Philips Hue og Fuga2 min read

Danmark er et af de få lande i verden, hvor der nærmest kun findes én standard for kontakter, nemlig Fuga.

Billede fra www.greenline.dk

LK har på en eller anden måde fået hele landet overbevist om, at det er det eneste rigtige, mens resten af EU sagtens kan køre med Euro-materiel i væggene.

Det giver os, der gerne vil bygge et smart hjem, en spændende udfordring …

Fuga og Hue

Niko Fuga

I skrivende stund findes der ingen LK-løsning, som kan tale med Philips Hue. Der findes alternativer, som f.eks. Niko-kontakten, der kan monteres i en Fuga-dåse, men den har to store problemer:

  • Den passer rigtig dårligt designmæssigt med andre Fuga-kontakter
  • Den genererer strøm når man trykker på den, hvilket betyder at man skal trykke ret hårdt før den registrerer trykket.

Desuden er en gruppe kloge mennesker i gang med at bygge et Ikea Trådfri-tryk sammen med et svagstrømstryk fra LK, og så begynder det faktisk at se helt godt ud.

Der findes en Facebook-gruppe, hvor man kan dykke ned i projektet.

Denne løsning kræver dog, at man er ferm med en loddekolbe, da Trådfri-trykket skal forbindes til svagstrømstrykket. Proceduren er beskrevet i detaljer i Facebook-gruppen, men nemt er det ikke.

Løsningen på Hue og Fuga

… Findes i skrivende stund ikke. Vil man erstatte sin kontakt i væggen med en Hue-understøttet kontakt, er man ganske enkelt nødt til at leve med en middelmådig løsning i Niko, lave en selv, eller … Vente på at nogen får fingeren ud, og laver produktet vi alle går og venter på.

Og det findes næsten. For Logic Group har lavet en række produkter, bl.a. ZDB5100, der passer i Fuga-dåser. Desværre er de alle Z-wave-baserede, og derfor virker de ikke med en Philips Hue Bridge. Men, snart virker de med SmartThings, og jeg glæder mig. 🙂

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

15 thoughts on “Philips Hue og Fuga2 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *