I går gik alarmen …2 min read

Og jeg fik besked på telefonen med det samme, både i form af en notifikation, samt en SMS. Det har jeg prøvet et par gange før, så jeg har efterhånden en procedure, jeg følger.

(Det er sket tre gange på det sidste halve år, at jeg har haft en falsk alarm – så det er altså ikke noget, der sker hele tiden. :))

Først tjekkede jeg DS Cam, Synology’s app til videoovervågning, som hurtigt giver mig et view, hvor jeg kan se alle udendørskameraer samtidig. Der holdt ingen bil i indkørslen, hvilket var første punkt, jeg gerne ville tjekke.

Dernæst tjekkede jeg SmartThings-app’en, som har et super overskueligt view, der fortæller mig alt om den aktuelle status i huset.

Alle dør-/vindueskontakter og bevægelsessensorer kan ses på én skærm med deres aktuelle status, og deraf kunne jeg hurtigt få en idé om hvorvidt der var et indbrud i gang.

Sensoren, som triggede alarmen, var “Hallway Sensor” – gangen ligger midt i huset, og man kan ikke komme dertil uden at passere mindst én anden anden sensor, så allerede på basis af det var det mest sandsynligt, at der var tale om en falsk alarm.

På SmartThings’ view kunne jeg se, at ingen andre sensorer registrerede bevægelse, og at ingen døre eller vinduer var åbne.

Til slut kunne jeg tjekke videoovervågningen indendørs, og på den måde bekræfte, at der ikke var nogen, der sneg sig rundt, og på en eller anden måde havde formået at skjule sig for bevægelsessensorerne.

Da jeg var sikker på, at der var tale om en falsk alarm, slukkede jeg for sirenen, og slukkede alarmen i SmartThings.

Ovenstående er et perfekt billede på hvorfor jeg elsker SmartThings’ smart home alarm. Jeg ved mere om vores hus end en tilfældig ansat i et alarmfirma, så allerede når første besked om alarm kommer, kan jeg vurdere sandsynligheden for, at der er tale om en falsk alarm. Den proces vil uundgåeligt tage længere tid for alarmselskabet, og dermed vil tiden til udrykning også blive længere.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

4 thoughts on “I går gik alarmen …2 min read

 • Jeg har forgæves (indtil videre) søgt efter eksempler fra webCoRE hvor man kan programmere systemet til at det kræver 2 sensorer (vilkårlig dør/vindue og så en ekstra sensor der bliver aktiveret) før alarmen kommer igang. Det ville være effektivt ift. at undgå falske alarmer. (f.eks. hvis vilkårlig sensor x bliver aktiveret og så indenfor 10-15 sek. vilkårlig sensor y bliver aktiveret så aktiveres alarmen).

  Det kunne være mega smart.

  • Det er vist sådan “normale” alarmer fungerer – når første sensor går, sendes besked til alarmselskabet, og når anden sensor går, tager de det seriøst.

   Jeg er enig, det ville være smart at kunne sætte op. Reelt tror jeg dog problemet med falske alarmer er lille, hvis blot man monterer sensorerne nogenlunde fornuftigt. Alle mine sensorer sidder, så de ikke peger mod et vindue, da det er den primære kilde til falske alarmer, efter hvad jeg kan læse mig til.

 • Har du iøvrigt prøvet at bruge dine kameraers overvågningsfunktion til at trigge lys/mv.? (altså via IFTTT (Ezviz)).

  • Nix, ikke endnu – mine udendørs kameraer fanger _mange_ bevægelser i løbet af en dag, og ikke alle er mennesker, og indendørs foretrækker jeg sensorer frem for kameraer.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *