hvad der præcis gør ZHC5010 så dyr, udover en lang designfase og et lille marked.

 • Hej David

  Tak for en super fed blog. Så glad for at have en dansk vinkel på et ikke så dansk marked.

  Har du selv gjort sig nogen erfaringer med fibaro smart implant? Jeg overvejer at forsøge mig med min gamle forstærker. Men jeg kan ikke finde nogen rigtige vejledninger til dette.

  • Hej Mikkel,
   Tak for din kommentar. Jeg har købt Fibaro Implant for et par år siden, men det lykkedes mig aldrig at få strøm på – måske jeg fik brændt den af med min strømforsyning.
   En alternativ løsning kan være Switch-Bot Bot? Den er decideret fjollet, men også en lavpraktisk måde at få styring af gammeldags dimser.
   https://www.switch-bot.com/products/switchbot-bot
   /David

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *