Pro tip til indendørs videoovervågning1 min read

Rundt omkring i huset har vi videokameraer sat op. Mette sagde i første omgang klart nej, men som så meget andet smart home-gøgl, blev det sneget ind, og det er endnu ikke flyttet ud.

En af årsagerne er helt sikkert, at det er lykkedes mig at bygge en opsætning, som gør, at specifikke kameraer ikke optager, når vi er hjemme.

Og løsningen var overraskende nem!

Alle kameraer får strøm fra almindelige kontakter – indendørs har jeg ikke PoE-kameraer, som jeg ellers er meget glad for udendørs. I disse kontakter har jeg sat et udvalg af Fibaro-stik og Ikea Trådfri-stik.

Når alarmen slår fra, slukker jeg kameraerne i stue og køkken, hvor vi primært opholder os – jeg slukker ganske enkelt stikkene, som leverer strøm til kameraerne.

Når alarmen slår til, tændes stikkene igen, og indenfor få sekunder streamer kameraerne til min Synology Diskstation.

Det er ikke alle kameraer, der slukker når vi er hjemme – jeg kan f.eks. godt lide stadig at have overvågning i gangen og forgangen, selvom vi sidder i stuen. Desuden kan jeg hurtigt køre en rutine, som tænder alle kameraer igen, hvis vi f.eks. har håndværkere i huset, og jeg ikke er hjemme.

Ovenstående trick gør også, at jeg sparer lidt på harddiskpladsen, når jeg ikke optager i de tidsrum, hvor der alligevel ikke er behov for det.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

2 thoughts on “Pro tip til indendørs videoovervågning1 min read

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *