Termostaterne fra Danfoss Ally er sponsoreret af de søde mennesker hos Danfoss. De kan købes lige her. Holdningen er dog helt og holdent min egen. Læs mere om anmeldelser og reklamer på bloggen.
For et par uger siden skrev jeg om mine indledende indtryk af Danfoss Ally, Danfoss’ nyeste smarte termostat, som jeg har været så heldig at få lov til at teste. Efterhånden er jeg klar til at skrive en mere tilbundsgående anmeldelse – så den kommer her.
Om Danfoss Ally
Ally er Danfoss’ nyeste skud på stammen indenfor smarte termostater til hjemmet. De ser ud til at være en erstatning for Danfoss Living Connect, som vi har haft i huset de sidste fem år, og som jeg tidligere har anmeldt.
Systemet fungerer med både almindelige radiatorer, som i min installation, og med gulvvarme via Danfoss Icon. Har man købt Danfoss’ gateway, kan alt betjenes via deres app, og den fungerer selvfølgelig på både Android og iOS.
Ally-systemet er desværre ikke kompatibelt med Living Connect-enheder, så alt skal købes på ny. Det har Danfoss fået lidt kritik for – men så længe det gamle system kører videre uden problemer, og man stadig kan få reservedele til det, har jeg nu intet imod det.
Om enhederne
Jeg fik en startpakke med en Ally gateway og en termostat, samt nogle løse termostater tilsendt fra Danfoss.
Indpakning, manual og det hele er lige ud af landevejen. Selve enhederne er hvide og lækre at se på – og kvaliteten er tårnhøj.
Med termostatpakken følger, udover en quick start guide og et lille stykke værktøj til at montere termostaterne, også adaptere til nærmest alle typer ventiler.
Til gateway’en følger en strømforsyning og et netkabel – alt hvad man skal bruge. Gateway’en har to dioder, en til strøm og en til netværksforbindelse, og den kan vægmonteres med to huller på bagsiden.
Installation af Danfoss Ally
Jeg havde som nævnt allerede Danfoss Living Connect på mine radiatorer, og det har måske gjort installationen nemmere end ellers – men det var satme nemt for mig.
Jf. quick start guiden startede jeg med at sætte strøm til gateway’en og installere Ally-app’en. Via app’en kunne jeg bede den lede efter en gateway på mit netværk. Og en hurtig note: Du kan kun forbinde din gateway til dit netværk med kabel, men al styring kan selvfølgelig ske via wifi.
Nå, installationen var nem. Klik på et billede for at se det i fuld størrelse.
Efter app’en var installeret og startet skulle jeg registrere mig. Da det var gjort kunne jeg søge efter min gateway, og da den var forbundet fik jeg med det samme muligheden for at opdatere firmware. Derefter kunne jeg gå i gang med at tilføje termostater.
Installationen gik også helt uden problemer – det tog under 2:30 minutter at installere en termostat, og det ved jeg, for jeg har optaget processen.
Og i videoen kan vi bemærke en vigtig detalje: Hvor lidt termostaten støjer. En lille motor skruer op og ned for varmen, og denne motor kan man selvfølgelig høre, men den er støjsvag nok til, at vi sagtens kan sove lige ved siden af den, og at børnene heller ikke bliver vækket af termostaterne på deres værelser. Det er en lille detalje, men noget man virkelig lærer at sætte pris på.
Nå, 2 minutter og 30 sekunder med monteringen af Danfoss Ally.
Efter installationen var det ganske enkelt at finde termostaten i app’en.
I app’en er en trin-for-trin-vejledning til at skifte termostaten, og sidste skridt er at starte søgningen. Når termostaten er fundet, kan den omdøbes og tilknyttes værelser – og så er den klar til brug.
Opsætning af Danfoss Ally
I app’en kan man konfigurere alt omkring Ally. Med Living Connect skulle en del af konfigurationen laves på Link-enhedens skærm, men Ally gør processen nemmere.
For ens konto kan man se Message Center, hvor beskeder om lavt batteri ol. ender, ligesom man for hele huset kan sætte rum op. Det er selvfølgelig muligt at have flere hjem i app’en, hvis man har Danfoss i både hus og sommerhus.
For termostaterne kan man sætte schedule, altså automatisk nat- og dagsænkning på tidsbasis, ligesom man kan definere faste temperaturer for hjemme- og udestatus, samt en låst minimumtemperatur. Det er også muligt at slå automatisk åbent-vindue-registrering til, så der lukkes for varmen når man lufter ud.
Schedule-opsætningen er nem og kan give en god besparelse på varmeregningen. Kort fortalt slukker systemet automatisk for varmen, når du fortæller det at du er væk eller sover.
Når man sætter schedule op første gang bliver man tilbudt en standardopsætning, som formentlig passer de fleste: Varme på fra 6-8 og 16-22:30 på hverdage, samt 6-22:30 i weekenden. Hvis det ikke passer jer, er det nemt at ændre.
Det er også nemt at overstyre varmen fra Ally’s app. Har vi gæster der sover i kælderen, er det rart at kunne skrue op for varmen for en enkelt nat – og det gør man bare via app’en. Ændringen glemmes automatisk af Ally når man rammer næste ændring på ens schedule.
Når flere termostater tilføjes til et rum, opretter Ally automatisk en gruppe for termostaterne, som gør det muligt at sætte faste temperaturer og schedules for alle termostater i gruppen. Så slipper man for manuelt at skulle sætte alt op for hver termostat – det er smart!
Og så har Danfoss, i lyset af den aktuelle situation, tilføjet en virkelig brugbar funktion, som jeg har savnet på Living Connect: En vi-holder-ferie-i-stuen-mode. Eller, hele-landet-er-lukket-ned-pga-corona-og-jeg-har-ikke-set-mine-kolleger-i-fem-måneder-mode. Det afhænger af ens synspunkt.
Danfoss har altid haft en feriemode, hvor man kan sætte systemet op til at skrue ned for varmen mens man danderer den på Costa del Sol, men stadig have huset fuldt varmet op, når man kommer hjem. Det er smart!
Men nu er det blevet smartere – og det har vi faktisk savnet herhjemme, særligt i juleferien. Indtil nu har man manuelt skullet aktivere “jeg er hjemme”-knappen i Living Connect, og huske at gøre det hver dag i juleferien, men med Ally kan man aktivere “ferie derhjemme”-mode, som ganske enkelt aktiverer lørdagsplanen syv dage om ugen, indtil man slukker for det igen. Dermed kan man slå al dagsænkning af temperaturen fra med få tryk.
Og midt i en pandemi med hjemmearbejde og sygedage er det sgu ret kløgtigt. Jeg kalder “Ferie hjemme”-mode for “Corona”-mode.
Det er selvfølgelig muligt at invitere familiemedlemmer til ens hjem i app’en, så de også kan styre varmen. Om det er en fordel vil jeg lade dig vurdere … Der er i hvert fald ikke tvivl om, at vi ikke har samme holdning til temperaturen i vores hjem herhjemme.
Danfoss Ally på Google Assistant
Mit Living Connect-system fungerede aldrig på mine Google Home-enheder, og jeg har egentlig aldrig savnet det. Men Ally virker med Google Assistant, og det skal selvfølgelig udnyttes.
Selve opsætningen er nem – Ally ligger som mulighed under de services Google understøtter.
Når først forbindelsen er skabt dukker alle termostater op, lige til at knytte til rum i Google Home-app’en.
Og SÅ kan vi snakke med Ally!
Det er muligt at spørge til temperaturen i et rum, ligesom det er muligt at bede Google om at skrue op og ned, eller sætte en fast temperatur. Det virker godt, og det er faktisk funktionalitet jeg godt kunne forestille mig at bruge i fremtiden.
Generelt er min holdning til smarte termostater, at de virker bedst når jeg ikke skal pille ved dem – men faktum er også, at det er rart at kunne lave justeringer, hvis man småfryser.
Danfoss Ally på SmartThings
Her på bloggen skriver jeg rigtig meget om smart home-hubben SmartThings, som er hjernen i det smarte hjem, jeg løbende udbygger. Derfor er det selvfølgelig også relevant at teste om Ally-termostaterne fungerer på SmartThings – og det gør de! Termostaterne understøtter Zigbee 3.0, og de smutter på SmartThings uden nogen problemer.
Termostaterne kan styres via app’en, via SmartApps, eller via webCoRE. De rapportere aktuel temperatur, den temperatur de er sat til, samt batteristatus – og det hele virker som det skal. Jeg er kun stødt på ét problem – temperaturen kan ikke sættes i halve grader, men rundes automatisk af til hele grader. Det tænker jeg Danfoss får løst, jeg fortæller dem i hvert fald om problemet.
Men, hvorfor skal man tilføje Danfoss Ally-termostater til SmartThings fremfor deres egen gateway? Der er et par årsager.
Dels kan man spare nogle kroner på at fravælge gateway’en. En termostat alene koster omkring 400 kr. i skrivende stund, mens en startpakken med én termostat og gateway koster ca. 1.000 kr.
Dels understøtter Ally pt ikke geolokation til styring af varmen. Det betyder, at varmen sættes jf. schedule, som jeg har gennemgået ovenfor, men hvis det ændrer sig en dag, skal man manuelt ændre indstilling i Ally’s app. Har jeg f.eks. en hjemmearbejdsdag, kan Ally ikke styre temperaturen på basis af hvor jeg befinder mig, jeg skal manuelt fortælle den, at varmen ikke skal slukkes.
Og dels foretrækker nogen enkeltheden i én hub/gateway, fremfor flere. Bruger man udelukkende SmartThings, kan man f.eks. også slukke for varmen når et vindue åbnes – ikke på basis af et fald i temperaturen, men på basis af en kontaktsensor man sætter på vinduet. Det giver alt andet lige en mere præcis reaktion af termostaten.
Personligt kommer jeg nok bare til at bruge Danfoss’ gateway. Jeg har ikke lyst til selv at skulle bygge et varmestyringssystem med dag- og natsænkning, og flere hubs gør mig intet.
Besparelse med Danfoss Ally
Det her er et af de punkter, der altid kommer op, når man taler om smarte termostater.
Danfoss mener selv, at man kan spare op til 30% på varmen med Danfoss Ally, men det kræver, at man går fra +15 år gamle termostater direkte til Ally. Går man fra nyere termostater til Ally er besparelsen mindre – og måske nærmest ikke-eksisterende.
Besparelsen kommer bl.a. fra muligheden for at køre med dag- og natsænkning, altså at temperaturen sænkes mens man er på arbejde, og mens man sover. Nogen mener dog, at denne besparelse ikke er så stor som påstået, da man også bruger energi på at genopvarme et køligt hus fremfor at bibeholde en stabil temperatur.
Har vi sparet noget? Pas. Vi flyttede ind og skiftede øjeblikkeligt alt fra ældre returløbstermostater til moderne, smarte termostater på fremløbet. Besparelsen kan jeg derfor ikke dokumentere, men der er ikke tvivl om, at komforten er stor. Temperaturen med en smart termostat er stabil, og det er efter min mening rarere at sove i et køligere hus om natten, hvilket natsænkningen giver.
Men er alt så fryd og gammen?
Ikke helt. Der er mindre fejl rundt omkring, og der er ting Danfoss ikke er kommet helt i mål med. Bemærk, denne sektion er repræsentativ i skrivende stund, midt december. Når Danfoss opdaterer deres app og firmware, opdaterer jeg også sektionen.
En konkret fejl jeg er stødt på er, at jeg på min Android-telefon ikke kan sætte min fysiske lokation i app’en. Det eneste jeg ser er et blankt kort, som ikke lader mig vælge min adresse.
Gør jeg det samme på min iPad, virker det helt uden problemer. Danfoss er opmærksomme på det, og de arbejder på en løsning.
Den første morgen efter jeg havde skiftet termostater i køkken-alrum stod vi op til et virkelig koldt hus. Der er en indkøringsperiode for Ally (det var der også for Living Connect), hvor systemet skal lære ens varmesystem at kende, og i den periode skyder det forbi jævnligt. Det tog en god uge før huset var behageligt varmet op når vi stod op – indtil da var der generelt lidt for koldt.
Der er også noget med måden hvorpå Ally måler temperaturen i forhold til Living Connect. Jeg satte termostaterne op i kælderen den 7. december, og her er en graf over temperaturen i rummet i dagene omkring. På både Ally og Living Connect er temperaturen sat til 20 grader, men den målte temperatur er 20,5 på Living Connect, og 19,5 på Ally.
Vi har haft samme oplevelse i stuen, hvor temperaturen pt er sat til ca. 24 grader for at holde samme komfortniveau som før, hvor den var sat til 22 grader.
Det har givet en del frustration, særligt hos min bedre halvdel, som for tiden pakker sig mere ind i tæpper end ellers. Næste gang vi skal skifte termostater, gør jeg det nok ikke i årets koldeste måneder. Til gengæld er det et af de nemmere problemer at løse, for jeg sætter bare temperaturen lidt højere i app’en, og så er rummene lige så komfortable som før.
En dag stod vi op til dette – Ally havde registreret at vi var gået ind i varmeperioden (mellem 6 og 8), men havde ikke skruet op for varmen – temperaturen var sat til 17 grader, der var 19,2 grader, og det burde være 24.
Det er også en smule frustrerende at skulle slå dagsænkning fra, når man er hjemme. Pt skal man ind på hvert rum og ændre indstilling – med fem rum bliver det mere besværligt end det burde være. Heldigvis er Danfoss også på vej med en opdatering, der gør det nemmere, og den glæder jeg mig til.
Men på trods af børnesygdommene nævnt ovenfor, så er jeg meget imponeret over Danfoss Ally. Det er tydeligt, at de har stor erfaring med varmesystemer hos Danfoss, og når ovenstående småting bliver rettet, er det et solidt system, som jeg kun kan anbefale. Prisen er fornuftig, kvaliteten er høj, og så er det udviklet i Danmark. Det kan man kun blive glad af.
Du kan læse mere om Danfoss Ally hos Danfoss, og termostaterne kan købes lige her. Har du spørgsmål, så er kommentarsporet åbent, og kan jeg ikke svare, sender jeg det videre til Danfoss.
Opdatering: Sådan styrer Danfoss Ally varmen
I kommentarsporet til anmeldelsen kommer spørgsmålet hyppigt: Hvordan styrer Danfoss varmegennemløbet. En del besøgende har oplevet, at deres elektroniske termostater kun har to tilstande – helt åbent eller helt lukket for gennemstrømning af varmt vand. Det gør, at de oplever store udsving i varmen i rummet, da der enten ikke er varme på, eller virkelig meget varme på.
Jeg har spurgt Danfoss, og de har sendt følgende billeder, som illustrerer problemet, samt resultatet af tests de har foretaget.
De supplerer med følgende resultater af deres tests.
Danfoss oplyser ikke hvem konkurrenterne er, og man skal naturligvis ikke ignorere, at det er en test de selv har foretaget, som understøtter egne påstande – men billedet bekræfter min oplevelse af Ally, samt hvad andre skriver i kommentarsporet om andre producenters termostater.
Fed analyse…..
Mangler bare et tydeligt svar, vil du foretrække deres egen gateway eller at koble dem på smartthings hub ????
Eller kan de kobles på begge dele…
Hvis man vælger smartthings, går der så nogle funktioner tabt i forhold til deres egen gateway???
Har ligeledes haft Living Connect på både radiatorer og gulvvarme i 5 år. Og det har sådan set fungeret fint, eneste problem har været at åben-vindue funktion aldrig har virket. Men når jeg læser din anmeldelse af Ally så blir jeg lidt skuffet over Danfoss. Eneste reelle ændring er at de nu kan snakke med andet end Google, og så den med corona-ferie. Ting som lige så vel kunne være implementeret i Living Connect. Men så kunne de ikke sælge en masse nye enheder. WTF?! (pardon my french). Den slags kan ikke siges at være på linje med et miljøvenligt samfundssind og det virker meget provokerende på forbrugeren.
Men med SmartThings på plads ville man netop kunne lave nogen frække automatiseringer mellem varme, Airthings radonmålere, Duka ventilation, radon sug, udetemperatur og vinduessensorer. Men vil Duka så lege med der? NEJ! Vil Airthings lege med? KUN via ifttt. Aaah for pokker og tænders gnidsel, hvorfor laver man en wifi styret ventilator som lukker sig om sig selv?!
Hvis du har mulighed for at skubbe både Duka ventilation og Airthings i røven, så giv dem lige et skub fra mig også 😉
Tak for en spændende blog! 🙂
Som jeg ser det bliver Living Connect ikke ringere af, at Ally lanceres. Vi blev aldrig lovet stemmestyring til LC – det kom til Alexa, og vi fik håbet op, men Danfoss lovede os aldrig noget. Generelt tror jeg vi som forbrugere skal passe på med at antage, at firmaer har interesse i at tilføje tilfældige funktioner til et system med flere år på bagen. At nogen gør det er fedt – men at Danfoss ikke gør det forstår jeg nu godt. Man risikerer at ødelægge noget, der virker godt, eller give forbrugeren en ringe oplevelse med et produkt, de egentlig er tilfredse med.
Til gengæld er jeg helt enig med dig i miljøvinklen. Havde Danfoss slukket for serverne, der kører cloud for Living Connect, så var jeg blevet ægte sur. Jeg har det også skidt med tanken om hvor mange Sonos-produkter, der er røget til “genbrug” på basis af deres seneste opdateringsstunt. Vi kan som forbrugere sagtens stille større krav til miljøfokus hos de virksomheder, hvis produkter vi køber.
/David
Jeg beholder mine termostater på Danfoss’ gateway indtil videre. Det er der flere årsager til.
* Jeg tror varme er sværere end man lige tænker. Jeg har ikke lyst til selv at kode mig et varmestyringssystem med sænkning af temperaturer osv. – det gør Danfoss glimrende for mig.
* Jeg har ingen mangler i Danfoss’ løsning. Geolokation til styring af temperaturen giver ikke nok mening for mig til, at jeg vil ofre fordelene ved en dedikeret app til varmestyring.
* Lige præcis varme er et af de elementer i et smart hjem, som efter min mening ikke behøver være forbundet til resten af hjemmet. Jeg skal ikke tænde og slukke for varmen på basis af bevægelse i et rum, ophobet CO2, om jeg er i bad, eller lignende. Der er to punkter, hvor varmen skal ændre sig: Når jeg er væk/sover, og når jeg åbner et vindue. Og begge dele løser Danfoss pt fint.
* Jeg får firmwareopdateringer til mine termostater med Danfoss’ gateway, og det ser det ikke ud til jeg gør på SmartThings.
/David
Lad være med at natsænke. Så får i stabil rumtemperatur igen og bedre afkøling af fjernvarme/bedre udnyttelse af gasfyret.
Vores afkøling ligger pt på ca. 28 grader. Jeg tror jeg prøver at slå sænkning fra omkring årsskiftet, og ser hvilken effekt det har på regningen. 🙂
/David
Hej David,
Fik du nogensinde testet om det hjalp på tilbageløbstemperaturen for din fjernvarme at slå natsækning fra?
/Lars
Jeg har ikke prøvet at slå natsænkning fra, men corona har givet mig en lang periode uden dagsænkning, og derfor kan jeg sammenligne tal for 2019 og 2021.
I 2019 var afkølingen 24,7 grader og i 2021 er den indtil videre 26,2 grader. Det nærmer sig hvad Fjernvarme Fyn melder er god afkøling (30 grader), men jeg tror sgu ikke vores 60’er-hus med original varmeinstallation (dog nyere radiatorer og gulvvarme på badeværelset) kommer til at sparke røv i forhold til nedkøling … 🙂
Min kritik punkter:
* Gatewayen koster 900 DKK alene og 1100 hvis du køber 5 termostater (snyde pris op til Black friday). men er samme hardware sim Lidls gateway, der kostede 200 i starten, og endnu mindre i nogen butikker.
Man kan ikke få eksterne termometere på. Det kunne være rat med en i bunden af radiator, der stopper for varmt retur vand. Det vil også være rat med et andet målepunkt, nå ventilen er i et andet rum, eller der er stor forskel på temp i rummet. Få ZigBee på ICON.
* Udendørs temperaturen bør kunne bruges til at forudset at det bliver koldere, og til at kunne sætte et offset på temperaturen. Alså for eksempel: hvis der er under 6 C udenfor, sæt temp 0,5 C højere, og under 0 C, sæt 1 C højere.
Hej Per,
* Gateway: Den koster faktisk pt 710 kr. – om det er samme hardware som Lidl sælger skal jeg ikke kunne sige, men jeg tænker også vi som forbrugere betaler for fortsat udvikling af den firmware, der ligger på gateway’en. Vi betaler jo trods alt ikke løbende hver måned til Danfoss.
* Ekstern måler kommer i Q2 2021.
* Udendørstemperaturen tror jeg sådan set tæller med i regnskabet på termostaterne. Den figurerer i hvert fald i app’en, og det giver kun mening at Danfoss bruger den til at justere temperaturen præventivt.
/David
Tak for anmeldelse!
Skal man bruge original gateway for at opdatere firmware i termostaterne?
Lidt træls hvis man som mig blot har bestilt termostaterne for at køre igennem smartthings?
På forhånd tak 🙂
Ja, det skal man desværre. Det får jeg tilføjet til anmeldelsen.
Jeg havde et par af mine sluttet til SmartThings i nogle dage, og de blev først opdateret, da jeg sluttede dem til Danfoss’ gateway.
/David
Hvad har det af konsekvens, at de ikke bliver opdateret?
Lagde du mærke til manglende features/ funktioner igennem ST?
Pas – jeg ved ikke præcis hvad Danfoss ændrer i firmware, og hvad de ændrer i opdateringer til gateway’en, men noget ændres i hvert fald.
Det eneste jeg har bemærket mangler i ST er muligheden for at sætte temperaturen til decimaler. Man kan ikke vælge 23,5, kun 23 eller 24.
Lidt spøjst. Det kan man på Hubitat, i Webcore i hvert fald.. .5 er bare at bede den om det. Det skuffer til gengæld at DanFoss ikke supporterer genopladelige batterier.. Jeg er på mit 3 sæt Eneloop batterier på mine termostater, det er pænt skuffende..
Det er muligt det kan sættes via Webcore, så langt nåede jeg ikke at teste det.
Mine batterier på Living Connect har altid holdt virkelig længe, snildt et par år. Jeg er spændt på hvordan det går med Ally.
Hej David – Fin anmeldelse, og du er stødt ind i alle de samme positiver og negativer som jeg selv.
Jeg fandt din anmeldelse fordi jeg savner en ekstern rumføler. Du skriver den kommer Q2 2021 – Er det Danfoss ord, eller din egen vurdering? 🙂
Vi har en radiator med vindueskarm lige over i stuen, og gruppering af denne + en mindre i en anden del af stuen fungerede ikke rigtig for os. Så lige pt. skal radiatoren under vindueskarmen snydes og stilles på 28 grader for at vi kan få ca. 22 grader i rummet…
Jeg har spurgt Danfoss, de melder selv Q2 2021. De skriver:
“Nej Icon sensoren er til gulvvarmedelen. Men har du rum med 2 eller flere radiatorer, så vil radiatorer i samme rum automatisk indbyrdes afbalanceres. Dette sker ud fra en føler i front samt i bag i selve Ally termostaten sammen med kunstig intelligens algoritmer. Dog kommer der i 2. kvartal 2021, en decideret rumføler (fjernføler) til Ally termostaten.”
Hej. Gad virkelig godt at du også testede TADO’s termostater. Kan du ikke se om du kan få dem eller andre til at sende dig et sæt.
Det er først rigtig interessant, når man sammenligner de forskellige termostater med hinanden.
I TADO kan man kalibrere termostaterne. Oftest måler de jo temperaturen i rummet hvor termostaten sidder, så det giver mening at hvis termostaten måler f.eks 22 grader, men et alm. termometer i midten af rummet siger 20 grader, så fortæller man TADO termostaten at den skal trække -2 grader fra og så passer temperaturerne. Det virker ikke til at man kan det hos Danfoss?
Jeg ville meget gerne teste Tado – så hvis nogen vil sende mig et par stykker, er jeg klar. 🙂
Nej, kalibrering er ikke muligt med Danfoss. Om de har planer om det ved jeg ikke, men man kan jo løse det ved bare at skrue lidt højere op for varmen end man ellers ville.
/David
Det fede ved at sætte en temperatur er dog at man kan stole på den. Så når man sætter den på 21 grader, så er der 21 grader i rummet og ikke kun omkring radiatoren. Så hjælper det ikke at skrue højere op. Så er der jo ingen pointe i tempratur som måleenhed.
Håber du har mulighed for at prøve kræfter med konkurrerende termostater, da man først rigtig kan bruge en anmeldese til noget, når de bliver holdt op i mod andre.
Vores køkken-stue-kombo er på ca. 65 m2. Der er aldrig 21 grader over det hele – det har jeg accepteret. Temperaturen på termostaten/termometeret er totalt vejledende, komfort er hvad der styrer det for mig i dag. 🙂
Hej
Tak for god test :), jeg kan se andre har samme problem som jeg, men jeg har flg. “problem”
Er det muligt at få ventiler med ekstern temp. føler?
Vores radiator er under vinduer, og her er der gardiner som går til gulvet, således at “temperatur føler” er gemt bag gardin – og den temperatur man sætter ventil til – bliver temperatur inde bag gardiner – og resulter i at stuen er kold?
/Per
Ekstern føler kommer i Q2 i år. 🙂
Det blev så ikke i år 🙂
I starten af november fik jeg at vide, at den ville lande i november – så de kan stadig nå det. 😉
/David
Jeg “faldt” lige over din Blog, med diverse omkring smart home/smart tings.
Og når man som jeg, har været i den verden i rigtig mange år, er det altid spændende at læse om,
hvad andre oplever af problemer, erfaringer, etc. med deres smart homes.
Og så ser jeg at du har fået en mulighed for at teste den “nye” version af Danfoss varmestyring, som
formentlig helt udfaser Living Connect systemet.
Det er dog med personligt blandede følelser, at jeg, til dels læser en test af systemet Ally (som det nu hedder),
og at der som sådan intet nyt er i selve systemet. Personligt har jeg haft Living Connect siden det kom på markedet i 2014, og
har oplevet på godt og ondt, hvad systemet gennem årene har leveret.
Det der i den grad gennem årene har irriteret mig ved systemet, og som det i endnu højere grad gør nu,
med det nye Ally, er at det efterlader brugerne af et eksisterende system (Living Connect) med noget som
Danfoss ved, er mere eller mindre forældet. Der kommer ingen opdateringer, ingen Google Home integration,
eller andre nye features. Alt dette putter man nu over i det nye Ally system (indtil de så kommer med endnu et nyt).
Og sådan har Danfoss gjort igennem alle årene med deres Living Connect system, at man har sat forbrugerne til side, og blæst dem
“en lang march”, når Danfoss har måtte lave ændringer på deres system, for at få det til at fungere.
Den første version af Controller var med kortlæser, og for at få den over til at kunne køre Cloud baseret, var
man nødt til at lave en ny Controller, som tvang brugerne til at købe dennne. Ligeledes havde den en meget dårlig
signal dækning, som ligeledes tvang brugerne til at købe repeatere, for at få signal i hele huset.
Og det har hele tiden været sådan, at udvikling på deres system, har været utrolig langsommeligt, omkostnings tungt
for forbrugeren, og noget som en kæmpe som Danfoss, burde skamme sig over.
Og det samme kommer til at ske med Ally projektet. En langsommelig udvikling, og intet er kompatibelt med det gamle system,
og efterlader de(n) bruger(e) som gerne vil ride med på den moderne frontlinje bølge, tilbage med
ubrugelige systemer.
Hvad ville der være i vejen for at videreudvikle temostaten, så den software mæssigt kunne opdateres til det nye Ally?
personligt tror jeg sagtens det kunne lade sig gøre, og ligeledes med eksterne rum følere (både den gamle RT føler,
og den nye Icon føler) kan jo køre på Living Connect, så hvorfor ikke omvendt at RT føleren kan køre på Ally!
Og hvad med en ting som design? Kig på Google Nest rum termostaten, og dens design. Sammenlignet, ligner
Danfoss noget fra en svunden tid i 70′ stil.
Danfoss som er pionerer på området varme, og styring af samme, er som om de lever 5 år tilbage i tiden, konstant,
og ikke forstår at udvikle sig, til det som rører sig på det vi i dag under et kalder Smart Homes.
Og det er absolut ikke til gunst for forbrugeren, tværtimod.
Så det er egentlig godt, at der findes både Blog’s, samt Forums omkring, til at komme med kritik af Danfoss,
da det er den eneste måde at der kan øves en lille form for indflydelse hos Danfoss, som notorisk er kendt for,
ikke at lytte til kunder, og helst vil have dem smidt over til forhandlere, så det er disse som skal levere
kundernes kritikpunkter til Danfoss!
Og så så et rigtig Godt Nytår 😉
Hej Bernth,
Tak for din gode kommentar!
Jeg er ikke uenig med dig, og alligevel er jeg lidt uenig … Så jeg vil prøve at forklare min holdning. 🙂
Jeg havde formentlig ikke opgraderet mit Living Connect-setup, hvis Danfoss ikke havde været i godt humør og sendt mig nogle termostater til test. Mit LC-setup har fungeret perfekt siden det blev installeret i 2015, og det fungerer stadig perfekt i huset det nu er monteret. Det er rigtigt, at det ikke kan tale med SmartThings, Athom Homey, Home Assistant, Google Assistant eller nogen af de andre sjove systemer, men det gør hvad det gjorde da jeg købte det – hverken mere eller mindre. Min investering er ikke blevet dårligere over tid.
Vi kan sammenligne det med en bil: Den får ikke (mærkbare) softwareopdateringer i sin levetid, den kan hvad den kan når man køber den, lige indtil man kører den til skrot. Det gør ikke det indledende køb dårligere.
Danfoss’ store problem er, at de befinder sig i et marked med konkurrenter, der tilføjer nye funktioner. Der gør systemet smartere, der giver os mere end vi købte i første omgang. Men det bringer også fejl med, og i visse tilfælde ekstra omkostninger, som vi ser hos Tado.
Så det gør mig egentlig ikke det store, at Danfoss har valgt ikke at rode videre med LC. Produktet virker fint, og vil virke fint lige indtil Danfoss slukker deres servere – hvilket de trods alt ikke har gjort.
Og så er der hele situationen omkring gammel vs ny hardware. Danfoss har valgt at gå fra en proprietær protokol (som muligvis bygger på noget Z-wave-baseret) til en åben Zigbee-protokol til Ally, og det er jeg personligt begejstret for. Den åbne protokol gør hardwaren nemmere at integrere i andre systemer end Danfoss’ eget, og giver forbrugeren en højere grad af kontrol.
Og jo, det ville have været alletiders at kunne genbruge gammel hardware, men hvis det kræver implementeringen af endnu en chip i Danfoss’ gateway, inklusiv de ekstra hovedpiner det giver, samt endnu en hardwarekategori at skulle håndtere rent udviklingsmæssigt, så tænker jeg hurtigt fordelene opvejer ulemperne. Jeg ved hvor meget vi i mit firma skal anstrenge os for at tage højde for gammel kode og gamle strukturer, når vi udvikler nyt, og jeg ved hvor mange ekstra omkostninger det giver. Den beslutning kan jeg godt forstå.
Jeg synes ikke Danfoss har håndteret det perfekt – jeg havde gerne set bedre integrationer i LC-hardwaren. Men, jeg føler mig ikke snydt – bare uimponeret. 🙂
Jeg håber det giver mening, og at det ikke lyder for meget som om jeg er i lommen på Danfoss. De får linket til indlægget, og de har dermed mulighed for at læse alle jeres kommentarer.
/David
Som du indledningsvis skriver, ville du ikke have opgraderet dit LC, hvis ikke det var fordi at Danfoss agerede “Julemand”.
Og det gamle system fungerer, og gør det som det skal, og hvad vil/skal man så mere? Personligt, ligger det hos mig i, at jeg har arbejdet med elektronik og styre-kontrol systemer i en meget stor del af mit nu afsluttede arbejdsliv (pensioneret). Og der er man nok ramt af en “Virus” som det er meget svært at slippe af med, forstået derhen, at man altid er på forkant med hvad der rører sig af “smarte” ting, og hvilke af disse der kan bringes ind i vores/min hverdag.
Og derfor er man også lidt mere følsom for hvad de forskellige producenter bringer på markedet, og som man investerer og løbende lægger penge og bekymring til, i producenternes udvikling af produkterne.
Og det er også her i denne proces at frustrationerne til tider får frit løb, og man irriteres over ting, som bl.a. Danfoss LC system (og nu skiftet til Ally), men så sandelig også andre producenter af smart løsninger til hjemmet. Mange af disse frustrationer, bunder jo også i, at producenterne aldrig er blevet enige om nogen fælles standarder i udviklingen af systemer til at snakke sammen.
Det tætteste er at man for de fleste producenters vedkommende, nu bruger Zigbee-protokollen. Og det er da et ganske pænt stykke hen ad vejen, til at kunne holde systemerne integreret imellem hinanden.
Og når man efterhånden har en del systemer i hjemmet, er det vigtigt for at det rent faktisk skal være en hjælp og glæde i hverdagen, at de på en nem og praktisk måde, kan integreres sammen. Og for mit eget vedkommende, er det noget som hele tiden har været problematisk, og aldrig helt har fungeret optimalt.
Jeg ville egentlig gerne have bragt hele mit eget system over “igennem” Google Home, så man blot kunne tale til sit system, og de bagved liggende systemer blot “var der” og agerede ud fra hvad jeg bad dem udføre, men der har både Google, og producenterne, stadig store udfordringer med at få systemerne til at snakke sammen.
Så nu tror jeg at jeg tager et nyt step i historikken, og hopper over på FIBARO Home Center 3, og ser om jeg kan få bundet alle systemerne sammen. Og så er jeg egentlig tilbage hvor det hele startede hos mig, nemlig med Homeseer, for efterhånden mange år siden 🙂
Men det ser ud til, at med Home Center 3, at det meste kan bindes sammen nu (Danfoss varme, Philips Hue (tæt ved 100 enheder), musik systemer, + andre små ting jeg har). Og så må jeg se, hvor meget der lykkes med det tiltag.
Og så nu hvor jeg kender din Blog, vil jeg da følge og se, hvad andre bringer af indspark!
/Bernth
Jeg kender _virkelig_ følelsen af at skulle være med på udviklingen, og at blive frustreret når noget sakker agterud – og der er ingen tvivl om, at LC-systemet er blevet overhalet funktionsmæssigt.
Men lige præcis med varmesystemet er jeg nok også mere pragmatisk. Det er et af de eneste systemer jeg som sådan sagtens kan leve med er afkoblet fra resten af mit system, fordi jeg så sjældent skal pille ved det. Ally med integration til alt muligt er lækkert, men LC skruer op og ned for varmen når jeg har brug for det.
Jeg har ikke samme holdning til min belysning, mine sensorer, min videoovervågning, mit interne netværk osv. – her er der fordele i at være fremme i skoene, og disse fordele vil jeg ikke gå glip af.
Jeg håber Home Center lader dig integrere hvad du gerne vil integrere, det ser i hvert fald fornuftigt ud som system. Dejligt at høre, at du også læser med fremover. 🙂
/David
Hej igen, og Godt Nytår!
2 år siden, jeg lavede indlægget, som jeg kommenterer på nu. Og det gør jeg, fordi min interesse for at kunne integrere mit varmesystem under Google Home, nu var tilstede, med lanceringen af Ally systemet (som du har lavet anmeldelse af).
Så jeg investerede i Ally gatewayen, 2 termostater (og efterfølgende en rumføler).
Og som du selv skriver, er det ganske nemt at opsætte. Men jeg er da i den grad skuffet, efter det hele er opsat, og har kørt test i et par uger.
Hvis “vi” tager udgangspunkt i App’en til Ally, så er den i den grad, forvirrende at bruge, sammenlignet med Living Connect App’en. Oversigtsbilledet for et rum, hvor der er flere termostater (+ evt. rumføler), er da ganske uigennemskuelig, hvis man f.eks. har måske 3 – 4 termostater. Det giver da ingen mening, at vise alle termostater, i et rum, hvor de agerer som fælles opvarmning, som de jo gør. Der kunne man vise selve rumtemperaturen for rummet (selvom den står øverst i billedet for rummet), og ikke andet (ganske som i LC App’en), og så kunne alle termostater og andre enheder ligge “under rummet”, og blot tilgås hvis det var nødvendigt.
Ligeledes savner jeg i den grad, den samlede oversigt over rum, som var på ét skærmbillede i LC App’en, men hvor man i Ally App’en skal bladre hen over skærmen, for at se de evt. rum man har opsat.
Men da jeg testede Google Home virkemåden, ja da “hoppede kæden da helt af”. Hvis man spørger Google hvad temperaturen er i et rum, svares der tilbage med den fulde tekst for hver installeret termostat (inklusiv at det er et varemærke), hvor man forventede at der blev sagt “…temperaturen i rumxx er 22 grader). Hvordan Danfoss har fået vredet den integration sammen, er mig en gåde.
Men jeg kan jo også se, at danfoss Ally ikke har registreret sit Ally produkt på CSA https://csa-iot.org/all-solutions/matter/ som værende “matter” integreret, men blot registreret som værende Zigbee 3.0.
Så at bruge systemet under Google Home, gør at jeg indtil videre ikke vil bruge penge på Ally systemet, da det ikke bidrager med noget i forhold til Living Connect systemet, snarere tværtimod vil jeg sige. Det er som jeg skrev i mit oprindelige indlæg, som om at Danfoss er totalt ligeglad med deres kunder (selvom det er dem de lever af), og blot hele tiden smider den samme vare på markedet, blot i ny indpakning, og så kan kunderne ellers smide i tusindvis af nye kroner efter deres opdaterede produkter, som egentlig i tilfældet med Ally, kunne være løst ved at redesigne LC systemet.
Og at deres ICON Gulvvarmemaster ikke kan køre Zigbee, er jo totalt latterligt, og skal gøre brug af et ekstra modul (til ca. 1000,- kr.) for at lave Zigbee integration, og yderligere et modul for at snakke med ICON rum følere. Selv den gamle LC Controller kunne snakke trådløst med resten af LC systemet. Så jeg forstår ganske enkelt ikke hvordan der kan sidde teknisk personale hos Danfoss, og ikke løser et sådan problem, inden det overhovedet ser markedet.
Nej, Ally er som det ser ud nu, ikke noget jeg personligt vil anbefale til nogen som påtænker at investere i dette, før at Danfoss får ændret på en del ting af systemet. Men nu 2 år efter lanceringen, er der faktisk intet sket.
Så jeg står på det gamle LC system, indtil Danfoss måske vågner, hvilket jeg anser for tvivlsomt, da de i de sidste 7 års tid med smart styring af varme, ikke er kommet nævneværdig videre.
//Bernth
Tak for test.
lige lidt spørgsmål :
Har ally:
-sluk varmen når vinduet åbnes funktion (ligesom LC har)
-motionering af ventil en gang om ugen ? (som LC har)
er den graf du viser fra ally appen?
forstærker termostaterne zigbee hinandens signaler ? hvis ikke – hvor stort område dækker gatewayen så?
kan man slå adaptiv læring fra ? (det virkede aldrig helt godt i LC)
hvad mener du med :
Det er også en smule frustrerende at skulle slå dagsænkning fra, når man er hjemme. Pt skal man ind på hvert rum og ændre indstilling – med fem rum bliver det mere besværligt end det burde være. Heldigvis er Danfoss også på vej med en opdatering, der gør det nemmere, og den glæder jeg mig til.
er det ikke det “ferie derhjemme”-mode er til?
Hej René,
Beklager svartiden, jeg havde overset dit spørgsmål.
Ja, Ally har åben-vindue-registrering, og helt klart en bedre version end jeg oplevede med LC.
Jeg tænker de også har implementeret motionering – det ville være mærkeligt hvis de ikke havde. Men, jeg har ikke hørt det ske. Jeg spørger Danfoss. 🙂
Grafen er fra min Point-sensor, ikke fra Ally.
Jeg tænker ikke termostaterne forstærker for hinanden, det gør de sjældent når det er batteridrevne Zigbee-enheder. Danfoss kommer nok med en Zigbee-forstærker på et tidspunkt. 🙂
Adaptiv læring kan ikke slås fra, men det virkede nu også rigtig fint for mig her.
Problemet med at slå dagsænkning fra, eller slå ferie-mode til, er at det indtil videre skal gøres manuelt for hvert rum. Det tager ikke over et halvt minut, men det burde tage fem sekunder, og kunne klares ét sted. Det tænker jeg er noget Danfoss får løst med en kommende opdatering.
/David
Har lige købt og installeret 9 Ally termostater. Var i starten irriteret over at skulle gå ind på hver enkelt rum for at lave ændringer. Men nu har jeg lavet en gruppe, som hedder “Hele huset”, så kan jeg ved få klik ændre alle termostater på en gang
….. men så er jeg nødt til at køre med samme temperaturindstilling i alle rum også 🙁
Og det giver ikke tilpas temperatur i alle rum har jeg konstateret, så nu er jeg tilbage ved at skulle indstille manuelt 9 gange – én for hver termostat.
Det er virkelig tiltrængt at Danfoss opdaterer app’en.
En mail til Danfoss support gav bare et “ikke-svar” tilbage: Der var links til den generelle FAQ og så ellers en henvisning til at kontakte en VVS installatør, hvis det ikke løste mit problem.
Med noget der i den grad lanceres som et “gør det selv” produkt er den manglende bruger support simpelthen under lavmålet 🙁
… Så blev det torsdag kl. 11, og Ally-termostaterne har lige kørt en omgang for at motionere ventilerne. 🙂
Spændende artikel.
Har i dag netatmo termostater i hele huset, som dog ikke spiller helt.
Eks. er de meget højlydte når de justerer. Hvordan lyder det på danfoss termostaterne, har De bedre styr på stepper motorerne?
For at få smart termostater på fik Jeg alle mine radiatorer ombygget fra returventiler til fremløb. Hvor Jeg før kunne finde en indstilling, hvor der givetvis har været et konstant men lille gennemløb, så oplever Jeg nu, at der i stedet åbnes op, og helt i og ikke et konstant gennemløb.
Resultatet er, at radiatorerne står og slår sig pga. opvarmning og nedkøling.
Men om det er et resultat af fremløbs ventiler, der modsat returventiler, måske ikke kan åbnes “lidt” nok. Eller mine termostater der ikke kan finde ud af det, kan Jeg ikke blive klog på. Fungerer dit set up fint, sådan de ikke, i en varmeperiode, skiftevis varmer og afkøler helt?
Hej Karsten – tak for dine spørgsmål.
Jeg har ikke hørt vores Ally-termostater endnu – de har været installeret en måneds tid.
Det er ikke mit indtryk at Ally kører enten fuld ild eller ingenting – vores radiatorer kan sagtens være halvvarme det meste af dagen. 🙂
Hej David,
Jeg tillader mig lige at spørge her, da jeg ligeledes har Netatmo.
De fungerer umiddelbart fint, men der løber for meget varmt vand direkte igennem radiatoren. Altså returvandet er alt for varmt.. hvilket ikke ligefrem kan siges at være økonomisk..
Ligeledes oplever jeg ligesom Karsten også at der fosser virkelig meget vand ind i takt med at den skal opvarme og holde temperaturen.
Så Netatmos muligheder for justering af åben/luk er umiddelbart med alt for store steps.
Jeg kan også læse en del klager over dette med Tado’s termostater.
Hvad er din oplevelse med Ally’erne her? Kan de finde ud af stille og roligt at tage vand ind i løbet af dagen? og hvordan agerer de når den skal varme et rum op fra fx 19 til 23 grader? Giver den så fuld gas og åbner ventilen 75-100%? Eller gør de det mere nænsomt?
Jeg har udvidet indlægget med en opdatering, for jeg har spurgt Danfoss om netop dette. De bekræfter hvad du oplever, at nogen termostater blæser varme igennem.
Netatmo påstod i sin tid at den var min installation det var galt med, at De ikke kunne åbne mindre op. Min VVS’er var så venlig at låne mig en Danfoss ECO2, hvilket meget gerne skulle være samme hardware som Ally, bare kun bluetooth. Og indtil videre fungerer den perfekt, en konstant lun radiator, i stedet for skiftevis varm/kold.
Så nu må Jeg lige se, om netatmo vil vedkende sig det, når Jeg dokumenterer det. Og om de enten kan fikse det, eller om Jeg kan slippe af med systemet igen. En noget dyr udskiftning, hvis netatmo systemet bare skal afskrives til 0.
Hvordan fungerer det hvis man kun har gulvvarme, og Danfoss Ally zigbee modul sat til styreenheden til gulvvarmen. Kan den så tilføjes i SmartThings, eller kræver SmartThings at hver enkelt termostat der tilføjes har Zigbee? Med gulvvarmen er der jo ikke zigbee i rum termostaterne, kun i modulet til hoved-enheden.
Ingen anelse, desværre. Jeg ville kontakte Danfoss’ support og bede om dialog med dem, der står for SmartThings-integrationen – de er rigtig venlige. 🙂
Ally fungerer fint uden gatewayen, men Danfoss har glemt at være grønne.. Eneloop batterier holder 1½ måned max, så skriger de på batteriskift 🙁 Ellers er enhederne rigtig velfungerende.
Hm! Jeg har heldigvis ikke oplevet problemer med batterilevetiden, men det er ikke første gang jeg har set et produkt, der trækker mere strøm når det forbindes til en anden gateway end standarden. Dermed ikke sagt, at det er det der sker her, men det kan spille ind.
Det ligger nok mere i Eneloop batterierne. Jeg havde mange af disse, men kasserede alle på grund af samme problem, som du beskriver. Hos Danfoss, er det nok fordi at spændings niveauet på Termostaternes batteri styring er sat så højt, at typer af batterier som Eneloop, dykker under den grænse, meget hurtigt!
Ved du om man kan hvis de er tilkoblet smartthings gør så den Juster temperatur på et givet tidspunkt for eksempel så klokken 7 om morgenen er der 23 grader på badeværelset og Ikke først begynder at varme klokken 7?
Jeg har ikke kunnet finde en løsning på det – og man skal desværre nok selv kode det i SmartThings. Bl.a. derfor bruger jeg Danfoss’ egen hub.
En mulig løsning kan være at man vha. webCoRE tjekker temperaturen i rummet kl. 6, 6:10, 6:20 osv. frem til kl. 7. Hvis temperaturen f.eks. er under 18 grader kl. 6, tænder man for varmen, hvis den er under 19 grader kl. 6:10 tænder man for varmen, er den under 20 grader kl. 6:20, tænder man for varmen, osv. – så kan man på den måde gøre opstarten af opvarmningen afhængig af den aktuelle temperatur, og tænde for varmen så sent som muligt.
Men, det er helt sikkert noget rod at sætte op … 🙂
Hej
Har selv kørt med Tado i ca. en måned på 2 ud af 4 radiatorer, da jeg ville teste hvordan de fungerede ift. Danfoss ECO 2 som jeg stadig har eller om jeg skal skifte helt til Ally
Tado’s app og funktioner er sådan set rigtig gode, deres MEGA store problem som jeg ser det, er hvordan selve radiator termostaten regulerer varmen, altså det er nærmest fuld åben eller lukket, hvilket giver store udsving i temperaturen og du får en meget høj returtemperatur/dårlig udnyttelse af varmen, hvorimod danfoss kører med en jævn åbning så man får det optimale ud af varmen
Tado har 3 varme trin når den skal til at varme rummet op, dvs. at den først starter med meget lidt åben, så mellem og til sidst fuld åben, ideen er sådan set god nok hvis man selv kunne styre hvor meget der skal åbnes og i evt. hvor lang tid, men det kan man ikke og selvom flere har skrevet om problemet i deres forum, så kommer der aldrig noget svar fra dem
Når den er i første varme trin, kommer der nærmest intet varme, det er meget lidt, så rummet slet ikke bliver varm af det, så går den til trin 2, hvilket åbner ventilen alt for meget op, så radiatoren bliver alt for varm, der går alt for lang tid før den lukker i igen, fordi at rummet først skal varmes op før den begynder at lukke igen, så man får virkelig dårlige nerver over at det varme vand bare fosser igennem radiatoren i 5-10 min, det hele bliver så dobbelt så slemt når den rammer trin 3
Tado har som sagt ikke svaret på de mange henvendelser i deres forum, så man ved ikke rigtig om der nogensinde kommer en løsning, da dette problem er primært for lande der betaler for en god returvandsafkøling
Så derfor er mit spørgsmål:
Kører Danfoss Ally mere jævnt når den regulerer varmen, som man kender det fra de ældre manuelle danfoss termostater eller er det noget der ligner ovenstående fra Tado og evt. andre udenlandske mærker?
Godt spørgsmål! Jeg har skrevet med Danfoss om det i dag, og de har sendt information om hvordan deres termostater styrer varmen. Jeg har udvidet blogindlægget med en opdatering nederst – og den bekræfter din opfattelse af Tado og min opfattelse af Ally. Vores system blæser sjældent varme igennem, normalt er radiatorerne mellemvarme.
Hej, så lige din kommenter efter jeg havde skrevet min, prøv at læs min her under, har samme problem med Netatmo.
Tænker også du har de gamle radiator med gamle ventil hvor man ikke kan styre hvor meget vand der løber igennem.
Danfoss og andre anbefaler forindstillingsventiler (RA-N) på alt smart varme, men jeg vil som dig gerne bare nøjes med nye termostater, så håber også at Ally bare virker lidt som de gammledags, da det jo kan rende op at skifte alle ventiler ud. Men se min kommentar i posten her under
Hej Tak for anmeldes.
Jeg har et spørgsmål om Danfoss Ally termostater, jeg overvejer, om jeg skal investere i dem i stedet for Netatmo som jeg lige har pillet af her hjemme, Netatmo fungerer ved at skrue helt op for ventilen, til den ønskede temperatur er nået og lidt mere til, det bevirker til at der bliver brugt for mange m3 og retur vandet er 5-7 grader varmer, og der er for store temperatur udsvinget med dem.
Det virker desværre meget bedre med de gammeldags manuelle Danfoss ravl termostater som åbner ventilen stille og roligt og kan trind reguler, det kan Netatmo ikke, de her helt åben eller helt lukket. Hvordan virker Ally, kan de åbne stepvis så der ikke blive skruet 100 % op for fremløbet? Ved godt, at for at få det til at funger perfekt skal jeg skifte alle ventiler til forindstillingsventiler (RA-N) så jeg på den måde kan styre vand gennemløbet. Men det kunne være fedt hvis Ally funger som de gamle manuelle termostater, så jeg ikke skal skifte ventiler.
Jeg har forsøgt at få svar fra Danfoss, men de er desværre ikke så glade for at svare private. En på Danfoss chat svarede at det virkede trinløs, en anden sagde nej, og En vvs butik sagde også nej, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro. Men du burde kunne køre om der vælter varmt vand igennem når de åbner, evt. se det på din måler? Har du prøvet at monitorer dit varme forbrug? Jeg bruger over dobbelt M3 med Netato og ud over det vil jeg få en ekstra regning på ca 1000 om året for at lukke for varmt vand retur.
Hej Carsten,
Jeg har tilføjet en opdatering i slutningen af min anmeldelse, som du kan se ovenfor. Det går på hvordan Ally opvarmer rummet – og det er netop i mange små trin fremfor få større.
Jeg har lige fået det her fra Danfoss og det ser da meget spænde ude?
Jeg har desværre ikke en beregning på forindstllingsventiler kontra ikke-forindstillingsventiler. Men det er generelt noget fjernvarmeselskaberne anbefaler for at sikre en bedre afkøling. Dette er især vigtigt ved ibrugtagning af elektroniske termostater, hvor varmen “booster” meget hurtigt. Her er det vigtigt at bremse gennemstømningen. Mvh Danfoss
Du kan få denne figur, der viser vores opvarmningsteknik i fht unavngivne konkurrerende modeller.
https://cdn.fbsbx.com/v/t59.2708-21/140300415_4012366228824011_946599626371073801_n.pdf/Ramp-up-metode-01.21.pdf?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=0cab14&_nc_ohc=gKhCZUc-nfEAX_qULVU&_nc_ht=cdn.fbsbx.com&oh=94d58a429633f8421cefb1a7cbbb0a02&oe=600C4C14&dl=1
Hej, har du nogen steder hvor der er flere radiatorer i samme rum? Det er en af de (mange) ting som aldrig har fungeret i mit LC setup. Hos mig kan den ene radiator være rød glødende og den anden iskold.
Er der mulighed for at få Ally til arbejde sammen med en rumsensor i Smartthings, altså fortælle den hvad rummets temperatur faktisk er?
I mit LC setup skal hvert rum ha en rumsensor for at få en bare nogenlunde regulering.
Ja, i vores stue har vi tre radiatorer i samme rum. De virker helt fint – den ene kan sagtens være varmere end de to andre, for den er lige ved en havedør, og dermed er der køligere i området hvor den måler. Hos os giver det dog god mening – den varmer det køligere område op, mens de varmere områder af stuen ikke varmes op.
Danfoss har lovet rumtermostater senere på året, og jeg regner med at montere en i stuen, når den tid kommer.
I kælderen har vi også to termostater i samme rum, og de er ikke i så høj grad styret af kold luft udefra. Her fungerer det også rigtig fint, med god justering af opvarmningen mellem de to.
Tak for svar. Har du mulighed for at se hvilken firmware dine termostater har? Det burde stå indersiden af batteri lågen.
/Lasse
Jeg oplever at mine LC termostater har forskellig åbningshastighed, at en åbner eller lukker efter 20sekunder og andre bruger 5 min på det samme, når jeg regulerer varmen med app’en, selvom jeg har testet dem afmonteret, at de står lige ved siden af hinanden på et bord.
Oplever du det samme med Ally?
Kan se at flere skriver at om at deres radiatorer bliver meget varme,. Man skal huske at justere forud indstilling på flow genne radiatoren på RA-N ventilen. https://assets.danfoss.com/documents/72896/AI127686402978da-000101.pdf
Generelt, reguler forud indstillingen til håndvarmt ved udløb, dermed sikres at det varme vand ikke fosser igennem når LC termostaten åbner op.
Så meget har jeg ikke holdt øje med mine termostater – men jeg har indtryk af, at de generelt reagerer lige hurtigt, og hurtigt.
Nu fik jeg købt lidt Ally.
De første problemer jeg render ind i er at den siger der er en FW update til min termostat, den timer ud når den opdater den, nogen der har oplevet det?
Andet problem inden jeg er kommet igang, i hjem skal man kunne tilføje hvor man bor, der er der bare et tomt google maps der er frosset, så det kan jeg ikke og jeg kan heller ikke tilføje det manuelt, nogen løsning på det?
Nu fandt jeg en løsning.
Efter et par forsøg med FW opdatering lykkedes det, men det tog en krig.
Lokation, fik jeg på ved at tilføje det fra en ipad, som ny ser rigtig ud på min Android enhed.
Enig, firmwareopdateringer tager rigtig lang tid. Det er nok bare sådan det er. 🙂
Danfoss har rullet en opdatering ud, og nu virker lokationsdelen på Android. Yay!
Tak for en god gennemgang. Vi har et stort hus med mange termostater der kører på Living Connect. Min helt store anke mod systemet er, at batterilevetiden lader noget tilbage at ønske. Jeg oplever at skulle skifte batterier løbende, og det er irriterende. Ellers fungerer systemet udmærket, men jeg tror ikke det giver nogen nævneværdig besparelse.
Mærkeligt! Jeg skiftede batterier meget sjældent på vores Living Connect-setup – højst en gang hvert 1½ år, tror jeg.
Jeg er enig, besparelsen er nok begrænset, men komforten er også noget værd. 🙂
Syntes godt nok det er en ringe manual der er med til Ally.
Der mangler jo en masse om funktion og brug af appen
Jeg vil gerne vide om der er en nem måde at få termostater til normal drift i appen efter jeg har skruet op for temperatur manuelt på termostater.
Den eneste måde jeg kan få den til at gå i normal mode er ved at sætte den i pause og fjeren pause igen, der burde da være et rødt kryds eller hvad ved jeg for at annullere manuel mode, hvordan gør man?
Og hvad er det der sker når man sætter den til hjemme i aften? så slukker den først automatisk kl 24? Den tid burde da også kunne justeres et sted? Og når den er i det mode Hjemme i aften, kan jeg kun få den til at gå i normal ved at trykke på pause 2 gange, det giver heller ikke mening?
Det samme gælder Er ikke hjemme i aften, for at komme ud af det skal man trykke pause 2 gange, en ting er at det er meget bøvlet, men det er heller ikke beskrevet i manualen, hvordan de funktioner bruges.
Et stort mangel i den app er at man ikke har de funktioner som Pause osv ude på hjemme skærmen som gælder alle enheder, det kan da ikke være rigtigt at man skal trykke sig ind på hvert rum eller hver termostat for at aktiver pause, ikke hjemme osv, det skal da kunne styre på alle enheder på et tryk på hjemme skærmen, eller under gateway.
En anden ting jeg mangler, er grafer over temperatur?
Jeg må sige deres termostater er super gode i forhold til Netatmo jeg havde før, men de er 10 år bagud med deres app i forhold til dem.
Jeg kan desværre kun finde den ubrugelige manuel her https://assets.danfoss.com/documents/161213/BC349733524454da-DK0201.pdf
Jeg er i samme båd som dig. Lykkedes langt om længe at slippe af med mit netatmo til fordel for et ally setup. Men hold op hvor app’en elendig. Eks. som du nævner, at man ikke kan sætte tilstedeværelse for hjemmet, men skal gøres i hvert rum.
Manualen nævner ikke var de tre blinkende opadgående røde pile i app’en. Det åbenlyse svar er at rummet opvarmes. Men de blev vist i en time, uden at termostaten åbnede, samtidig med rummet var under temperatur.
Hej
Jeg har sat 5 Ally termostater op i de rum hvor der ikke er gulvvarme. Gulvvarmen styre min Icon. Den Master jeg har til min gulvvarme kan også finde ud af at slukke for cirkulationspumpen når der ikke efterspørges gulvvarme.
Jeg kan simpelthen ikke finde en måde at opnå det samme på mine radiatorer og den cirkulationspumpe som kun har behov for at have strøm når min Ally termostater efterspørger varme.
Jeg havde håbet på noget relæ der kunne tilkøbes, noget Zigbee, IFTTT eller lignende – kender du til en metode for at kunne slukke for pumpen når der ikke efterspørges varme?
På forhånd tak
Den her har jeg virkelig tænkt meget over, men jeg kan sgu ikke komme på nogen gode løsninger på problemet. Jeg kan ikke gennemskue hvordan man skal fange kaldet på varme, og aktivere et relæ. 🙁
Tak David
Den får så lov at kører videre indtil der kommer en god løsning – jeg syntes bare det ville være meget oplagt at kunne styre den også i energisparens tankegangen.
Jeg kan jo sagtens får den til at starte sammen med min cirkulationspumpe til gulvvarmen via et relæ, men ville jo gerne kunne tilbyde radiatorerne vand når de efterspørger.
Sammenkædet udfordring er dog at jeg også har behovsstyret fremløbstemperatur – den åbner også kun op når min gulvvarme efterspørger varme og lader ellers lunken vand løbe til mine radiatorer selvom de efterspørger varme. Så det ville også have været smart at kunne styre, så der blev styret fremløbstemperatur når radiatorne efterspurgte varme og radiatorens cirkulationspumpe blev startet.
For mig mangler der desværre noget automatik at blive bygget ind eller kan tilføjes. I min naivitet troede jeg at Zigbee var løsningen på det hele.
Ps: hvis man så også kunne se fremløbstemperaturen i Ally appen så ville det hele jo være på plads i mit tilfælde 😉
Min smartthings bliver ved med at sige jeg skal bruge en hup til disse enheder
Hvad betyder det?
Kan du maile mig et screenshot af det problem på david@mcnally.dk ?
Mon Ally kan integreres med ECL110? Det kan Living Connect via en Link gateway
Det tvivler jeg på Ally kan – men Ally ved til gengæld hvor den er sat op, og får den lokale temperatur fra en vejrtjeneste. Dermed kan den styre temperaturen indendørs på basis af temperaturen udendørs, men også på basis af vejrudsigten.
Hej David
Fin blog, meget nyttig!
Kom i dag ind i et rum, som var sat til 20 grader, fordi det ikke bruges så tit. Der var saunavarmt! Da jeg så på app’en stod temperaturen på 30,2. Tænkte at jeg så ville regulere manuelt på termostaten, men jeg kan ikke skrue op eller ned. Den viser ingen temperatur men til gengæld E6.
Bud på hvad man så gør?
Der er ingen ‘fejlliste’ i manualen, der, som en her i tråden skriver, faktisk generelt ikke er særlig hjælpsom.
Hej Anne,
Danfoss skriver på https://www.danfoss.com/da-dk/products/smart-heating/dhs/smart-heating/danfoss-eco/danfoss-eco-support/#tab-oftest-stillede-sp%C3%B8rgsm%C3%A5l:
E6 betyder, at der er en motorfejl.
Vi anbefaler, at du prøver
1. at nulstille termostaten (se her hvordan)
eller
2: afmonter og genmonter termostaten.
Én af disse skulle meget gerne afhjælpe problemet. Hvis ikke dette hjælper, så må du returnere den hvor du har købt den.
Jeg ville prøve forslagene i første omgang.
Ok 🙂 Fandt ud af at jeg blot kunne pille batterierne ud, – og så var problemet løst, da de blev sat i igen.
Men E6 ved jeg stadig ikke hvad er…
Og så skrev du mens jeg skrev!! Tak for svaret.
Kan den styres manuelt i tilfælde af, at konen ikke har sig mobil?
Jep, man kan skrue fysisk på hver termostat og justere temperaturen op og ned.
/David
Super, tak for svarer, så tør jeg godt installere dem👍😀
Hej David, først og fremmest så vil jeg bare sige du er for fed!
At du tager dig tid til at forsøge at hjælpe alle der kommenterer med problemer på deres udstyr – det er vildt god stil.
Jeg overvejer at købe Danfoss Ally til gulvarme og radiatorer, men bliver lidt i tvivl. Deres trustpilot side er helt i bund med dårlige anmeldelser bl.a. af Ally produktet. Dernæst skriver de også på deres hjemmeside at de bestemt ikke understøtter Samsung Smartthings, men du skriver at det (alligevel) virker?
Vil du stadig anbefale dem her i Marts 2021?
Hej Bo,
Hah, tak for det! Godt at høre, at indlæggene kan bruges. 🙂
Ja, jeg vil stadig anbefale dem. Jeg kører stadig ren Ally på Ally’s Hub, og det virker rigtig godt. Der er kommet firmwareopdateringer siden anmeldelsen, som har løst en del af problemerne allerede, og jeg kan se en løbende udvikling i softwaren.
Jeg tror måske Danfoss mener, at de ikke yder support på forbindelse til SmartThings? Termostaterne forbinder fint direkte til ST, og i Facebook-gruppen for danske SmartThings-brugere, som jeg har startet, er der flere brugere, der kører denne kombination.
/David
Spørgsmål…..
Afstanden fra gatewayen til termostaten? Er der nogen begrænsning?
Går og overvejer at skifte nogle ukurante tillempede smart termostater ud med alle systemet, men huset dækker 200 kvm og jeg er derfor usikker på om de termostater som sidder i yderområderne kan nå og kommunikere med gatewayen?
Så vidt jeg ved fungerer termostaterne som extendere, så det bør ikke blive et problem med rækkevidden.
Er der nogen, der via fx IFTTT eller på anden vis, har koblet en kontaktsensor/vinduesensor til systemet?
Jeg har en meget åben lejlighed, så der er langt fra udluftningsvinduet til den fjerneste radiator – og tænker derfor ikke at den indbyggede funktion vil virke godt nok.
Når Danfoss lancerer deres eksterne termostater, kan du montere sådan en tættere på vinduet, så den hurtigere registrerer temperaturfaldet.
Tak David! Du har ikke viden om, om man kan koble tredjeparts vinduessensor til systemet?
Det kan man ikke – men termostaterne kan kobles direkte til f.eks. SmartThings, og så kan du styre dem vha. vinduessensor osv. Du skal dog selv bygge løsninger som natte- og dagsænkning, da du ikke længere bruger Danfoss’ hub.
Har netop skiftet mit netatmo setup ud med ally, og app’en efterlader en del at ønske. Netatmos termostater spillede slet, det gør deres app derimod. Man fristes næsten til at sige, at ally app’en er direkte elendig. Umiddelbart virker det som en branded Tuya app? Har Du informationer om nye ting og rettelser der skulle være på vej?
Jeg ved desværre ikke andet end at Danfoss løbende arbejder på app’en, og ruller relevante opdateringer ud efterhånden som de bliver klar.
Rumføler – Hvis nogen går og venter på de udkommer har jeg fået at vide fra deres support på Facebook at de forventer de udkommer medio oktober “uden det dog er mejslet i sten”. Håber virkelig det holder så jeg forhåbentligt kan få en bedre styring af varmen i vores stue/køkken miljø. Her har vi nemlig en lav og lang radiator under et vinduesparti som ikke varmer korrekt da Ally thermostaten tror der er “varmt nok” fordi den hænger lige under bundstykket til vindueskarmen.
Så er den på deres egen side, spændende hvornår den dukker op ved forhandlere:
https://store.danfoss.com/dk/da/Climate-Solutions-for-heating/Smartvarme/Danfoss-Ally-–-Smartvarme/Radiatortermostat/Zigbee/p/014G2480
Jeg har skrevet til Danfoss om de vil levere en til test. Spændende!
Fik du svar på om de ville lade dig teste den? Den er stadig ikke til at opstøve ved forhandlere.
Jeg har fået lovning på at få en til test, forhåbentlig i løbet af november. De har fået lagt den offentligt på deres site lidt hurtigere end planlagt, derfor er den endnu ikke at finde fysisk nogen steder.
Hej. I videoen hvor du monterer den nye Ally termostat, er det meget svært at høre hvad du siger.
Brug gerne en ekstern mic.
Samt din hånd skjuler hvad / hvordan du sætter den på.
Hej David
Det håber jeg også, har samme problem.
Men nu også et nyt: Jeg kan ikke anvende App’en, der siger:
‘Venligst opdater Danfoss AllyTM Gateway til seneste software version’. Den kan jeg svare ‘Bekræft’ på, hvilket jeg naturligvis gør. Men der sker intet! Har prøvet adskillige gange ligesom jeg har trykket på Reset på Gateway samt genstartet netværk og igen Reset fortsat uden held.
Jeg troede opdateringen ville ske automatisk? Kan du hjælpe? På forhånd tak!
Jeg ville tage fat i Danfoss’ support, det kan de formentlig hurtigt løse.
/David
Tak for super indlæg og gode svar på de mange spm. Jeg har en smartthingshub og vil egentlig gerne spare at købe Ally gateway’en. Men kan jeg indstille “åben vindue” funktionen for Ally-termostaten i Smartthings? Eller er den aktiveret som standard?
Hej Jakob
Du bør kunne deaktivere en termostat i SmartThings, og dermed kan du sætte en automation op, som deaktiverer en termostat når en kontakt åbnes, og aktiverer den igen når kontakten lukkes.
Det er et stykke tid siden jeg har haft en af mine termostater forbundet til ST, så det er muligt der er kommet flere muligheder til siden da. 🙂
/David
Tak for hurtigt svar. Jeg tænkte nu egentlig på den “åben vindue” funktion, der er indbygger i Ally termostaterne. Jeg kan ikke finde info i Danfoss manual om den er slået til som standard og jeg kan ikke se af dit screenshot i blogindlægget, at det fremgår i Smartthings app`en. Det var det jeg ville høre, om du vidste for jeg vil gerne have den indbyggede åben vindue funktion i termostaten til at være slået til. Kræver det, at jeg har Ally gateway`en?
Jeg har lige haft en Ally Termostat hjemme til test for at se om den kunne kobles på Home Assistant direkte uden at have en Ally Gateway.
Det IT-tekniske virkede fint. Fik dog kun en mulighed for at power på batterierne og styre temperaturen termostaten skal sættes til.
Den fysiske installation på radiatoren var derimod en helt anden sag. Det var på en ældre RAV ventil og den eneste adapter der passede på, kunne slet ikke holde termostaten på plads. Da termostaten prøvede at justere stiften, pressede den bare sig selv af ventilen.
Der var måske en årdag til at alle de gamle Danfoss termostater sidder fast med et spændebånd af _metal_.
Så kan man sige at jeg jo bare kunne få skiftet ventilen til en nyere, men adapterstykket der skal sidder på Ally Termostaten sidder ubehjælpeligt fast, så det er heller ikke en mulighed.
Jeg syntes ikke Danfoss har gjort sit hjemmearbejde ifh. til montering på ældre ventiler.
Da vi fik Danfoss Living Connect installeret kom der helt nye ventiler på alle radiatorer, så installationen her var nem. Jeg ville kontakte Danfoss’ kundeservice og få noget vejledning af dem. 🙂
Danfoss burde gøre bedre opmærksom på at det reelt kræver nye ventiler også, for at opnå et optimalt resultat. Så undgår man en træls skuffelse og Danfoss får mere tilfredse kunder.
Hvor længe holder batterierne i termostaterne. Vi skal bruge det i sommerhuset så det vil være godt at vide.
Jeg har ikke skiftet nogen batterier endnu. 🙂
Hejsa og tak for en god blok,
det lyder som om I alle sammen har fjernvarme med de problemer det åbenbart giver med for høj returvandstemperatur.
Vi er da også nogle stykker der har et moderne gasfyr. Jeg har en nu 5 år gammel Bosch 5000 Condens gasunit, hvor fremløbstemperaturen er reguleret af udendørstemperaturen. Det giver jo i sig selv en besparelse, bl.a. suser der ikke en masse unødigt varmt vand rundt i rørerne under gulvene og hvis returvandet er varmere end nødvendigt, betyder det ikke så meget, da der så ikke skal bruges så megen gas til at varme det op igen.
Jeg monterede for en måneds tid siden en Danfoss Ally gateway og 6 radiatortermostater. Efter en uges tid havde systemet lært sig, hvordan min centralvarme virker og dermed fundet ud af, at åbne ventilerne så tilpas tidligt, at temperaturen var på plads på det ønskede tidspunkt om morgenen.
Jeg har løst problemet med den manglende logning af temperaturen ved hjælp af en Aeotec Multipurpose Sensor (zigbee) der er tilsluttet en SmartThings Hub. Den indeholder bl.a et termometer der logger temperaturen, hvor den nu er placeret. Temperaturen kan så vises i 5 min intervaller den sidste time, 1 times intervaller de sidste 24 timer og gennemsnitstemperaturen i de sidste mange dage.
Nu er jeg bare spændt på, om det har været det hele værd, når jeg gør regnskabet op den 1.sept 22.
Mit eneste kritikpunkt er, som andre også har gjort opmærksom på, at det tager en krig at opdatere både gateway og termostater – hvorfor dog ??
Systemet har virket upåklageligt siden monteringen og jeg kan kun anbefale det.
Tak for input. Jeg er også stadig meget tilfreds – uanset forhøjet returtemperatur. 🙂
Hvis ens hus med radiatorer opvarmes med et gysfyr med udeføler på, skal man så bare slå udeføleren fra og så styrer man udelukkende med temperaturen indenfor med termostaterne og hvordan virker systemet med fjernvarme?
Jeg har desværre ingen erfaring med gasfyr, men jeg håber andre kan byde ind med erfaringer. 🙂
/David
Til Bo Feldborg.
Man kan sikkert godt slå udeføleren fra, men det giver ingen mening, da fremløbstemperaturen så altid er på max for at klare opvarmningen på den koldeste dag og det giver øget gasforbrug til ingen verdens nytte.
/ Ole
Syntes aldrig at mine reager ved at skrue ned, når der er vinduer åben?
Og ja det er aktiveret i appen, andre der døjer med det?
Syntes godt jeg kan se at temperaturen er faldet i appen og mærke at radiatoren ikke varmer. Men det ville være meget brugervenligt hvis man i appen kunne se at en termostat var gået i “udluftningsmode” i stedet for man blot skal gætte på om den er.
Problemet er at automatiseringer wr begrænset til ST. Det virker F.eks ikke med Homey Pro eller Deoconz. Der er Tados enheder meget mere integrerbare. ST er også ret begrænset med hvad der kan tilkobles til det.
Jeg har fået erhvervet mig en Danfoss Room Sensor, til ekstern måling af temperatur i mit Ally setup.
Jeg har tilføjet den til min gruppe “Stue” sammen med 6 Ally termostater. Alle mine termostater er monteret tæt på karme eller gardiner, så de måler typisk 2-3 grader højere, end den faktiske temperatur i selve stuen.
Room sensoren måler den korrekte temperatur, f.eks. 21c, hvor termostaterne måler 24c. – men termostaterne justerer sig ikke efter sensoren. Så hvis jeg f.eks. indstillinger gruppen “Stue” til 21,5c – så stopper termostaterne med at varme, når de selv måler 21,5c, og ikke, som jeg forventede, at sensoren måler 21,5c. Og så er den jo nærmest værdiløst, hvis jeg selv skal justere termostaterne 🙁 . Er der andre der har skaffet sig sådan en dims, og hvad er deres erfaring med den. Jeg har opdateret alle til nyeste FW, som Danfoss selv skrev tidligere på ugen.
Jeg har sat mine termostater i en gruppe, og tilføjet sensoren til samme gruppe – og de justerer fint efter temperaturen på den, ja. Nu har indlægget ligget i kø længe, så det er forhåbentlig allerede løst, men så kan andre se svaret. 🙂
Hvad er dit indtryk af termostaterne her et år efter? Hvor ofte skal du f.eks. Skifte batteri?
Jeg har skiftet batteri på 3-5 termostater på nuværende tidspunkt – og de kører stadig rigtig godt. 🙂
Hvis man har et hus med 2 etager, skal man så have en Danfoss Ally gateway på hver etage?
Nej, det behøver man ikke.
Hejsa
Fantastisk review – tak!
Jeg har Living Connect til både gulvvarme og 7 radiatorer, fungere okay, men mine termostater begynder at fejle og koster kassen nu, over 629,-
Så tænkte på at skifte til Ally, dog kun termostater, da jeg ikke gider bruge tid og penge på at skifte gulvvarme styringen, den virker fint.
Ser du noget problem med at køre både Ally og Living Connect på samme tid?
Næh, det ville jeg da absolut gøre, når du har et fungerende setup. Eneste problem kan opstå hvis du skal slukke for varmen fordi du skal på ferie, så er der to apps at styre. 🙂
Jer har en del returløbstermostater. Findes der en Ally løsning
Har læst din fantastiske anmeldelse for noget tid siden. Jeg har 6 Tado termostater, og har været træt af deres regulering, ren on/off med glohed retur temperatur som resultat, samt larm fra fossende fjernvarme. Har nu prøvet med en enkelt Ally, og må sige jeg er imponeret. Temp. er meget mere stabil, samt ingen larm. Tado har lækkert design, samt god app, men varmestyringen er ikke optimal, specielt hvis man har fjernvarme. Dette er til info hvis du en dag får lyst til at prøve Tado. Ally kan desværre ikke snakke sammen med Honey, som Tado kan, hvilket jeg ser som en stor mangel.
Hej
Jeg har nogle store vinduer med en konvektorer i gulvet, men jeg er lidt i tvivl om hvordan det vil fungere med Danfoss Ally. De nuværende termostater har en ekstern føler, som er påsat fundamentsoverfladen, således at de bliver ramt direkte af kuldefaldet fra ruden. Men hvad vil man skulle gøre med Danfoss Ally? Vil man kunne påmontere en Ally rumføler samme sted, eller vil man skulle sætte rumføleren ud i rummet?
+
Jeg har et rum med gammeldags gulvvarme, hvor ventilen sidder på fremløbet. Giver det mening at have Ally til at styre det? Der er i øvrigt også en radiator i rummet.
Tusind tak, har haft stor glæde af at læse de andre indlæg.
vh
Jacob
Man kan placere den eksterne føler hvor man lyster – jeg har sat min midt i rummet, så den sidder centralt i forhold til de tre radiatorer, der varmer rummet op.
Om den kan bruges på gammeldags gulvvarme ved jeg desværre ikke, vi har kun radiatorer vi har monteret dem på.
Jeg har været så heldig at modtage min 2. defekte icon gulvvarmeregulator! de har bare styr på det i deres QC afdeling!
Overvej det lige en ekstra gang før i køber…
Jeg har problemer med at få lokation til at fungerer i Ally app’en. Jeg kan simpelthen ikke angive lokationer for mit hjem.
Nogen der ved, hvordan man skifter batteri i Ally rumføleren?
Hvordan skifter man batteri i Ally rumføleren?
Lige en opdatering til alle der overvejer Danfoss og forventer at bruge det med andet end deres egen mangelfulde app.
Der har været en integration til HA der kunne styre Ally og Icon gulvvarme, desværre har Danfoss siden valgt at fjerne forbindelsen mellem App og API, så det ikke længere virker, og de nægter pure at svare udvikleren på hvorfor, og hvordan man genopretter denne forbindelse, flere har været i kontakt med Danfoss, men stik mod hvad David har skrevet om deres support, så er den fælles opfattelse at de nægter at svare, og gør de, får man bare lidt varm luft retur, uden indhold.
I kan selv læse videre på Github, inden i smider en formue efter Danfoss.
https://github.com/MTrab/danfoss_ally
Det virker fint her med HA integration. Tror du ikke bare det var en fejl i integrationen ved opdateringen af appen?
Danfoss Living Connect.
Jeg har monteret ovenstående i nu godt 5 år og kan kun sige ok for systemet. Det har kørt perfekt og jeg har kun skiftet batterier 2 gange på hele anlægget.
Anlægget består af 9 rum hvoraf det ene er monteret 3 stk termostater.
Eneste mangel er nedlukning ved åbent vindue.
Det fungerer perfekt og i modsætningg til Ally kan hvert rum justeres enkeltvis fra APP. Der kan skiftes til feriemode på alle tider af døgnet. Det samme gælder for natsænkning, slå til og slå fra.
Umiddelbart lyder det til, at LC er nemmere at arbejde med end Ally
Tænkte på at skifte til Ally, men efter at have læst alle jeres kommentarer bliver jeg ved det gamle.
Jørgen
Tak for alle de mange anvendelige oplysninger.
Jeg kører med stor tilfredshed med det “gamle” system Living Connect.
Et hurtigt spørgsmål: Kender i det at en termostat mangler strøm på batterierne uden man opdager det – og det resulterer i at radiatoren kører på fuld drøn…. det er ikke så smart hvis man f.eks er rest på ferie. 🙂
Det ville have været rart med en advarsel inden batterierne dør. Dog kan kan man vist manuelt tjekke tilstanden i appen hvis man husker det…