Click and Grow – der gror ting i vores stue6 min read

Click and Grow Smart Garden er sponsoreret af de søde mennesker hos smart.dk. Den kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen.

Vi spiser pænt meget grønt hjemme hos os. Mette er vegetar, og før vi fik børn gad jeg sgu ikke bruge meget energi på selv at stå og stege kød, når Mette producerede den ene lækre ret efter den anden. Så der røg en hel del grøntsager indenbords.

Nu har vi fået børn, og der er kommet markant flere frikadeller og kylling i karry på menuen, men vi har stadig et temmelig stort grøntsagsforbrug. Så stort, så et drivhus i haven var en af de ting, vi valgte hus ud fra, da vi flyttede fra lejligheden.

Det virker måske mærkeligt at takke ja til at teste en dims som Click and Grow Smart Garden, når man har et drivhus i haven, men på et tidspunkt bliver det vinter, og til den tid er alternativer til drivhuset rare.

Så! Lige nu står denne dims på kommoden i stuen.

Der gror basilikum i dimsen, som jeg plantede for lige præcis 22 dage siden.

Om Click and Grow Smart Garden

Smart Garden fås i to versioner – en med plads til tre planter, og en med plads til ni planter. Opsætningen tager et par minutter – Smart Garden skal have strøm fra en stikkontakt til lyset, som holder planterne til ilden.

Dernæst skal der plantes – og det er enormt nemt. Planterne kommer i pakker som disse, som man blot åbner, og plopper jorden i holderen i Smart Garden.

Jorden indeholder gødning og frø, og når det er placeret i de små skåle, skal der blot et lille drivhus over, og vand i i venstre side.

Bum! Og jeg lyver ikke når jeg siger, at det tre dage senere så sådan ud …

Jep, tre dage efter plantningen var der liv i de små basilikumplanter. Når planterne er lidt større, kan man fjerne drivhuset.

Og når de bliver større endnu, kan man forlænge holderen til lampen.

Der er som nævnt gået 22 dage siden plantningen, og jeg regner med vi kan lave hjemmelavet pesto om ca. 10 dage.

Smart Garden sørger for lys 16 timer i døgnet, og vi skal bare huske at vande. Man kan forvente op til tre måneders levetid for hver plante, og derefter kan man starte på ny.

Der er selvfølgelig en app …

Ellers ville dimsen falde helt udenfor her på sitet. Desværre er app’en på ingen måde forbundet til selve Smart Garden – jeg ville ellers gerne have haft besked om, at mine planter mangler vand eller lignende.

I app’en kan man oprette sine haver, og i hver have kan man oprette sine planter, som får et navn – det er sgu meget sødt. I min have vokser Florence, Amy og Harley. Det er også muligt at tilføje noter til sin logbog i app’en.

Men, at app’en er smart ændrer ikke på, at det virker som en undskyldning for at kalde produktet for Smart Garden. Og det er synd, for haven er smart i sig selv! Det er smart, at jeg ikke skal have jord under neglene for at plante mit eget basilikum, og at jeg de næste tre måneder løbende har friske krydderurter voksende i stuen, hvor lys og næring er klaret for mig, så jeg bare skal vande engang imellem.

App’en behøver ikke være med, for at gøre produktet smart.

Dommen

Jeg er sgu nok til fals for pænt design og grønne planter i hjemmet. Jeg synes idéen i Smart Garden er forrygende – for 79 kr. kan man få en tre-pak med planter til haven (f.eks. tomater, koriander, ærter, oregano, snackpeber, salat, dild osv.), og man behøver ikke rode med at plante ud. Det tager to minutter at anlægge haven, og så kan man høste og nyde de næste måneder.

Smart Garden trækker 8w per time, lyset er tændt, og koster dermed ca. 10 kr. om måneden i strøm. Den er pæn, den er smart og den er praktisk. Og jeg er solgt. Bare ikke på app’en …

Er prisen fair? Pt koster den 799,- for versionen med plads til tre planter, og 1.599,- for versionen med plads til ni. Det er i den høje ende, ærligt talt – omvendt bruger vi hurtigt 800 kr. på krydderurter om året, så med lidt omtanke kan man helt sikkert nedbringe den udgift. Havde den kostet det halve, havde jeg slet ikke været i tvivl om, at den hører til i alle hjem, men til prisen giver den mest mening for dem, der ligesom vi har et grøntforbrug over gennemsnittet.

Produkterne i indlægget er sponsoreret af Smart.dk, men er 100% udtryk for min egen holdning til produktet. Læs mere om hvordan jeg anmelder her.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *