Anmeldelse: Sensative Strips3 min read

Jeg har kontaktsensorer på døre og vinduer i hele huset. Langt hovedparten er Xiaomi Aqara-sensorer, men en enkelt er Samsungs Multipurpose Sensor. De virker alle fint, men de kører alle på Zigbee, og jeg har længe gerne villet teste en Z-wave-sensor. Det har jeg nu fået muligheden for.

Sensative Strip med magnet

Verdens tyndeste kontaktsensor

Sensative bryster sig af, at Strip kun er 3 mm tyk, og magneten holder sig på 1 mm. Det betyder, at der kun skal være 4 mm mellem karm og dør eller vindue, før en Sensative Strip kan skjules.

Det betyder også, at der ikke er plads til et typisk batteri. Derfor er batteriet indbygget, og når strippen løber tør, efter estimeret 10 år, er den klar til skraldespanden.

Opsætning

Der følger to magneter med en Sensative Strip – en rund og en firkantet. Når den runde fjernes, og placeres over den ene ende af strippen tre gange i træk, sættes strippen i pairing mode, og nu kan den tilføjes til gateway’en. Det virker, men det er sgu lidt underligt – jeg savner en god, gammeldags knap. 🙂

Strippen monteres på karmen, og magnet nummer to, den firkantede, monteres på dør eller vindue. Begge leveres med klister på bagsiden, så montering tager et par minutter.

I brug

Jeg har monteret strippen i karmen ved hoveddøren, hvor der er nogle millimeter luft mellem dør og karm. Strippen er fuldt understøttet i SmartThings, den tilføjes på sekunder, og den virker præcis som den skal. Den registrerer åbning på et øjeblik, og er komplet usynlig, når døren er lukket.

Rækkevidden lader til at være fin – hverken bedre eller dårligere end konkurrenternes, og rigeligt indenfor vores fire vægge.

Designet er hvidt og neutralt, med Sensatives grønne logo – den falder nemt i med omgivelserne.

Tilfredshed

Overordnet set gør strippen præcis hvad den lover. Den er tynd og nem at skjule, og den fortæller når døren eller vinduet åbnes og lukkes.

Jeg savner måske nogle af de informationer, andre producenter fylder deres sensorer med. Min Samsung-sensor rapporterer temperatur og om sensoren er i bevægelse – omvendt kan jeg godt se en pointe i at fjerne funktioner for at gøre strippen så tynd som muligt.

Strippen kan købes for 375 kr. fra amazon.de, og til prisen virker den fornuftigt. Det er dog trist, at batteriet ikke kan skiftes – hvis det at kunne skjule sensoren ikke er vigtigt for dig, tænker jeg at Fibaros kontaktsensor til 285 kr. er et mindst lige så godt bud. Den er også Z-wave-baseret, og inkluderer temperaturmåling.

Gør som 825 andre - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Så får du automatisk besked, når der er nye indlæg.

4 thoughts on “Anmeldelse: Sensative Strips3 min read

 • Hej David
  Fed blog! Jeg følger med, og dine indlæg kan ofte aflæses på min konto kort efter 😉
  Jeg har ca 20 Xiaomi Aqara dør kontakter, men har temmelig mange problemer med at de ryger offline. Så skal jeg fjerne dem igen og tilføje dem forfra. Jeg har søgt og prøvet en del forskellige ting, men ikke noget med succes er endnu. Har du oplevet noget lignende og evt fixet det?

  • Hej Jon,
   Tak for beskeden! Jeg er glad for bloggen kan bruges, og ked af det kan ses på kontoen. 😀

   Jeg oplever engang imellem, at en kontakt ryger, men jeg har kun én gang oplevet, at mange er røget.

   Hvilke andre typer Zigbee-enheder har du på netværket? Hue danner ikke mesh med Xiaomi, men nogen mener, at Trådfri gør. Derfor kan det være en fordel med spredte Trådfri-enheder på netværket, så de hjælper med kontakten med Aqara-enhederne.

   /David

 • Hej igen
  Lidt en blanding. Mest Hue pærer, men også nogle få Trådfri enheder. Har forsøgt med et par ekstra Trådfri (på 0%) som “gateway”, men uden held. Har også forsøgt at lade Aqara enhederne ligge ved ST’en et par dage efter parring, men også uden held. Lige så snart de bliver flyttet ud på plads, går der kun 2-4 dage, så ryger de af igen. Jeg har også ændret ST’en til at køre unsecure repairing, men det har heller ikke hjulpet ☹️
  Hmmm, tror jeg prøver med flere Trådfri pærer…

  • Prøv evt. med deres stikkontakter. De er ikke så dyre, måske lidt nemmere at gemme, og så skulle de fint mesh’e med Xiaomi-enhederne. Jeg ved faktisk ikke om pærerne også mesh’er.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *